Sınavsız Olarak İkinci üniversite Okumak İstermisiniz?

Ftm_Evrn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2012
16
3
36
İstanbul
Sınavsız Olarak İkinci üniversite Okumak İstermisiniz?

Sınava girmeden aynı anda iki üniversite okumak, Sınavsız ikinci üniversite nedir? İkinci Üniversite Kayıtları Ne Zaman? Sınavsız Üniversite Bölümleri, Hangi Üniversitelerde Sınavsız Okuyabilirim? Bütün Üniversite Öğrencilerine ve Mezunlarına ( Açıköğretim Dahil )

KAYNAK : http://blog.aofdestek.net/sinava-girmeden-ikinci-universiteyi-okumak.html

Sınavsız İkinci Üniversite kapsamında Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi açıköğretim sistemi ile öğretim veren önlisans ve lisans programlarının kontenjanlarına bakılmaksızın kayıt olabileceğimiz bir haktır.

2012-2013 eğitim yılından itibaren uygulanmaya başlanan bu hakta herhangi bir yükseköğretim kurumundan mezun olanlar ile ( açıköğretimdahil ) örgün lisans veya önlisans ile açıköğretim lisans ve önlisans programlarında halen kayıtlı öğrenciler istedikleri takdirde, okumakta veya mezun oldukları alanlarda olmamak üzere açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerin, lisans bölümlerinin veya ön lisans programlarının birinci sınıfına sınavsız olarak kayıt olabilirler. Yani bir üniversitenin örgün/açıköğretim bölümünde okuyorsanız yada mezun olduysanız, açıköğretim bölümlerine sınavsız olarak kayıt olma hakkınız bulunmaktadır. Bu sayede istediğiniz açıköğretim bölümünü ikinci üniversite olarak sınava girmeden okuyabilmektesiniz.

ÖNEMLİ ; Başvuracağınız Üniversitenin Açıköğretim Bölümlerinden Birisinde Zaten okuyorsanız, o Üniversiteye Sınavsız İkinci Üniversite Kapsamında Başvuramazsınız. Örnek; Anadolu Üniversitesi Açıköğretim İşletme Okurken, Sınavsız İkinci Üniversite Kapsamında Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümüne Kayıt Olamazsınız. Ama İstanbul ve Atatürk Üniversitelerinin Açıköğretim Bölümlerine Kayıt Olabilirsiniz. Aşağıya açıköğretim eğitimi veren üniversitelerin sınavsız olarak kayıt olabileceğiniz bölümlerinin listesini ekliyorum. Eğer örgün bir üniversite okuyor veya mezunsanız yada açıköğretim okuyor yada mezunuysanız YGS sınavına girmeden bu imkandan yararlanabilir ve ikinci üniversitenizi okuyabilirsiniz.

Kayıtları Ne Zaman Yapılacak?

- Anadolu Üniversitesi 2014-2015 eğitim yılı sınavsız ikinci üniversite kayıtları Ekim ayı içerisinde yapacaktır, Ön kayıtları Ekim ayı içinde http://aofkayit.anadolu.edu.tr adresinden ”İkinci Üniversite” linkini tıklayarak yapıpı, belgelerinizle beraber aöfbürolarından aynı tarih içinde kaydınızı tamamlayacaksınız.. ( Size En Yakın Aöf Bürosunu Öğrenmek İçin TIKLAYIN )

- İstanbul Üniversitesi Sınavsız İkinci Üniversite Kapsamında 2014-2015 eğitim yılı Kayıtları 10 Eylül – 3 Ekim tarihleri arasında yapacaktır, Ön kayıt işlemlerini İnternet üzerinden BURAYA TIKLAYARAK 2. Üniversite Linkinden yapacaksınız.

- Atatürk Üniversitesi sınavsız ikinci üniversite 2014-2015 eğitim yılı için Ön Kayıtlar 14.07.2014 / 26.09.2014 tarihleri arasında, Kesin kayıtlar ise 15.09.2014 / 26.09.2014 tarihleri arasında yapılacaktır. Ön kayıtlar BURAYA TIKLAYARAK Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden yapılacaktır. Kesin kayıt ise evrakların 15.09.2014 / 26.09.2014 tarihleri arasında üniversitenin eline geçmesi ile yapılmış olacaktır. ( Evrakları posta veya kargo yolu ile göndereceksiniz. )

Anadolu Üniversitesi Kayıtları internetten ön kayıt ve bütün illerde bulunan aöf büroları üzerinden kesin kayıt şeklinde,
Atatürk ve İstanbul Üniversiteleri ise internet üzerinden ön kayıt yapmakta evrakları ise posta ile almaktadır.

