rutubet ve nem

rain1984

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2015
628
371
Hanimlar evime taşinali bir seneye yakın oldu evimde asidi rutubet var özellikle yatak odamda gardolaptaki bazi kiyafetlerim bildiğin küf olmuş ne yapacagimi sasirdim laminantlarin aralari kuytu köşe hep yeşermiş küf olmuş...deniz olan şehirlerde bu görülüyor genelde biliyorum ama kurtuluş yok mu bundan ne yapabilirim yardim edin fikir verin.

Kiracı mısınız? kiracıysanız çıkın başka eve geçin rutubetin kesin bir çözümü yok kıyafetlerinize verilen zararı boşverin sizlere daha çok zararı var kendi sağlığınız için başka eve geçin derim

Belki bunlarda faydalı olabilir size;

Rutubet Nasıl Önlenir, Rutubetin Olmaması İçin Yapılması Gerekenler

• Evin içerisinde, özellikle kış aylarda çamaşır kurutmayın. Evin içerisinde kurutulan çamaşır, ortamın su buharını daha çok arttıracaktır.
  • Evinizde gereğinden fazla bitki bulundurmayın. Bitkiler nefes aldıkça ortamın nemi yükselir.
  • Evinizi sık sık havalandırmayı ihmal etmeyin.
  • Nem alıcı cihazlar edinebilirsiniz ancak kişisel tecrübem olmadığı için “tavsiye ediyorum” diyemem.
  • Evinizin boyası yapılırken anti-küf boyaları tercih edin.
  • Evinizin ısıtma tesisatını gözden geçirin.
  • Binanın duvarlarına yalıtım yapın / yaptırın.
  • Eşyaları (dolap, koltuk, vitrin vs…) duvara yapıştırmayın. Vitrin gibi eşyaları sabitlemeniz gerektiği için bir şey diyemeyiz ancak koltuk, kanepe tarzı mobilyaları duvara yapıştırmayın

Aynı sorun bzdede var 2 3 aya tasincaz. Tek çözüm tasinmak

Evi yeni aldik kiraya çikamam krediyle aldik evi sıkıntı olur maddi olarak...kıyafetler umrumda değil zaten

Evi yeni aldik kiraya çikamam krediyle aldik evi sıkıntı olur maddi olarak...kıyafetler umrumda değil zaten

İşte demek istediğim kiracıysanız başka eve geçin demek istedim, ev sahibi iseniz daha da sıkıntı o zaman ama tek yolu taşınmak yukarıda buldum bir kaç madde belki uygularsanız faydası olabilir.

Ben de deniz olan bir şehirde yaşıyorum hem de çok sıcak(aşırı sıcak bile diyebilirim yazları) bir şehir ve nemli,ama rutubet yok evimde,acaba evinizi alırken tesisatlarında sorun mu vardı,duvarlardan boru vb gibi gider ve gereçler geçiyorsa onlarda sorun olabilir.

Küf duvardan geliyorsa boya gibi sürülen ilaçlar var.Küfü önlüyor.Şeffaf renkte.Giriş kattaysanız zeminden küf oluordur.Laminantların sökülmesi,ince şap atılması ve izolasyon malzemesini döşeyip laminantları yeniden takmanız gerekir.

Nem alma cihazlarını önerebilirim, çok etkili
Düşünürsen özelden yazarım

Hic bi fikrim yok alırken Yalitimli diye aldik ama kuzey cephe onunla alakali olabilir burasida yazlari
Nem alma cihazlarını önerebilirim, çok etkili
Düşünürsen özelden yazarım
Çok sevinirim.tesekkur ederim ilginize.

Tet: 39581962, member: 596468"]Belki bunlarda faydalı olabilir size;

Rutubet Nasıl Önlenir, Rutubetin Olmaması İçin Yapılması Gerekenler

• Evin içerisinde, özellikle kış aylarda çamaşır kurutmayın. Evin içerisinde kurutulan çamaşır, ortamın su buharını daha çok arttıracaktır.
  • Evinizde gereğinden fazla bitki bulundurmayın. Bitkiler nefes aldıkça ortamın nemi yükselir.
  • Evinizi sık sık havalandırmayı ihmal etmeyin.
  • Nem alıcı cihazlar edinebilirsiniz ancak kişisel tecrübem olmadığı için “tavsiye ediyorum” diyemem.
  • Evinizin boyası yapılırken anti-küf boyaları tercih edin.
  • Evinizin ısıtma tesisatını gözden geçirin.
  • Binanın duvarlarına yalıtım yapın / yaptırın.
  • Eşyaları (dolap, koltuk, vitrin vs…) duvara yapıştırmayın. Vitrin gibi eşyaları sabitlemeniz gerektiği için bir şey diyemeyiz ancak koltuk, kanepe tarzı mobilyaları duvara yapıştırmayın
[/QUOTE]
Tesekkur ederim bi cogunu uyguluyorum ama dikkate alicam

Duvardan boru filan gecmiyor yalitimli diye aldik sözde...burasida yazları çok sicak kislarida çok soğuk değil tatil beldesindeyiz.klimayla ısıniyoruz bu sebeple isi dagilimi tüm odalarda eşit değil...

2.5 yıllık evliyim aynı sorun benm eski oturduğu evde de oluyordu. Dolaptaki kıyafetlerden geçtim dolabımın arkası da komple çürüdü. 20 gün falan oldu sanırım taşındım rahat ettim yatak Odam da dahil rutıbetten hasar gören tüm eşyalarımı kıyâfetlerimi de çöpe attım şimdi temiz mis gibi evde oturuyorum yaptığım temizlik bile belli olmuyordu eski evde ama benim avantajım kiradaydım o yüzden rahat taşınabildim düşünmeden şimdi rutubetsiz temiz evimde yeni eşyalarımla mutluyum çok şükür ama nasıl bir beladır bilirim rutubet.

Arkadaşlar konu için dogru yerde miyim bilmiyorum ama benim pencerenin alt koseleri nemleniyor bunun nedeni ne olabilir sadece koselerde ıslaklık oluyor

Arkadaşlar konu için dogru yerde miyim bilmiyorum ama benim pencerenin alt koseleri nemleniyor bunun nedeni ne olabilir sadece koselerde ıslaklık oluyor
Isi yalıtım yokmu evinizn bizim evin duvarları nemlenip zamanla küf oluo iğrenç bişey tasincaz yakın zamanda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…