• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

SABAH KALKTIGIMDA AYAĞIM..??

Hayır defalarca kez duydum.
Ama bu üye ciddi mi yoksa şakamı yapıyor onu anlamadım.
Kimseye burada hesap verecek veya açıklama yapacak değilim soruma cevap vermiyorsanız veya bir bilginiz yoksa daha fazla kalabalık yapmayın.
Ciddiyim dedim.

İyi sahurlar herkese
Konu açıp açmamakta kararsız kaldım
Yaklaşık 3-4 gün önce sabah uyandığımda ayaklarımın altı kına olmuştu
Ve ben bunun neden olduğu hakkında araştırdığımda çok farklı şeyler çıktı
Acaba başına gelen var mı varsa neden olmuş olabilir
Bilgisi olan bilgilendirirse sevinirim
Tinea Nigra isimli bir çeşit mantar, özellikle el ve ayaklarda çıkar kına gibi kokar yıkayınca bile geçmez, halk arasında uykuda kına yakılması olarak adlandırılır, hastaların hikayelerinde sıklıkla uykuda oluştuğundan bazı batıl fikirlere sebebiyet verse de tinea nigra cildin üst katmanında oluşan zararsız bir mantar türüdür, sıcak ve nemli ortamlarda gelişir, kadınlarda görülme sıklığı erkeklere oranla daha fazladır, genelde açık tenlilerde görülür, kendi kendine geçiyor ama yine de cildiyeye gidin size mantar olduğunu söyleyecektir.

Son düzenleme:
Tinea Nigra isimli bir çeşit mantar, özellikle el ve ayaklarda çıkar kına gibi kokar yıkayınca bile geçmez, halk arasında uykuda kına yakılması olarak adlandırılır, hastaların hikayelerinde sıklıkla uykuda oluştuğundan bazı batıl fikirlere sebebiyet verse de tinea nigra cildin üst katmanında oluşan zararsız bir mantar türüdür, sıcak ve nemli ortamlarda gelişir, kadınlarda görülme sıklığı erkeklere oranla daha fazladır, genelde açık tenlilerde görülür, kendi kendine geçiyor ama yine de cildiyeye gidin size mantar olduğunu söyleyecektir.
Çok teşekkürederim evet beyaz tenliyim zaten çoğu geçti biraz iz kaldı😊

Çok teşekkürederim evet beyaz tenliyim zaten çoğu geçti biraz iz kaldı😊
Endişelenecek bir şey yok, geçici bir mantar hastalığı bu zaten, bazen aynı gün evdeki herkeste görüldüğünden ve kına renginde ve kokusunda olduğundan insanlar değişik anlamlar yüklüyor ama öyle şeylerle hiç alakası yok.

Yanlış biliyorsam doktorlarımız düzeltme yapar, tinea deri yüzeyindeki bir mantarın aşırı çoğalması demek, nigra da mantarın çoğalması sonucu deri rengimizin koyulaşması.

Endişelenecek bir şey yok, geçici bir mantar hastalığı bu zaten, bazen aynı gün evdeki herkeste görüldüğünden ve kına renginde ve kokusunda olduğundan insanlar değişik anlamlar yüklüyor ama öyle şeylerle hiç alakası yok.

Yanlış biliyorsam doktorlarımız düzeltme yapar, tinea deri yüzeyindeki bir mantarın aşırı çoğalması demek, nigra da mantarın çoğalması sonucu deri rengimizin koyulaşması.
Evet insanlarda değişik şeyler söylüyor ama pek inandırıcı gelmiyor bana benim ne işim var üç harflilerin düğününde dimi😂
Neyseki geçti

Evet insanlarda değişik şeyler söylüyor ama pek inandırıcı gelmiyor bana benim ne işim var üç harflilerin düğününde dimi😂
Neyseki geçti
Dini konu ve mesajlar yasak ama emin olun onların da insanlarla işi yok, bir takım fiziksel ve psikolojik sorunların cevabını hurafelerde değil bilimde aramak gerekir.

Back