• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sabahçı mı olayım yoksa öğlenci mi olayım?

Balans

.
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2010
945
8
116
merhaba öğretmen arkadaşlarım ben 1 yıllık anasınıfı öğretmeniyim. ilk yılımda sabahçı olarak çalıştım sabah 7 de kalkıp hazırlanıyor 7:30 da sevise biniyor 8:15 de göreve başlıyorsum. şehir merkezinde oturup ilçe köynde görev yaptım. okuldan 1 de çıkıp eve saat 2 veya 2:30 gibi geliyordum. eve gelir gelmezde yemek yeyip direk uyuyordum ve gününm bu şekilde bitiyordu. pek memnun olamadım kendimden. zaman yönetimim sıfırdı bu yıl kursa gitmek ve spor yapmak istiyorum ama sabahçı oluncamu daha iyi olur yada öğrenci oluncamı b,lemiyorum.. öncelikle kuran kursuna gitmek istiyorum ve bulunduğum ilde diyanetin kursaları sabah başlıyor 2 saat kadar sürüyormuş. öğlenci olayım dedim sabh kuran kursuna gidip birazda erken uyanırsan yürüyüş yaparım diyorum 12:30 da işim başlıyor 5 te bite en geç 6:30 da evde olurum ve geriye kalan vakitte diğer işlerimi yaparım diye düşündüm. eğer sabah spor olayınuı yapamazsam akşam gideyim diyorum. bu arada satranç kursunada gitmek istiyorum bu konuda benden daha bilgili ve zaman konusunda daha iyi olan kiilerden tavsiye almak istiyorum. sabahçı olmak mı daha iyi öğlenci olmak m? (bir öğretmen için)

bu yaşadığın yerin sıcaklığına ve senin medeni haline göre bile değişir:9:sabahçılığı da öğlenciliği de tam günü de yaşadım...bana sorarsan en iyisi sabahçılık.ama senin köye gidiyor olman eve dönüş saatini geciktiriyor.öğlenci olduğunda eğer sabahçıymışsın gibi erken kalkacaksan çok iyi olur herşeyi yetiştrebilirsin.ben erken kalkıp yemeğimi de sporumu da yapıyordum okuldan dönüş daha yorgun oluyor öğlenciyken.bence sabahçı ol ve dönüşte hemen işlere giriş,hiç uyuma öğleden sonra..

bekarım ve yaşadığım şehir türkiyenin en soğuk ili. erken kalmaya gelince o kadar zorki benim için erken kalmayı hiç istemiyorum işim olmasa en fazla kaçgün kalkarım oda muallakta uykumu dzenli alamıyorum ben. kalkıp gözlerim açılmadan okuldayım. 2 bardak çayı devirmeden de kendime gelmeiyorum (saat 10 gibi oluyor çay saati) neyse ondan sonra açılsamda iş bitiyor eve gelince girer girmez uykum geliyor.. çok sıkıntılıyım anlayacağınız.

kendini anlatmışsın zaten,o zaman bu şartlarda en iyisi öğleci olman.

Bence uyku konusunda sıkıntı yaşıyorsan öğlenci olduğunda sabahları erken kalkamama amaaan yat gitsin noolucak sendromu doğabilir ve kursunu aksatabilirsin.. sonuçta uyku tatlıdır. Hele de soğuk şehirlerde sıcacık yataktan çıkmak tam bir zulüm:/

sabahçı olmak mecburen erken kalkmana sebep. Öğleden sonra da mutlaka kursların için bir vakit bulursun ve kesinlikle öğleden sonra uyuma , öğlen uykun olduğu için geceleri bölük pörüçük uyuyup uyku sıkıntısı çekiyor olabilirsin çünkü.. tüm gün yorulacağın için de akşam vakitlice diyelim 11gibi yatarsan hem deliksiz uykunu alırsın hem sabah dinç kalkarsın hem de tüm gününü dilediğin gibi değerlendirmiş olursun..

Bekar olman süper avantaj,kıymetini bil ve tadını çıkar bol bol uykunun da gönlünce gittiğin kursların da maaşının da...Kulağına küpe;))

Son düzenleme:
Back