- 1 Mayıs 2017
- 1.207
- 1.262
- Konu Sahibi mformomdata
Kızlar geçen hafta sahibinden üzerinden bir bilgisayar alacaktım. Sahibi numaranı yaz arayacağım dedi aradı da. İşte uzun uzun anlattı bilgisayarın bir üst modeli ben de var bunu hayır için satıyorum gelirini depremzede bir aileye bağışlayacağım vs. İşte size whatsapptan kimlikli tahaddütname göndereceğim sonra iban atacağım ona parayı gönderin. Ben olmaz dedim sahibinden üzerinden satacaksanız kabul ama böyle ibana para atmam. Yok dedi orada bi ürün sattım kargoda gitti işte onlar tek bi kargoyla göndertiyor ben hiç memnun değilim alacaksanız böyle alın yoksa isteyeni çok başkasına satarım dedi. Sonra eşime danışman lazım dedin yok bekleyemem vs. felan dedi ben de o zaman kısmette yokmuş dedim kapattım ama adam baya atar yaptı. Neyse akşam eşim geldi e İşte kimlik gönderecekse olur neden olmasın ara alalım dedi. Ben de bak adam fazlaca kibar ve çok fazla ayrıntılı anlatıyor gereksiz bilgi veriyor bu dolandırıcı olabilir dedim. Ama yok ya ne olacak dedi. Ozaman arayalım parayı gönderelim ama dolandırılırsan beni değil seni dolandırır ben yutmadım çünkü dedim. Ve eşim benim hesabımdan parayı attı. Ama tabi ne bilgisayar gönderen ne bişi yok. Israrla aradım mesaj attım cevap yok. Savcılığa başvurduk yani malumun ilanı oldu ve tam savcılıktayken telefonuma adımla hitap ederek '' ... nasıl s...tim seni, kolaysa bul beni" diye bi mesaj attı yani dalgasını da geçti.
İban kimlik her şey sahteymiş öğrendik ki artık dolandırıcılar kimlik ve iban kiralayıp milleti bu şekilde dolandırıyorlarmış kendilerine böyle platformları seçerek av topluyorlarmış ve bişey okursa da iban sahibinin başı yanıyormuş. Ve son zamanlarda Akbank üzerinden de arayıp dolandıran çokmuş. Yani siz siz olun kimseye ama kimseyle yasal alım dışında ek bi alım yöntemi uygulamayın. Mesela araba ev satacağım deyip kapora alıp öyle dolanduranlar bile türemiş. Ya da bungalov ev kiralayıp fake görsel kullananlar kısacası her yerden şanslarını deniyorlarmış oraya gidince öğrendik. Lütfen dikkatli olun benim kocam gibi olmayın.
İban kimlik her şey sahteymiş öğrendik ki artık dolandırıcılar kimlik ve iban kiralayıp milleti bu şekilde dolandırıyorlarmış kendilerine böyle platformları seçerek av topluyorlarmış ve bişey okursa da iban sahibinin başı yanıyormuş. Ve son zamanlarda Akbank üzerinden de arayıp dolandıran çokmuş. Yani siz siz olun kimseye ama kimseyle yasal alım dışında ek bi alım yöntemi uygulamayın. Mesela araba ev satacağım deyip kapora alıp öyle dolanduranlar bile türemiş. Ya da bungalov ev kiralayıp fake görsel kullananlar kısacası her yerden şanslarını deniyorlarmış oraya gidince öğrendik. Lütfen dikkatli olun benim kocam gibi olmayın.