Premature Bebekler rsv asısı yaptıran var mı

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Ececim

kızım abla oluyor
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2006
1.427
522
43
kızlar dun dogum yaptıgım hastaneden aradılar rsv asısı icin cagırdılar siz yaptırdınız mı tecrubelerinize ihtiyacım var

slm canim ben degil ama hastane arkadasimiz yaptirmis cok faydali ama cok pahali bir asi ilk asilarina 1 milyar 600 milyon verdiler ve mart ayina kadar vurdurmalari lazimmisben hollandadayim burda oyle bir sey duymadim ama burdada mecburi pnomokok asisi var

bende aile hekimliğiyle görüştüm bu dönemlerde ishal salgını olmadıgından gerek yokdediler yazın olsaydı belki.... zaten çok gerekli bir aşı olsaydı sağlık bakanlığı bunun için devreye girerdi dediler ben üç bebeğimede yaptırmıyorum ... gerçekten gerekli olup olmadğını ilerleyen zamanlarda görücem...

sevgili xxnilxx , ececimin bahsettiği rsv aşısı, sen ise rota virus aşısından bahsediyorsun. öncelikle bu durumu düzeltmek istedim.

ececim rsv aşısı (synagis) premature bebeklerde 32 hafta altı rutin öneriliyor. ben ekim sonunda ilk dozunu yaptırdım. hiç bi yan etkisi olmadı. sana rsv mikrobundan biraz bahsedeyim. yenidoğan ve premature yenidoğan bebeklerde ciddi solunum yolu enfeksiyonları yapar. bronşiolit tablosu çok ağır seyredebilir. bizimki gibi küçük premature bebekler bu bronşiolit nedeniyle tekrar solunum makinesinde bağlanabilirler (allah korusun) sağlıklı doğmuş yenidoğanların bile bir çoğu rsv bronşioliti ve pnomonisi nedeniyle hastaneye yatmaktadır. bence hiç düşünme ve yaptır. zaten ücret ödemiyorsun. rapor çıkarıyorsun ve devlet karşılıyor. ekim-kasım-aralık-ocak-şubat toplam 5 doz yapılıyor.

canım cok tesekkur ederim bende arastırdım yaptırcam mutlaka Allah korusun tekrar kuveze girmesini istemem persembe gidicem yaptırcam

iyi karar vermişsin ececim. ilacın pek yan etkisi yok (allerji riskine karşı bir süre gözlem de bekletiyoruz) umarım sorunsuz yaptırırsınız

kızlar dun dogum yaptıgım hastaneden aradılar rsv asısı icin cagırdılar siz yaptırdınız mı tecrubelerinize ihtiyacım var

Canım forumda synagis aşısı yaptıran var mı başlığı altında bu konuda çeşitli kişilerin deneyimleri var. oradan da faydalanabilirsin.

arkadaşlar benim bebeğimde 29 haftalık doğdu ve biz bu aşıyı yaptırdık daha doğrusu doğum yaptığım hastane bizi arayıp aşı için gelmemizi söylediler rapor çıkardık şimdi 6 ay boyunca her ay yaptıracağız hastaneye giderek
bu arada ben zeynep kamilde doğum yaptım

karakız bende zeynep kamilde doğum yaptım..
bizim doktorumuz istemedi
33 haftalık olduğu içi galiba istenmedi..

sevgili xxnilxx , ececimin bahsettiği rsv aşısı, sen ise rota virus aşısından bahsediyorsun. öncelikle bu durumu düzeltmek istedim.

ececim rsv aşısı (synagis) premature bebeklerde 32 hafta altı rutin öneriliyor. ben ekim sonunda ilk dozunu yaptırdım. hiç bi yan etkisi olmadı. sana rsv mikrobundan biraz bahsedeyim. yenidoğan ve premature yenidoğan bebeklerde ciddi solunum yolu enfeksiyonları yapar. bronşiolit tablosu çok ağır seyredebilir. bizimki gibi küçük premature bebekler bu bronşiolit nedeniyle tekrar solunum makinesinde bağlanabilirler (allah korusun) sağlıklı doğmuş yenidoğanların bile bir çoğu rsv bronşioliti ve pnomonisi nedeniyle hastaneye yatmaktadır. bence hiç düşünme ve yaptır. zaten ücret ödemiyorsun. rapor çıkarıyorsun ve devlet karşılıyor. ekim-kasım-aralık-ocak-şubat toplam 5 doz yapılıyor.

