• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sabah yüzünüzü ne ile yıkıyorsunuz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi didi_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben yüzümü sabahleyin sadece suyla yıkıyorum kuruluyorum o kadar. :26:
Yazılanları okuyunca kendimi dışlanmış hissettim birden. :37:

Dışlanmış hissetmenize gerek olmadığı kanaatindeyim. Şu an yaşınız kaç bilemiyorum tabii ki. Ancak cildimiz en çok kire pasa ise maruz kalan bölgemiz. Bu nedenle iyi temizlenmezse göremediğimiz bir şekilde gözenekler dolu ve sağlıksız olur. Tabi ki bazen öyle durumlar var ki, cildimizi temizlemek adına onu içinde cam tozu bulunan bir cilt soyucuyla temizlemek, ya da çevirip içindeki maddeler nelerdir diye onların ne anlama geldiğini sorgulamadan kullanılan rengi ambalajı kokusu ve bize ilk verdiği hisle çok hoşumuza gittiği halde sadece kimyasallarla farkında olmadan zarar verdiğimiz bir takım ürünler, ya da organik olduğunu düşündüğümüz ama sadece içinde esansı bulunan zamanla içindeki bir takım sabun tutucular yüzünden tahminimizden çok daha fazla bir takım asitlerel cildimize zarar veren bir sürü yanlış şeyleri kullanmaktansa belki de en iyisi sizin yaptığınız diyebiliyorum bu yukarıdakilere şahit olan biri olarak. Tabi ki doğrusu iyi bir beslenme ve cildimizde de hakikaten doğal zararsız ama içeriği besleyici ve arındırıcı olan şeyleri kullanmak. Lütfen arkasını çevirip içinde ne var diye sormalı herkes ve o maddeleri iyi incelemeliyiz. Aksi taktirde sadece birilerine para kazandırmış oluruz, kısa vadede belki hoşumuza giden bir takım ürünlerin uzun vadede ciltteki hücrelerle ilgili adını anmak istemediğim ve malum artık hepimizde görülmeye başlayan hastalığın cilt .........rini tetiklediğini bilmeyen yok ve tüm uzmanlar kullanılan likit sabunlar da dahil olmak üzere bu konuda tetikleyici olduğunu bas bas bağarıyorlar her yerde. Sağlıklar diliyorum. Yani kendinizi dışlayacağınız bir durum yok gördüğünüz gibi. Hiç zararsız olduğunu tespit ettiğiniz bir ürün arayışına girebilirsiniz isterseniz ve onu buluncaya kadar, sizin yaptığınız şey aslında hepimizin yapması gereken en doğru şey belki de.

bir ara dalin şampuan ıle yıkıyordum baktım cıldım de cıddı anlam da kuruma belırtısı oldu sonra

dove sabuna gecıs yaptım .kurutmadan makyajısz olan cıldı temzlemede yeterlı .

doktorum bana ozellıkle dedıgı sey ; cılde faydası oldugunu dusundugumuz seylerın de fazlasının zarar

oldugunu soylemıstı yanı hergun makyajsız olan cılde yuz yıkama jellerını tavsıye etmıyorlar .

cunku onlar da kımyasal !

ben makyaj yaptıgım da derınlemesıne temızlıge ıhtıyac duyuyorsam o zaman ,la roche posay yuz yıkama

jelını kullanırım .ama makyajsız ıse sadece dove yeterlı

Cildim hafif yağlı. Clinique 3 numara jel sivi sabun ile yikiyorum sabahlari. Sonra clinique mild clarifying lotion. Sonra clinique Pore minimizer thermal active gözenek kucultucu. su an havalar ısındigi ve gunes de çıktığı icin la roche posay anthelios ac 30 faktör gunes koruyucu aldım onu kullanıyorum cok memnunum. Normalde clinique nemlendirici kullanıyorum, jel olan, 3 numara.

Akşamları da aslında makyaj yapmam yüzüme ama gun icinde bir iki kere alnim burnum falan parlarsa diye clinique Mattifying powder sürüyorum, her aksam dus alinca zaten cogu gidiyor ama dusta yüzümü zeytinyağlı sabunla yıkıyorum (tamamen doğal izmirden geiiyor) sonra cikip kurulayinca clinique no 3 clarifying lotion (mild clarifying daha yumuşak kıvamli bu daha yakıyor tamamen temizliyor ferahlatiyor kalmışsa makyaj kalıntılarını da çıkarıyor) sonra da nemlendiricimi sürüyorum 3 numara clinique super moisturizer.

