• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler rsv aşısı

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

sibelg

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2011
41
1
86
arkadaşlar benim bebeğim 33 haftalık doğdu şuan düzeltilmiş 4,5 aylık,nette gezerken okudum rsv hastalığı açısından prematüreler risk altındaymış,bu aşıdan doktorumuz bahsetmedi,bilen yaptıran varmı,ne zaman yaptırmalıyız,kime başvurmalıyız?

arkadaşlar benim bebeğim 33 haftalık doğdu şuan düzeltilmiş 4,5 aylık,nette gezerken okudum rsv hastalığı açısından prematüreler risk altındaymış,bu aşıdan doktorumuz bahsetmedi,bilen yaptıran varmı,ne zaman yaptırmalıyız,kime başvurmalıyız?

Merhaba canım RSV aşısı önemli bi aşı ve yaptırmanda fayda var ama buna genellikle doktorlar karar veriyo yoğun bakımda kalman sürene ve çocuğun durumuna göre.Benim kızım 25 haftalık doğdu 310 gün yoğun bakımda kaldığı için bizim için o aşı çok önemli ve kış boyunca hiç aksatmadan yaptırıyoruz zaten artık bittiği için yaptırmana gerek yok bu yıl bence bir doktorunla görüşsen o daha net bilgi verir.

Merhaba,

RSV aşısını (Synagis aşısı) bende kızıma yaptırıyorum. Doktor raporuyla yapılan bir aşı. Kalp hastalığı, Solunum cihazına fazla kalan cocuklara (akciger problemi) doktor raporuyla yapılıyor. Benim kızım 5 ay kaldı küvezde solunum cihazına baglı olarak ve yine solunum cihazıyla eve taburcu olduk. Geçen sene 6 doz( yani 6 ay), bu sene de 5 ay yapılmak üzere rapor cıktı. Bu ay son aşısı yapılacak.

senin doğum haftan bizimkilere göre iyi
rsv aşısı 1500gr altında doğan ileri prematüre bebeklere yaPILIYOR TEK DOZU 900TL heyet raporuyla devlet ödüyor 30 hafta altında yada haftası iyi ama 1500gr dan zayıf bebekleri zatüre,kronik akciğer hastalığı gibi hayati tehlike yaratacak sorunlara karşı koruyor benim ikizlerim 28 haftalık doğdular 6 doz vuruldular senin bebeğinin ihtiyacı olsa dr mutlaka verirdi

merhaba,benim kızım 32 haftalıkken doğdu.solunum cihazına bağlı olarak 2gün,toplamda küvezde 12 gün kaldı.bizimde bu aşıdan yaptırmamız gerekiyormu acaba? doktorumuz hiç bahsetmedi,kaçıncı ayda yapılıyor :44:

slm benim kızımda 28 haftalık doğdu 1030 gr solunum cihazına bağlıydı 2 ay 13 gün kaldı hastanede çıkarken solunum cihazıyla çıktık ama çok şükür gerek duymadı ona kasımda başladık 5 ay boyunca vuruldu...

slm benim oglum da 30 haftalik dogdu 4.5ay neonatolojide kaldi bu asiyi hastaneden cikacagi gun yaptilar ve her ay yapiliyo burda bu asiya ucret odemiyoruz tr premature bebek ailelerine allah yardimci olsun

slm benim kızımda 28 haftalık doğdu 1030 gr solunum cihazına bağlıydı 2 ay 13 gün kaldı hastanede çıkarken solunum cihazıyla çıktık ama çok şükür gerek duymadı ona kasımda başladık 5 ay boyunca vuruldu...

benım kızıma da yaptıryrz ama 2 ay vurulduktn sonra bu ay 5 dozdan sonrasnı devlet karsılamıyo dedıler.basına boyle bısey gelen var mı

Back