Sınavlar Nerede ve Nasıl Yapılıyor;
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınavlarını her ilde hemen hemen bütün ilçelerde yüz yüze test usulü şeklinde yapmaktadır.
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Ara sınav internet üzerinden, Final ve Bütünlemeler ise çeşitli illerde yüzyüze test usulü ile yapılmaktadır.
İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Ara sınav internet üzerinden, Final ve Bütünlemeler ise çeşitli illerde yüzyüze test usulü ile yapılmaktadır.

Lisans veya önlisans mezunları / öğrencileri hangi lisansa mı önlisansa mı kayıt yaptirabilecekler?
- Lisans Mezunları veya Öğrencileri—– Önlisans ve Lisans Bölümlerine Kayıt Yaptırabilecek.
- Önlisans mezunları veya Öğrencileri —– Sadece Önlisans Bölümlerine Kayıt Yaptırabilecek.

Bu kural sadece İstanbul ve Atatürk Üniversitesi İçin Geçerlidir. Anadolu Üniversitesinde Lisans yada Önlisans ayırımı yoktur, istediğiniz Aöf bölümüne kayıt olabilirsiniz.

Askerlik Durumu;
Bir yükseköğretim programından mezun olan veya halen bir örgün yükseköğretim programında okuyanlardan açıköğretimin bir programına kayıt yaptıranlar, askerlik işlemleri hariç açıköğretim de ki tüm öğrencilik hizmetlerinden yararlanırlar.

Örgün öğretim ile birlikte açıköğretim programına kaydolacak erkek öğrencilerin askerlik işlemleri, örgün öğretimdeki statülerine göre yapılacaktır. Bu durumdaki öğrencilerin açıköğretim programlarına kaydolmaları, askerlik işlemleri ile ilgili herhangi bir hak sağlamayacaktır. Açıköğretim programlarına kayıt yaptırdıktan sonra örgün öğretimden kaydını sildiren öğrenciler bu durumlarını belgelendirmek koşuluyla askerlik işlemleri dâhil tüm öğrencilik hizmetinden yararlanacaklardır.

Yani sınavsız ikinci üniversiteye kaydolanlar askerliklerini, okuyorlarsa okudukları okul üzerinden, mezunlarsa diplomaları ile tecil ettirebilirler. 2.üniversite kapsamında yeni kayıt olduğunuz üniversite askerlik tecili yapmamaktadır.

Kimler Başvurabilir;
- Örgün öğretimin herhangi bir programına ÖSYM tarafından yerleştirilenler ile bu programlardan mezun olanlar, ( 2014 YGS-LYS sınavları ile örgün bir üniversiteye kayıt olanlarda başvurabilir )
- Açıköğretim şeklinde eğitim veren üniversitelerden mezun olanlar,
- ÖSYM’nin Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki üniversitelerde okuyan öğrenciler,
- Yükseköğretim kurumları tarafından yapılan yabancı uyruklu öğrenci seçme sınavı ile Türkiye’deki üniversitelere yerleştirilen yabancı uyruklu öğrenciler,
- Uyruğundan biri T.C. olup yurt dışı yükseköğretim kurumlarını bitirerek Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından denklik belgesi alanlar,
- Halen Kayıtlı Durumda Olan Açıköğretim Öğrencileri
- Herhangi Bir Açıköğretim Bölümü Mezunları

Kimler Başvuramaz
- Yurt dışında bir yükseköğretim kurumunda hâlen kayıtlı olan öğrenciler,
- Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olamayanlar (kaydı silinenler),
- Herhangi bir örgün yükseköğretim programında kaydı bulunmayanlar,
- Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Bölümlerinde Okuyanlar, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Bölümlerine İkinci Üniversite Kapsamında Kayıt Olamazlar.
- Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Bölümlerinde Okuyanlar, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Bölümlerine İkinci Üniversite Kapsamında Kayıt Olamazlar.
- İstanbul Üniversitesi Açıköğretim Bölümlerinde Okuyanlar, İstanbul Üniversitesi Açıköğretim Bölümlerine İkinci Üniversite Kapsamında Kayıt Olamazlar.

