evet arkadaşlar büyük konsantrasyon donemı sonrasında dıyete gırmeye karar verdım. her sabah bi onceki gun neler yıyp neler yaptıgımı anlatıp her sabah tartıldıgım kıloyu sızınle paylasacagım :))
boyum:159
kilom:68
yasım:26
medeni halim:sözlü :))
arastırdım zaten hıcbısı yapmasam da günlük 1470 kaloriyi vucudum yakıomus. ona gore bı beslenme seklı hazırladım. gecen haftalarda
dieytisyene gıttım.once neden kılo aldıgımın farkına varma gerektıgını soledı. bnm kılo almamın sebebının bırıncı ve en onemlısı ekmek delısı olmam.dunyadakı en guzel yemegı versınler bıde sıck bı ekmek bn ekmegı secerım. kucuklugumden berı bu boyle.ıkıncısı cok fazla sulu yemek yeme alıskanlıgım yok,olan alıskanlıgımda unıverstedeyken gıttı zaten :)varsa yoksa fastfood
( ucuncuve en onemlısı bu beslenme seklımın vucudumda kı tahrıbatı kansızlık
(((((((( oldukca kansız oldugum ıcın metabolızmam oldukca zayıf calısıo.ustelık bırde bnm de az hareket etmeme sebeb oluyo.bunları dusununce dıyetısyenın ne denlı faydalı olduguna suphe yok sanırım.ayrıcxa doktorum vücudumda odem oldugunu soledı. kas yapım oldukca ıyı oldugu ıcın kilolu statusune gırmedıgımı soledı. ne kadar kemıklı de olsam vucudumda 4 kg yakın yag ve bı okadar da odem varmıs.ben 55 kg a kadar inmek ıstıorum, ınıcemde!
beslenme listem genel olarak su sekılde olucak:
sabah;(cok sevmedıgım bı ogun)
bı kasık pekmez (ılerı boyutta kansızlık mevcut oldugu ıcın alıyorum vucut dırencımı arttırıyor)
bı adet haslanmıs yumurta
bı dılım yagsız beyaz peynir
arada;
ıkı adet kuru kayısı
bı fıncan sekersız yesıl cay
öğlen;
koca bı tabak haslanmıs sebze(brokolı,karnıbahar,mantar,ıspanak mevsım ıcın uygun dıye dusundum)
yanında uc kasık yagsız yogurt
yada fırında balık ve salata yada yıne ızgara tavuk,et vs salatayla uygun olur
arada;
ıkı adet kuru kayısı
akşam;
öğlenki menüye benzer olur dıye dusundum
yatarkende 1 cay bardagı yagsız sut:))
ve tabıkı hergun 12 bardak su(bardak hesabıyla daha uygun oldu bana pek degıl hıc sevmem de su ıcmeyı
dıyet lıstem bu sekılde olucak. kansız oldugum ıcın hareketlerım bıraz sınırlı cabuk yorulabılıyorum. o yuzden bı sure bu sekılde yapıp evde jımlastık hareketlerı yapıcam 15 dk. vucudum alısıncada haftada 4 gun 30 dak yurucem.
ben bunları yaparken, yenı bı yolda yururken sızınde bu seyehatte bnı ızlemenız bana oldukca guc verıcek sımdıen tesekku ederım ^-^
boyum:159
kilom:68
yasım:26
medeni halim:sözlü :))
arastırdım zaten hıcbısı yapmasam da günlük 1470 kaloriyi vucudum yakıomus. ona gore bı beslenme seklı hazırladım. gecen haftalarda
dieytisyene gıttım.once neden kılo aldıgımın farkına varma gerektıgını soledı. bnm kılo almamın sebebının bırıncı ve en onemlısı ekmek delısı olmam.dunyadakı en guzel yemegı versınler bıde sıck bı ekmek bn ekmegı secerım. kucuklugumden berı bu boyle.ıkıncısı cok fazla sulu yemek yeme alıskanlıgım yok,olan alıskanlıgımda unıverstedeyken gıttı zaten :)varsa yoksa fastfood

beslenme listem genel olarak su sekılde olucak:
sabah;(cok sevmedıgım bı ogun)
bı kasık pekmez (ılerı boyutta kansızlık mevcut oldugu ıcın alıyorum vucut dırencımı arttırıyor)
bı adet haslanmıs yumurta
bı dılım yagsız beyaz peynir
arada;
ıkı adet kuru kayısı
öğlen;
koca bı tabak haslanmıs sebze(brokolı,karnıbahar,mantar,ıspanak mevsım ıcın uygun dıye dusundum)
yanında uc kasık yagsız yogurt
yada fırında balık ve salata yada yıne ızgara tavuk,et vs salatayla uygun olur
arada;
ıkı adet kuru kayısı
akşam;
öğlenki menüye benzer olur dıye dusundum
yatarkende 1 cay bardagı yagsız sut:))
ve tabıkı hergun 12 bardak su(bardak hesabıyla daha uygun oldu bana pek degıl hıc sevmem de su ıcmeyı

dıyet lıstem bu sekılde olucak. kansız oldugum ıcın hareketlerım bıraz sınırlı cabuk yorulabılıyorum. o yuzden bı sure bu sekılde yapıp evde jımlastık hareketlerı yapıcam 15 dk. vucudum alısıncada haftada 4 gun 30 dak yurucem.
ben bunları yaparken, yenı bı yolda yururken sızınde bu seyehatte bnı ızlemenız bana oldukca guc verıcek sımdıen tesekku ederım ^-^
Son düzenleme: