- Konu Sahibi AskKirintisi
-
aynen katılıyorum gelısıguzel yorum yapmak yersız bencede elbette bzımde kendımıze gore deneyımlerımız olucak ama sonucta yıllaarını bılıme veren bır ınsan var onumuzde onun bılgısını egıtımını bu sekılde yorumlamak yanlıs ...ıyı yonlerını bıze uyaan yonlerını kullanırızz zaten her dedıgı olucak dıye bırsey yok ...bazısı bıze uyar bazısı uymaz o uymayan baskasına uymustur ama...bılgılerını begenıyorum genel olarak ..elımızde yeserttıgımız cocuklar bızım ıçın cok onemlı ...her yonden saglıklı gelısmelerı cok onemlı ...rabbım kolaaylık versın tum annelere...paylasımları beklıyorum arkadaslar guzel aktarıyor ellerıne saglık herkesın ...
merhaba arkadaşlar
bu bölümü daha yeni gördüm benim oğlum 2 yaşında ve son 1 yıldır Sabiha hanımı ilgiyle takip ediyorum bende doktorum programında gördüm ve anlattıklarına resmen kilitlendim diyebilirim ve sonra tüm kitaplarını aldım okudum , evet dediiniz gibi kitaplardaki örnekler aynı ama yinede iki kitabın içeriği farklı birinde aradığınız konuyu diğer kitapta ele almış olabiliyor ama yinede kitapları bana yetersiz geldi çünkü beni sonuca götüremedi demek istediğim konuyu anlatmış çok güzel ama bana sonunda ne yapmalıyım onu anlatmamış, netteki videolarınıda seyrediyorum başlıyor çok güzel anlatıyor sonra işin bilimsel kısmına giriyor sonuca kadar anlatıyor ama sonuçta ben hiç bir şey alamadan video bitiyor sonuç yok, bende gitmeyi düşündüm randevu alamadım gidenlerden de hiç olumlu şeyler duymadım sonrada vazgeçtim ama yinede bazı dediklerine katılıyorum bazılarına katılmıyorum aklıma mantığıma çocuğuma uyan kısımları kendi doğrularımla ve içgüdülerimle birleştirip uygulamaya çalışıyorum o kadar yani 1 yıl önceki gibi gözümde büyütmüyorum artık ne derse yapmaya çalışmıyorum ama ne yalam söyliyim insanlar üzerindeki etkisi çok iyi ikna yeteneği de müthiş, yetenekli bir kadın , bu arada hepinize bir iki kitap tavsiyem olacak (bu kitapları bana tavsiye eden arkadaşımada buradan teşekkürler)
1- mahallenin en mutlu yumurcağı- Harvey Karp
2- anneler ve oğulları için bir fincan huzur-Colleen Sell
merhaba arkadaşlar
bu bölümü daha yeni gördüm benim oğlum 2 yaşında ve son 1 yıldır Sabiha hanımı ilgiyle takip ediyorum bende doktorum programında gördüm ve anlattıklarına resmen kilitlendim diyebilirim ve sonra tüm kitaplarını aldım okudum , evet dediiniz gibi kitaplardaki örnekler aynı ama yinede iki kitabın içeriği farklı birinde aradığınız konuyu diğer kitapta ele almış olabiliyor ama yinede kitapları bana yetersiz geldi çünkü beni sonuca götüremedi demek istediğim konuyu anlatmış çok güzel ama bana sonunda ne yapmalıyım onu anlatmamış, netteki videolarınıda seyrediyorum başlıyor çok güzel anlatıyor sonra işin bilimsel kısmına giriyor sonuca kadar anlatıyor ama sonuçta ben hiç bir şey alamadan video bitiyor sonuç yok, bende gitmeyi düşündüm randevu alamadım gidenlerden de hiç olumlu şeyler duymadım sonrada vazgeçtim ama yinede bazı dediklerine katılıyorum bazılarına katılmıyorum aklıma mantığıma çocuğuma uyan kısımları kendi doğrularımla ve içgüdülerimle birleştirip uygulamaya çalışıyorum o kadar yani 1 yıl önceki gibi gözümde büyütmüyorum artık ne derse yapmaya çalışmıyorum ama ne yalam söyliyim insanlar üzerindeki etkisi çok iyi ikna yeteneği de müthiş, yetenekli bir kadın , bu arada hepinize bir iki kitap tavsiyem olacak (bu kitapları bana tavsiye eden arkadaşımada buradan teşekkürler)
1- mahallenin en mutlu yumurcağı- Harvey Karp
2- anneler ve oğulları için bir fincan huzur-Colleen Sell
Merhaba arkadaşlar,
Benim de şu an 19 aylık bir oğlum var ve henüz Pazartesi günü(14 Şubat) Sabiha Hanım'la ilk randevumuza gittik.
Doğru çocuk yetiştirmenin zorluğunu özellikle çalışan bir anne olarak çok çektim. İlk çocuğum olduğundan tecrübesizdim de ayrıca. Oğlumda işe başlamamla birlikte başlayan problemlerimiz beni de çeşitli arayışlara itti ve Sabiha Hanım'ı o zaman tanıdım. Tabi oğlum 8-9 aylık olmuştu bu arada. Çocuk yetiştirme konusunda o kadar çok konuşan, akıl veren, yol gösteren var ki hangisi doğru diye düşünüyor insan. Sabiha Hanım ve kitapları ile tanıştıktan sonra kime inanmam gerektiğini bulmuştum. Çünkü O (bence en önemlisi) hayatını çocuklara adamış, çocuk beynini, gelişimini, davranışlarını bilimin ışığında incelemiş bir bilim insanı, bir profesör. Söyledikleri bilim temeline dayanıyor, benim için önemli olan bu. Söyledikleri ise oldukça anlaşılır ve mantıklı geliyor bana.