Harç Ücretleri Ne Kadar ?
Sınavsız ikinci üniversite için ödenecek olan harç miktarları normal eğitimle aynı olacaktır. Devletin katkı payını kaldırması ile sadece Kitap, Sınav ve Eğitim giderleri alınmaktadır.

SINAVSIZ İKİNCİ ÜNİVERSİTE KAPSAMINDA BAŞVURABİLECEĞİNİZ AÇIKÖĞRETİM BÖLÜMLERİ

Anadolu Üniversitesi Aöf Bölümleri

( TABLO 4 ) Lisans Bölümleri
İşletme
Konaklama İşletmeciliği
İktisat
Kamu Yönetimi
Maliye
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
Uluslararası İlişkiler
Felsefe
Sosyoloji
Tarih
Türk Dili ve Edebiyatı

( TABLO 3A ) Önlisans Bölümleri
Adalet
Bankacılık ve Sigortacılık
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı
Çağrı Merkezi Hizmetleri
Dış Ticaret
Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı
Emlak Yönetimi
Ev İdaresi
Fotoğrafçılık ve Kameramanlık
Halkla İlişkiler ve Tanıtım
İlahiyat
İnsan Kaynakları Yönetimi
İşletme Yönetimi
Kültürel Miras ve Turizm
Laborant ve Veteriner Sağlık
Lojistik
Marka İletişimi
Medya ve İletişim
Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları
Perakende Satış
Radyo ve Televizyonculuk
Sağlık Kurumları İşletmeciliği
Sosyal Hizmetler
Spor Yönetimi
Tarım
Turizm ve Otel İşletmeciliği
Turizm ve Seyehat Hizmetleri
Yerel Yönetimler
Özel Güvenlik ve Koruma


Atatürk Üniversitesi Aöf Bölümleri

( TABLO 4 ) Lisans Bölümleri
Halkla İlişkiler ve Tanıtım
İşletme
Sosyoloji

( TABLO 3A ) Önlisans Bölümleri
Adalet
Bankacılık ve Sigortacılık
Çağri Merkezi Hizmetleri
Çocuk Gelişimi
Dış Ticaret
Halkla İlişkiler ve Tanıtım
İlahiyat
İş Sağlığı ve Güvenliği
İşletme Yönetimi
Lojistik
Reklamcılık
Sosyal Hizmet
Sağlık Kurumları İşletmeciliği


İstanbul Üniversitesi AUZEF Aöf Bölümleri

( TABLO 4 ) Lisans Bölümleri
Coğrafya
Felsefe
İktisat
İşletme
Sosyoloji
Tarih


( TABLO 3A ) Önlisans Bölümleri
Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi (2014’te Açıldı)
Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği (2014’te Açıldı)
Kültürel Miras ve Turizm (2014’te Açıldı)
Sağlık Kurumları İşletmeciliği (2014′te Açıldı )
Sosyal Hizmetler (2014′te Açıldı )
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik (2014′te Açıldı )
 
Halkla iliskiler ve insan kaynaklari hakkinda bi fikriniz var mi.kamuda olsun ozelde olsun gecerlilikleri var midir?yada gecerliligi en yuksek olan sozelciye uygun bir bolum onerisinde bulunabilir misiniz?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
 
Merhabalar benim bir sorum olacaktı.Yurtdışında öğrenim görüyorum.Şartlarda belirtildiği üzere bu şanstan yararlanma hakkım yok.Peki açıköğretim sınavıyla aynı zamanda açıktan okuma şansım var mı ? Bilgisi olan varsa paylaşırsanız sevinirim.Bunun hakkında bilgi bulamadım internette.
 

