Bu cumlenizde ki çoğu kelimeyi ilk defa görüyorum o yüzden pek bişey anlayamadımУ меня есть помощница поэтому я не уборку но еще нет времени:)) С дочкой гуляем на улицу , играем . Иногда поедем в кафе с подругой и пьем кофе, а сейчас с мужем и с детьми в ресторане.
Evet doğru anladın canım :)Bu cumlenizde ki çoğu kelimeyi ilk defa görüyorum o yüzden pek bişey anlayamadımama yine de şuanda eşiniz ve cocugunuzla restoran dasiniz onu anladım sanırım sadece
Мехлика спит. Я тоже читаю книгу.
Мехлика спит. Я тоже читаю книгу.
Доброе ночь :) увидимся
Доброе утро елиф я устала моя дочка не спать ночью.Доброе утро! Как дела дорогая?
Yesilgri şu anda hangi konuları yada konuyu görüyorsunuz? İstersen dersinle eş zamanlı gidelim yada biz yeni konu seçelim eğer biliyorsam bildiklerimi aktarayım bilmiyorsam beraber paylaşalım olurmu ?
Доброе утро елиф я устала моя дочка не спать ночью.
Ты как?
,Hocami tatilde şuanda 10 gündür ders almıyoruz tam neredeyiz bilmiyorum hatırlamıyorum şuanda benim de aklıma fiil cekimlerini ve geçmiş zamanlarını grup grip yazmak geldi sen bildiklerini ben bildiklerimi
Zaman eklerini unutuyorum hep nasıl alisacagim bilmemХорошо!
O zaman спать ile başlayalım ,
Не спать ночью dediğin zaman çevirisi şöyle ; geceleyin uyumamak , bu şekilde kullanman gerekiyor не спала ночью; gece uyumadı.
Спать : uyumak
Şimdiki zaman
Я сплю
Ты спишь
Он/ она спит
Мы спим
Вы спите
Они спят
Geçmiş zaman
Kadın ; спала
Erkek ; спал
Нв ve св derken neyi kastettin bilmiyorum ve gelecek zamanla emir kipini öğrenmedik henüz ama ön bilgi olur bnm içinde:)Ödemek
Şimdiki zaman нв и св
Нв;
Я плачу
Ты платишь
Он/она платит
Мы платим
Вы платите
Они платят
Св;
Я заплачу
Ты заплатишь
Он/она заплатит
Мы заплатили
Вы заплатите
Они заплатят
Gelecek zaman
Я Буду платить
Ты Будешь платить
Он/она Будет платить
Мы Будем платить
Вы Будете платить
Они Будут платить
Geçmiş zaman
Er: заплатил
Dış.: заплатила
Çoğul: заплатили
Emir kipi:
Плати
Zaman eklerini unutuyorum hep nasıl alisacagim bilmem
Нв ve св derken neyi kastettin bilmiyorum ve gelecek zamanla emir kipini öğrenmedik henüz ama ön bilgi olur bnm içinde:)
2 yıldır buradayım ama hamilelik doğum falan derken zorlu geçirdim o dönemleri bı kaç aydır ders alıyorum aynen basindayim daha.Çekimleye çekimleye öğreneceksin , şuna dikkat et mesela читать fiili son iki harfi atıyorsun yani "ть" ю,ешь diye ek alıyor. Anladığım kadarıyla daha yolun başındasın :) ne kadardır ukraynada yaşıyorsun ? Rusça öğretmeninin ders anlatımı iyimi ? Çalışma kitabın varmı ?
Нв и св kısaltma açılımı tamamlanmamış filler ve tamamlanmış fiiller yani fiiller bizdeki kullanımı gibi değil , birşey söylerken o iş halen devam etmekteyse tamamlanmamış fiil kullanmalısın mesela; kitap okuyorsun ama hala kitabı bitirmedin o zaman tamamlanmamış fiil kullanıyorsun я читала книгу,
Kitabı okudun ve bitirdin o zaman fiil ön ek alıyor ve şu şekilde kullanıyorsun я прочитала книгу.
Gördüğün gibi читать fiili прочитать oldu.
Gelecek zamanın yöntemi çok basit burada будет fiilini çekimliyorsun sadece ondan sonra gelen fiil değişime uğramıyor, örnek ;
Я буду читать: okuyacağım
Ты будешь читать : okuyacaksın
Gördüğün üzere okumak " читать" fiili değişmiyor sadece будет çekimleniyor.
Konu sahibi neredeyse 2 yıl olmuş nasıl gidiyor Rusça ?
Ben de öğrenmeye çok hevesliyim,yazın başlamak istiyorum aslında düşününce 1 ay sonra da başlayabilirim şu sınavları atlatıp.Ama merak ediyorum çok mu zor,yani bu 2 senede elbet baya ilerlemişsinizdir yine de hala anlayamadığım gramer kuralları,telaffuzlar var diyor musunuz ?
Soru saçma olmuş da olabilir,ama yaklaşık kaç sene ilgilenmem gerekecek temelini almak için onu merak ediyorum.Mesela günlük 1 saat çalışmayla.
2 yıldır buradayım ama hamilelik doğum falan derken zorlu geçirdim o dönemleri bı kaç aydır ders alıyorum aynen basindayim daha.
Önceden de söyledim ya mecbur olduğum için. Öğreniyoum yoksa hiç öğrenmez dim sevmiyorum ruscayi ve gerçekten zor bı dil
Evet güzel anlatıyor hocamdan memnunum ama ders saatim az benim haftada iki saat sadece o yüzden yavaş gidiyoruz birazda. Kitabım da güzel iki kitap şeklinde fotoğraf ekleyemiyorum buraya yoksa eklicektim fotoğraflarıMerhaba hoşgeldin:)
Son 1.5 yılım zor bir hamilelik ve bebişimle geçti ama benim rusçaya başlamam eskiye dayanıyor.
Gramer kuralları hala anlayamadığım demiyeyimde şöyle izah edeyim rusçada malesef ama malesef çok fazla istisna var bunu dili kullandıkça aşina olup öğreniyorsunuz. Evet rusça gerçekten zor bir dil bu dili öğrenmek isteyen kim olursa olsun istemeli yoksa olmaz .
Hergün düzenli 1 saat çalışırsan yaklaşık 6 yada 8 ay gibi bir zamanda temelini alırsınız ama daha katedecek yolunuz çok olur bu dil emek istiyor ,azim istiyor vede sevmelisiniz.
Ama sevmen lazım sevmeden olmuyor malesef , hedeflerini ve sana katacağı artıları düşün ve sevmeye çalış evet gerçekten zor bir dil. Ayrıca sana teşekkür ediyorum 1.5 yıldır uzağım bu dilden şu anda sayende tekrarlarımı yapıyorum.
Rusça öğretmeninin ders anlatımı iyimi?
Çalışma kitabın varmı ?
Bulunduğun ülkede rusça roman tarzı kitaplar varmı ?
Evet güzel anlatıyor hocamdan memnunum ama ders saatim az benim haftada iki saat sadece o yüzden yavaş gidiyoruz birazda. Kitabım da güzel iki kitap şeklinde fotoğraf ekleyemiyorum buraya yoksa eklicektim fotoğrafları
Roman hiç arastirmadim açıkçası ama vardır muhtemelen