• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sabah yüzünüzü ne ile yıkıyorsunuz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi didi_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba kızlar, sabah yüzünüzü ne ile yıkıyorsunuz? Ben sabun kullanıyorum fakat yanlış mı yapıyorum bilmiyorum? Sizde paylaşın ne ile yıkadıklarınızı.

yanlış canım. sadece suyla yıka daha iyi.. ama illa bişey önerin dersen dalin bebek şampuanıyla yıka veya sebamed i öneririm..

Merhaba kızlar, sabah yüzünüzü ne ile yıkıyorsunuz? Ben sabun kullanıyorum fakat yanlış mı yapıyorum bilmiyorum? Sizde paylaşın ne ile yıkadıklarınızı.

canım bende sabun kullanıyodum sabahları akşam yüzyıkama jeli kullanıyodum ama sabun zararlıymş diyolar o yüzden sabahları da yüz yıkama jelimle yıkamaya karar verdim bu arada jelim : bioderma foaming jel :)
bu arada bende bebe şampuanına geçmeyi düşünüyorum :)

Son düzenleme:
canım bende sabun kullanıyodum sabahları akşam yüzyıkama jeli kullanıyodum ama sabun zararlıymş diyolar o yüzden sabahları da yüz yıkama jelimle yıkamaya karar verdim bu arada jelim : bioderma foaming jel :)
bu arada bende bebe şampuanına geçmeyi düşünüyorum :)

canım ben akşam yatmadan önce ve sabah kalkınca hep DALİN BEBE SABUNU ile yıkıyorum. sonra da yüzüme DOVE, elime de VASALİNE nemlendirici sürüp yatıyorum :12:

Mis gibi kokup yatıyorum. ( cildim problemli değil,sivilcem yok. bu nedenle bu kadarı yetiyor. zaten yüze çok fazla müdahale zararlı)

Herkese merhaba.
Kızlar sabun zararlı, yüz temizleme jeli faydalı, yada hani şampuan kullanın ama saç kremi zararlı vb. vb. bir sürü şeyler söyleniyor ya.
Aslında zararlı olan bunlar değil içindeki maddelerdir.

Yani içinde zararlı bir madde yoksa sabun da kullanabilirsiniz yıkama jeli de kullanabilirsiniz, kremleri de kullanabilirsiniz, saç kremini de kullanabilirsiniz ve size hiç bir zararı olmaz. Hepsini kullanabilirsiniz. İşte tüm mesele burada.

Ben Forever Living kullanıyorum iki yıldır. Asla hiçbir üründe başka birşey kullanmıyorum artık. Zaten herşeyinden bir tane vardır. Örn. sadece bir tane katı sabunu bir tane duş jeli gibi. Çünkü bir cilt için gerekli ne varsa içinde herşey düşünülmüş olduğu için kullanıldığında cilde inanılmaz güzel etkileri oluyor. Temizlik nemlendirme besleme gibi gibi. Yağlıya ayrı kuruya ayrı falan değil. Çünkü eğer ciltte böyle bir şeyler varsa demek ki ya bir eksiklik ya da bulunmaması gereken fazlalıklar olduğu için öyledir cilt. İşte önemli olan bu dengeyi sağlamak ve problemsiz sağlıklı bir cilde sahip olmak. Dolayısıyla kullandığımız ürünler eğer doğalsa ve içindeki önemli ve özel maddeler herkeste bu kadar iyi sonuç veriyorsa demek ki gerçekten özel olmalı öyle değil mi? Öyle kafa karıştırıcı ne alacağımızı bilemediğimiz gibi çeşit çeşit şeylere bir dolu para vermiyorum. Daha bir çok şey var. Tamamen doğal ve muhteşem ürünlerdir. Avokado sabunu limonçiçeği özü kokusuyla hem yüz hem banyo için keyifle kullanılabiliyor. En önemlisi deeee tamamen doğal ve sağlıklı olması.

Yüze müdahale edilmemesine katılırım ama üzerimizde kıyafetlerimiz olduğu için diğer bölgelerimiz kapalı olmasına rağmen yüzümüz havadaki ve çevredeki tüm kirlere sürekli maruz kalan bir bölgemizdir.
Eğer yüzümüzdeki bu kimyasalları kirleri kötü şeyleri tam anlamıyla temizleyemezsek sonuçta onun sağlıklı ve güzel olması ne kadar mümkün olabilir ki? Doğru değil mi?

Gözenek sıkılaştırıcı olarak hangisini kullanıyorsun? Benim yüzümün gözenekleri çok açık acaba sabundan mı olmuştur? Yani sabunla yıkadıktan sonra gözeneklerim açık kalıyor tabi siyah nokta oluşuyor. Gözenek kapatmak için birşey kullanmıyorum. Krem ya da başka bir şey kullanmadığım için oluyor olabilir mi?