düzeltme bilgisi için tşkler .... doğum yaptığım hastne bana bundan bahsetmedi sanırım bende 33, haftada doğum yaptım ve bebeklerim çok fazla kuvezde kalmadılar sebep olabilirmi acaba bende pazartesi bir sorayım bu aşıyı opuyorumnanaktan tşkler

bizde geçen hafta yaptırdık oğluma bu aşıyı,29 haftalık doğdu yavrum.
ama biz rapor çıkarmak için çok uğraştık çok şükür sonunda başardık ve yaptırdık aşıyı.
32 haftanın altında doğan bebeklere yapılıyo bu aşı..

arkadaslar dr bu asıyı tavsıye ettı nasıl rapor alırım bılen varmı gıdınce hemen alırsın dedı dr

canım dogum yaptıgın hastaneye gideceksin dr muayene ediyo raporunu cıkarıyo sonra receteye yazıyo eczaneden alıp yaptırıyorsun

arkadaslar dr bu asıyı tavsıye ettı nasıl rapor alırım bılen varmı gıdınce hemen alırsın dedı dr

Canım geçenlerde sherle aynı konuyu konuştuk. O bahsetmişti 3 ay önce bir yasa çıkmış ve artık devlet bu aşıyı kalp problemi olmayan bebekler için karşılamıyor demişti. İstersen shere mail gönder. Ben doğum yaptığımda devlet karşılıyordu bu aşıyı ama biz yaptırmadık.

ececım dogum yaptıgım hastane de benı devlet hast yonlendırıdı rapor ordan alınıyomuş bakalım ya yapılsun ıstıyorum mehtap öleyse zor bu ış ama bakalım ınş alırım rapor

Canım sherle konuşamadın mı o soruşturmuş aşının bir dozu 850 küsür ve 6 ay boyunca vuruluyor. Doktoru 3 ay önce bir yasa çıktığını kalp problemi olmayan bebekler için artık devletin karşılamadığını söylemiş.
Bizim zamanımızda doğum yaptığın hastaneden rapor alıp üniversiteye götürdüğünde devlet karşılıyordu aşıyı. Sen yine de üniversitelerden bir araştır.

canım beni dogum yaptıgım hasteane aradı bugun hatta 4. dozumuzu olduk brosur elimde rsv virusunun ekim-nisan aylarında salgın oldugu yazılı 2 ay var Bence 2 ay evden cıkmazsan ki dr dısında cıkacagını sanmıyorum yaptırmasanda olur diye dusunuyorum bize kalple ilgili bisi denmedi cok sukur sorunumuz yok bu konuda

el muallimcim devlet hastaneleri ve üniversite hastaneleri bu raporu çıkartıyor fakat şansımıza 4ay oldu artık(bana söylendiğinde 3 ay önce) devlet anlaşmayı iptal etmiş bu aşıyı kaşılamıyormuş sadece çok ağır bir kalp rahatsızlığı var ise ameliyat olması gerekiyor ise karşılıyor diye bilgi verdi ünv.hastanesi bu aşıları yaptırıp yaptırmamakta çok kararsız kaldım birkaç dra sorduk yapılırsa yararlı olur dendi ve açılan bütçemizi daha fazla genişleterek 803 liraya bir dozunu yaptırdık 15 şubatta şimdi ikinci dozu var haftaya allah yardımcımız olsun senin birde 3 bebişine yaptırman gerekiyor 5 doz deniyor ama ben hepsini yaptırmayacağım bu aşı aylık koruma sağlıyor ekim-nisa arası yaygın olan bir mikrop olduğu için şubat ve martta aşılamayı yaptıracağım nisandan 15 gün kalıyor zorunlu olmadıkçada 15 gün dışarı çıkmayı ve misafir kabul etmeyi düşünmüyorum bu şekilde koruma sağlamaya çalışacağım

X