Arkadaşlar hiç mi fikri olan yok ? İnternette araştırdım ama kendi durumumla ilgili bir şey bulamadım ne yazık ki o yüzden burada sordum belki benimle aynı yollardan geçen arkadaşlar vardır diye
 
Arkadaşlar hiç mi fikri olan yok ? İnternette araştırdım ama kendi durumumla ilgili bir şey bulamadım ne yazık ki o yüzden burada sordum belki benimle aynı yollardan geçen arkadaşlar vardır diye
hiç bilmiyorum aöf bürolarını arasanız
 
ben okuyacam inşALLAH

OKUL ÖNCESİ bitirdim

şimdi ilahiyat düşüniyorum

hatta tavsiyesi olan varsa alabilirm
 

Ben 2. üniversite programında insan kaynakları okuyorum ama özel sektörde hiçbir faydasını göremedim. Hatta yaptığım bir görüşmede "zaten 4 yılı bitirmişsin neden 2 yıl daha okuma gereği duydun ki" diyenler bile çıktı. benim düşüncem şuydu aslında "bu arkadaş kendini geliştirmeyi istiyor ve öğrenmeye açık" imajını somut bir şekilde karşımdakine vermek için birazda 2. üniversite okumayı seçtim aslında çünkü öncesinde yaptığım görüşmelerde "öğrenmeye açık olmalısın, istekli olmalısın, kendini geliştirmek istemelisin" diyorlardı. bende "evet,tam anlattığınız gibi biriyim" demektense bunu ciddi anlamda göstermek istedim karşı tarafa. Şimdi yaptığım görüşmelerde ise TECRÜBE istiyoruz diyip duruyorlar. Cv bilgilerimde tecrübe yazmadığı halde,görüşmelerde atıp tutuyorlar, istedikleri gibi ezemediklerinde de "biz tecrübeli eleman düşünüyoruz" diyorlar. sen benim tecrübesiz olduğumu görmüyor musun,cv'm de, yaptığı hak mı şimdi. şuan 2. sınıfım. dersler gayet kolay,1.dönem yardımcı kitap bile aldım elimden geldiğince çalıştım ama 2. dönem büronun verdiği kitapların konu özetlerini ve bazılarında da sorularını çözerek girdim sınava. 2. dönem hiç çalışmadım desem yeridir ve şuan sadece 1 dersim var alttan. eğer bir bölüme başlarsan bir şekilde akıp gidiyor,hiç korkma derslerden. ayrıca örgün öğretimden hiç bir fakın yok özellikle kamu sektöründe. dikey geçip sınavına girip eğitimi 4 yıla da tamamlayabiliyorsun.
ama 4 yıl okuyup üzerine 2 yıl daha okursan; kamuda yüksek olan diplomandan tercihte bulunabiliyorsun yani 4 yıllık diplomandan tercihte bulunabiliyorsun. ama 2 yılı 4 yıla tamamlarsan yeni çıkan yönetmelikle iki 4 yıllık diplomanla aynı anda tercihte bulunabiliyorsun.
 

benim bildiğim denkliğin varsa neden olmasın? sen yurt dışında okuduğun için Türkiye'nin senin diplomanı geçerli görmesi lazım, ya direkt geçerlidir ya da ösym tarafından denklik sınavına girersin. TR diplomanı tanıdığı sürecek 2. üniversite programına katılabilirsin, benim bildiğim. Ama net cevap istersen herhangi bir açıköğretim bürosunu araman yeterli olmadı mail at,geri dönüş yapıyorlar.
 
mesajım çok geç biliyorum. ama inşallah biri bana caveb verir. denklik sınavı nasıl bi şey nerde yapılıyor. hangi dil ile yapılıyor????
 
mesajım çok geç biliyorum. ama inşallah biri bana caveb verir. denklik sınavı nasıl bi şey nerde yapılıyor. hangi dil ile yapılıyor????
sorunuz tam olarak nedir.aof mü okumak istiyorsunuz
 
evet canım. yurtdışı okudum. unıversıte bıraktım. şimdi burda unıversıte baştan okumak ıstıyorum. ne yapacağım bılemıyorum
 
evet canım. yurtdışı okudum. unıversıte bıraktım. şimdi burda unıversıte baştan okumak ıstıyorum. ne yapacağım bılemıyorum
üniversite terk mi yani kayıdını komple sildirdin mi eğer yurt dışında isen 2.üniversite değil batı avrupa bak batı avrupa diye geçer ygs gibi sınava girersin orada adı farklı geçer.2.üniversite için üniversiteden mezun yada üniversiteye kaydının olması gerek.

Eğer türkiyede yaşıyor isen ygs gireceksin bırkatığın üniversiteye kaydın duruyorsa 2.üniversiteye kayıt olunur normalde türkiyede böyle.Ama yinede üniversiteye mesaj at.
 
Merhaba; üzerinden iki yıl geçmiş. Bu bilgiler hala geçerliliğini koruyor mu acaba?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…