Ben randevuya giderken hemen bir sonuç alamayacağımı, beni ve oğlumu bir sürecin beklediğini ve bu sürecin Sabiha Hanım tarafından takip edilip yönlendirileceğini biliyordum. Aslında kilit noktanın anne olduğunu zaten sürekli söylüyor (0-3 yaşta özellikle). Ben oğlumla yaşadığım problemlerimden sadece ilkini söyledim. Sonra oğlumla oyunlar oynadı ve oynadığı oyundan sonra benim henüz söylemediğim diğer problemlerini de sıralayıverdi. Ardından bir takım sorular ve bizi yönlendirdi. 27 Nisan'da tekrar gideceğiz inş.
Arkadaşlar ben bu pedagogu tanımıyordum adını ilk defa duydum. Düşünce ve tavsiyelerini paylaşan arkadaşların alıntılarından edindiğim izlenim ve düşüncem şu ki asla dinlemem de uygulamam da. Bir kere tavsiyeleri batı tarzı eğitimin bir parçası. Oysa biz Anadoluluyuz. Ben pedagoji konusunda Adem Güneş'le tanıştıktan sonra dünyaya bakışım değişti. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Özetle ''Bu topraklarda YUNUS'LAR, MEVLANA'LAR, FATİH'LER çıktıysa nasıl yetiştirildiklerine bakmak lazım...'' diyor. Bu şekilde başlıyor ve bir denize dalar gibi anlattıkça bitmiyor dinledikçe içine çekiyor anlattıkları.
Temel cümle şu ÖDÜL İNSANI KİŞİLİKSİZLEŞTİRİR CEZA İSE YÜZSÜZLEŞTİR. Bütün annelere ısrarla tavsiyem mutlaka Adem Güneş'i tanıyın.
ŞAKA GİBİ.... nedemek '' biz anadoluluyuz''??????????????????????????????????? Allah aşkına tıp denilen bilimin ve sonuçlarını doğulu ve batılı olarak nasıl ayırabilirsinizki..... gerçekten tuhafsınız.
Merhaba arkadaşlar,
Benim de şu an 19 aylık bir oğlum var ve henüz Pazartesi günü(14 Şubat) Sabiha Hanım'la ilk randevumuza gittik.
Doğru çocuk yetiştirmenin zorluğunu özellikle çalışan bir anne olarak çok çektim. İlk çocuğum olduğundan tecrübesizdim de ayrıca. Oğlumda işe başlamamla birlikte başlayan problemlerimiz beni de çeşitli arayışlara itti ve Sabiha Hanım'ı o zaman tanıdım. Tabi oğlum 8-9 aylık olmuştu bu arada. Çocuk yetiştirme konusunda o kadar çok konuşan, akıl veren, yol gösteren var ki hangisi doğru diye düşünüyor insan. Sabiha Hanım ve kitapları ile tanıştıktan sonra kime inanmam gerektiğini bulmuştum. Çünkü O (bence en önemlisi) hayatını çocuklara adamış, çocuk beynini, gelişimini, davranışlarını bilimin ışığında incelemiş bir bilim insanı, bir profesör. Söyledikleri bilim temeline dayanıyor, benim için önemli olan bu. Söyledikleri ise oldukça anlaşılır ve mantıklı geliyor bana.
Ben randevuya giderken hemen bir sonuç alamayacağımı, beni ve oğlumu bir sürecin beklediğini ve bu sürecin Sabiha Hanım tarafından takip edilip yönlendirileceğini biliyordum. Aslında kilit noktanın anne olduğunu zaten sürekli söylüyor (0-3 yaşta özellikle). Ben oğlumla yaşadığım problemlerimden sadece ilkini söyledim. Sonra oğlumla oyunlar oynadı ve oynadığı oyundan sonra benim henüz söylemediğim diğer problemlerini de sıralayıverdi. Ardından bir takım sorular ve bizi yönlendirdi. 27 Nisan'da tekrar gideceğiz inş.
valla bu doktor hanım, çok güçlü ve güven verici bi tablo çiziyor tv de ama düşünceleri çok ezberbozan düşünceler
ne bileyim 0-4 yaş arasının hatırlanmadığını söylüyor ama oğlum 6 yaşına gelmek üzere ama 3-4 yaşlarını hatırlıyor
ayrıca 0-4 yaş arasında yaşadıkları ömrübillah kalıcı olur asla silinmez, geri dönüşümü yoktur demeside çok korkutucu, umarım bu konuda yanılıyordur.
ayrıca en çok dikkatimi çeken de 3 yaştan sonra tuvalet eğitimi verilmesi gerektiği, yani 3 yaş çok geç değil mi, benim bildiğim o kadar geç kalınırsada problemlerin olacağı
ben 2 yaşında öğretmiştim ve hiç bi sorun yaşamadan 3 günde öğrendi
aynı zamanda 3 yaşa kadar çocukla aynı odada yatılmalı demeside uygulamada çok zor ve yıpratıcı ama doğru olabilir
açıkcası çok köşeli açıklamaları insanı korkutuyor, çokmu yanlış yaptım acaba demesine yol açıyor insanın
Demek sizce pedagoji bir tıp dalı. Tamamen hayatın içinde olan, herkesin en çok istediği şeyi: kendi kültürüyle yetişmiş, anne babasının değer yargılarını benimsemiş, duyarlı çocuk yetiştirmenin sizin gözünüzdeki yeri, tıp biliminin işi demek ki... Ne diyebilirim ki Allah şifa versin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?