Merhaba arkadaşlar,
Benim de şu an 19 aylık bir oğlum var ve henüz Pazartesi günü(14 Şubat) Sabiha Hanım'la ilk randevumuza gittik.
Doğru çocuk yetiştirmenin zorluğunu özellikle çalışan bir anne olarak çok çektim. İlk çocuğum olduğundan tecrübesizdim de ayrıca. Oğlumda işe başlamamla birlikte başlayan problemlerimiz beni de çeşitli arayışlara itti ve Sabiha Hanım'ı o zaman tanıdım. Tabi oğlum 8-9 aylık olmuştu bu arada. Çocuk yetiştirme konusunda o kadar çok konuşan, akıl veren, yol gösteren var ki hangisi doğru diye düşünüyor insan. Sabiha Hanım ve kitapları ile tanıştıktan sonra kime inanmam gerektiğini bulmuştum. Çünkü O (bence en önemlisi) hayatını çocuklara adamış, çocuk beynini, gelişimini, davranışlarını bilimin ışığında incelemiş bir bilim insanı, bir profesör. Söyledikleri bilim temeline dayanıyor, benim için önemli olan bu. Söyledikleri ise oldukça anlaşılır ve mantıklı geliyor bana.
Ben randevuya giderken hemen bir sonuç alamayacağımı, beni ve oğlumu bir sürecin beklediğini ve bu sürecin Sabiha Hanım tarafından takip edilip yönlendirileceğini biliyordum. Aslında kilit noktanın anne olduğunu zaten sürekli söylüyor (0-3 yaşta özellikle). Ben oğlumla yaşadığım problemlerimden sadece ilkini söyledim. Sonra oğlumla oyunlar oynadı ve oynadığı oyundan sonra benim henüz söylemediğim diğer problemlerini de sıralayıverdi. Ardından bir takım sorular ve bizi yönlendirdi. 27 Nisan'da tekrar gideceğiz inş.