• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ruyalarimiz Bize Neler Soyluyor?

Gecmiste cok kere benzer ruyalar gordugum oldu.Geriye donup bunlari dusundugumde yasadiklarimin sembolleri oldugunu gordum.Ruya yorumlari kitaplarina inanmam, herkesin ruyasi kendine ozel ve kendi hayatiyla ilgilidir.Arada bir ingilizce bir site var ona bakarim,daha cok psikanaliz uzerinden yorumlar.

Bugunlerde cevabini merak ettigim bazi seylerin cevabini ruyalarda bulabilecegimi dusundum,zira bilincaltimizin su yuzune cikabildigi zamanlar bunlar.

Isik Elci,Rehber Ruyalar adli kitabinda ruya gunlugu tutmayi oneriyor.Bunun icin bir cizelge vermis.

Yatmadan once,icinizdeki onemli duygu,dusunce, niyetler ve deneyimleri bir kac satir da olsa not etme,

Ruyanin tarihi,

ruyanizda gordugunuz

belirgin bir sayi

zaman

mekan

tema

isimler

nesne

belirgin olan simge

renk

insanlar (tanidik,yabanci vb)

hayvanlar

kiyafetler

ruyadan sonraki hisler,ilhamlar,dusunceler

ilerleyen gunlerdeki gelismeler

oncu isaretler

Burada ornegin gordugunuz bir nesnenin vd.size ne ifade ettigi,yasantiniza ruyanizin yorumunu nasil uyduracaginiz,cikardiginiz sonuclar onemli. Ornegin ruyanizda bir kopek gorseniz sizin icin bu hayvanin ifade ettigi sey,bir baskasindan farkli olacaktir.

Yine Isik Elci`ninkitabindan
'
Ankara`da bir bayanla yaptigimiz calisma sirasinda yillardir gormedigi bir erkek arkadasini cok sak ruyasinda gordugunu ve bu ruyalar sirasinda ,hep ayni sayinin verildigini anlatti.Sayiyi takvime degisik sonuclariyla yerlestirdikBu gunlerde dikkatli olmasini onerdim.
Beni aradiginda cok heyecanliydi.Cumartesi icin bir davet almisti.Isaret koydugumuz gunlerden birine denk geliyordu,ona gitmesini soyledim.
Pazar sabahi tekrar telefonlastik.Davete gittigini,cok guzel bir gece gecirdigini ve en onemlisi aylardir ruyasinda gordugu arkadasiyla karsilastigini anlatti.Aralarinda sobet ederken ,isiyle ilgili hayallerinden,calismak istedigi nfirmaya kadar her seyi anlatmisti.Uzun zamandir gormedigi biriyle boyle heyecanla konusup duygularini paylasiyor olmasina sasirmisti.Arkadasi ona bir kart uzatip 'Pazartesi seni bekliyorum,gecikme" deyip yanindan muzipce gulumseyerek uzaklasmis.Kartta calismak istedigi firmanin adini gormus ve arkadasi da o firmada oldukca iyi konumda c alisan bir yetkiliymis."
Bu kadin normalde afta sonunu evde gecirmeyi seven,o tur davetlere pek gitmeyen biriymis.Ruyasinda tekrarlayan sayinin verdigi isaretle gidip istedigi ise kavusmus.

Güzel bir paylaşım olmuş, teşekkürler.
Ben de aynen böyle düşünüyorum:
Rüya yorumu, kısıye özel olmalıdır.

Isik Elci kitabinda, yon konusunda sunu soyluyor:
Sol gecmisi,sag gelecegi ifade eder.ruyanizda herhangi bir seyin yonune dikkat ederek sorununuzun gecmis ya da gelecekle ilgili oldugunu bulabilirsiniz.
Ornegin ucmak cok gorulen bir temadir ruyada.ucarken dusecegini hissetmek,huzursuzlanmak,uyanik hayatta bir seyleri kaybedeceginiz endisesini gosterebilir.Bu cesit ruyalari sikca goren bir kadina hangi donemlerde bunlari gordugunu inceletmis.Sonucta kadinin isini kaybetmekten korktugu,ne zaman is yerinde buna dair bir soylenti ciksa bu ruyalari gordugu ortaya cikmis.

Robert Moss=Ruyalar, Tesadufler,Hayaller kitabindan ;
Bir imajinal iyilestirme ogretmeninden bahsediyor. Deneyimleri,onu bir hastanin gercek yasamindan alinan goruntulerin iyilesme surecinde kullanilabilecegine onu inandirmis.Norodejeneratif hastaligi nedeniyle boynundan asagisi felc olan bir yazarla calismasi istendiginde onu Kudus tepelerini dusunmeye tesvik etmis.Burasi yazarin sevdigi bir sehir ve her zaman ona ilham kaynagi olmus.Sehrin cok sayidaki tepelerinden yuvarlandigini ve bunun omuriligine masaj yapip iyilestirdigini hissetmesine yardimci olmus.Tekrarlanan hayalleme=imajinasyon calismalari sonunda yazar giderek hareket yetenegi kazanmis ve sonunda bastonla yurumeyi basarmis.

Back
X