Cildim probleme meyilli bir cilt ama clinique bu konuda cok başarılı. O yüzden yüzümde hiç sivilce falan çıkmadı ergenlik zamanında bile

Ben uyandığımda yüzümü kayısı çekirdeği sabunuyla yıkıyorum ve gerçekten porselen gibi oluyor cildim kendisinden çok memnunum :) ama gece yatmadan önce fısfıslı bir şişeye koydugum maden suyunu sıkıyorum yüzüme ondan sonrada sabahları bu sabunla yıkayınca yüzüme çok iyi geliyor denemenizi tavsiye ederim. :)

Niveanın bebek sabunuyla yıkadıktan sonra maden suyuyla tonikliyorum sonrada nivea nemlendirici sürüyorum

Yağlı sivilceli ciltler için şiddetle önerceğim sabun lavanta sabunu..
yeşil bi rengi var içinde lavanta parçaları var..
2-3 aydır sürekli kullanıyorum ve hala bitmedi..
Aktardan almadım varmı aynısından bilmiyorum
Bi alışveriş merkezinin bitkisel sabun standından aldım ve tekrar alıcam..
yağlı ciltleri ve sivilcileri kurutuyo sivilcemde artık çıkmıyo

ben dove'un sabunlarını kullanıyorum; ama sabun cildi kurutuyor diyorlar. Sabunlarım bitince ben de yüz temizleme jeli veya peeling alıcam.

birkaç yorumu okudum lavanta kayısı çekirdeği sabunu felan.. Bende de gül sulu sabun var, onunla yıkasam olur mu ki? bir de bir arkadaşın dediği maden suyunu deneyeceğim.

sabahları hergün temizleme köpüğümü kullanıyorum .. rimeli silsemde cıkmazdı önceden az da olsa kalırdı ama köpükle kolayca cıkıyor :)

Gül suyunun cilde iyi geldiğini söyleyenler var kendim hiç denemedim ama gül suyu iyi geliyorsa sabunuda iyi geliyordur bence ama bitkisel sabunlardansa. Evet maden suyunu ben yazmıştım ve kesinlikle dene canlanıyo yüzün resmen ama sade olucak tabiki.

Fresh farmacy: kuru hassas ve sivilceli cilt tipine sahip olduğum için tam bana göre bir sabun cildimdeki hassasiyeti azalttı çok memnunum canım pembe sabunum

Aquamarine: yosun, kalamin ve kil özlü bunu haftada en fazla üç kez kullanıyorum peeling etkisi olan bir temizleyici cildimdeki kızarıklığı azaltıyor.

Eklentiler

• $lush aquamarina.webp
    $lush aquamarina.webp
    4,9 KB · Görüntüleme: 93
  • $fresh farmacy.webp
    $fresh farmacy.webp
    3,4 KB · Görüntüleme: 105
arkadaslar benım doktorum neutrugena almamı soledi ben bulamadım sebamed daha ıyı dedı eczanecıler bende sebamed aldım onu kullanıyorum bıtmek uzere sımdı yenı bı sabun arastırıyorum sebamed de ıyı ama ben onun yanında kremlerde kullanıyorum sıvılce ıcın ?
(doktr yazdı) yuzume hıc ıyı gelmedı sıvılclerı kurutup ize donusturdu. Cok canım sıkılıyo bu konuya. şükürt sabun iyi diyolar. Bi önerim olacak sabunla yıkamak yetmez sadece. Kesınlıkle bırsey daha kullanmalısın. Ve piyasadaki nemlendirici kremler iyi değilmiş bunu gecen gun eczanecım söledi

Ben yikamam yuzumu ,su sivilce cikariyor yuzde, buhar banyosu yaparim, oda icine bitkiler atarak

Ben yikamam yuzumu ,su sivilce cikariyor yuzde, buhar banyosu yaparim, oda icine bitkiler atarak

Canım nasıl hazırlıyorsun içerisine neler koyuyorsun ne oranında birde haftada kaz kez yapıyorsun benim sivilce problemim varda suyun sivilce yaptığını ilk kez duydum :50:

Ben garnier saf & temiz derinlemesine temizleme jelini kullanıyorum sabah kalkınca, sonra da vichy pembe tonik ile siliyorum, sonra gül suyu, sonra da vichy pembe nemlendirici

Sabahları yüzümü normal suyla yıkıyorum ve sadece zeytinyağlı sabunla yıkarım. Kozmetik kullanmam.

Back
X