Ben de sabah sadece su ile yıkayınca yağ kalıyor yüzümde rahatsız oluyorum. Kuru olmasını seviyorum. Sabun ile yıkayınca tüm yağını alıyor. Bu seferde gözeneklerimi açıyor birşeyde sürmüyorum siyah nokta oluyor sonra. :27:

Kükürtlü sabun doğal olandan di mi asit olmayanından? Ciltlere salatalık, soda, limon, bal, zeytinyağı (doğal olanından ama)... iyi geliyor cilt bakımı için. Bir ara ballı ve zeytinyağlı cilt bakım sabunu almıştım çok bir faydası olmadı. Dalin ya da johnsons baby'nin bebe sabunları nasıl olur acaba? Kullanan var mı? :26:

canım sabun kullanmamak gerek diye biliyorum.bende bi ara moos kükürtlü sabun kullanıyordum aknelerede iyi geldiğinden hoşuma gidiyordu yıkadıktan hemen sonrada gözeneklerimi küçülmüş görüyordum ama sonrasında gözeneklerim yine açıktı..dediğin gibi gözenekler açılıp siyah noktaya yol açıyormuş..uğraşamam diorsun ama yinede yazayım (bi uzman böyle tavsiye etmişti bana) sabah kalktıgında yüzün çok yağlanıyorsa yüz temizleme jeli kullan,aşırı yaglanman yoksa tonik yeterli sonrasında mutlaka nemlendirici kullan..yağlanma sorunun çoksa alkollü ürünler; azsa alkolsüzleri tercih et..gözenek siyah nokta problemin varsa düzenli olarak bunları yapmalısın zmnla küçüldüğünü göreceksin..benm kullandıgım ürünler genelde neutrogena nınkiler..

canım ben akşam yatmadan önce ve sabah kalkınca hep DALİN BEBE SABUNU ile yıkıyorum. sonra da yüzüme DOVE, elime de VASALİNE nemlendirici sürüp yatıyorum :12:

Mis gibi kokup yatıyorum. ( cildim problemli değil,sivilcem yok. bu nedenle bu kadarı yetiyor. zaten yüze çok fazla müdahale zararlı)

benimde sivilcem yok sadece özel dönemlerde çıkar tek tük :nazar: ama cildime nemlendrci sürmesem kurur. sürsem hemen pıtr pıtır çıkar sivilcelerim o yüzden mecbur dermokozmetik ürünler kullanıyorum ama en çok evde yaptığım maskeleri seviyorum =))

sabah ve akşam dalin şampuan ile yıkıyorum hem cildim parlıyor hemde rengi yerinde oluyor :)) mis gibide kokusu cabası :D

1 şişe maden suyunun içine
1 tatlı kaşığı papatya yağı
3 tatlı kaşığı gül suyu ekleyin ve bunu her gece uyumadan temiz yüzünüze uygulayın ve öylece uyuyun sonuçlar süper gözenek sıkılaştırıcı ve sivilce giderici
benden demesi ben çok iyi sonuç aldım
bitene kadar kullanın kapağını kapatmayı unutmayın :)

Sadece su ile yıkıyorum. :26:
Hiçbir şey kullanmıyorum başka.
Ama dove sabun iyi olur bence. Kurutmadan temizliyor çünkü.

Temizleyici her gün sürülmez. Haftada 2 kez temizleyici ile yıkamak, diğer günlerde dove kullanmak en güzeli.
Bundan sonra öyle yapacağım. :31:

soda ve limonlu buz kalıplarıyla yıkıyorum.2 haftadır uyguluyorum.gözeneklerim acayip küçüldü:8:

1 şişe maden suyunun içine
1 tatlı kaşığı papatya yağı
3 tatlı kaşığı gül suyu ekleyin ve bunu her gece uyumadan temiz yüzünüze uygulayın ve öylece uyuyun sonuçlar süper gözenek sıkılaştırıcı ve sivilce giderici
benden demesi ben çok iyi sonuç aldım
bitene kadar kullanın kapağını kapatmayı unutmayın :)

güzel şeye benziyor denemek lazımm boş spreyin içine döksem olur mu yada buzdolabına koyuyo musun

Son düzenleme:
sabahları dove sabunla yıkıyorum .bunu bende uyguluyorum çok etkili ve çok güzel kokuyor ben dolaba falan koymuyorum kapağını kapatım lavabomun kenarına koyuyorum:10:

Son düzenleme:
dermoday temizleme köpüğü ve de dermoday nemlendiricisi kullanıyorum sonra da

Son düzenleme:
vichy nin köpük temizleyici pembe olan gayet güzel temizliyor.

Sabahları sebamed sabunla yıkıyorum daha sonra dermatoloji uzmanının verdiği SivEx losyonu sürüyoruum. Akşam ise Benzamycin kullanıyorum
ama bu iki ilaç var olan sorunlar için

Ben yüzümü sabahleyin sadece suyla yıkıyorum kuruluyorum o kadar. :26:
Yazılanları okuyunca kendimi dışlanmış hissettim birden. :37:

Back
X