Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Rotarix asisi

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Doktorlar öneriyor aşıları. Zehirli ishal ölüme kadar gidiyor. Şakası yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
İçinde domuzla alakalı bi şey olduğunu hiç bilmiyodum şaşkınım şu an..

Biz de yaptırmıştık.. iyi ki de yaptırmışız.. çevremde yaptırmayıp da çocuğu hastanelik olan insanlar da vardı.. hatta bitanesi görümcemin eltisiydi.. ilk çocuğumda yaptırmadım 1 hafta hastanede yattı. Çok pişman olmuştum.. muhakkak yaptır demişti bana

Merhaba.

benim kızım 2 yaşında ben yaptırmadım. Bizim doktorumuz anne sütü alıyorsa sizin tercihinize bırakırım, mama ile besleniyorsa yaptırın diye öneririm demişti. Biz yaptırmamayı tercih ettik. Henüz hasta olup olmayacağı bile belli değilken küçücük bir bebeğe aşı yapılmasını gereksiz bulduk. (Bldiğim kadarıyla, yanlış biliyorsam düzeltin) aşı demek o hastalığın mikrobu yada virüsü demek. Vücuda o virüsü veriyorlar ki bağışıklık kazansın. Bundan dolayı da vücuduna durup dururken mikrop-virüs vermek bana ters geldi. Çok şükür hasta da olmadı.

Ablam 3 çocuğuna da yaptırdı. Büyükler aşı olmasına rağmen hastanede yattı bu virüsten 2 hafta. Yani sanırım bir yere kadar aşı koruması mevcut.

Yaptır-yaptırma demiyorum benim deneyimim bu.

Bn yaptiramadim cunku oglum 3 aylik dis cikardi. Hafifte olsa ishali vardi, ishal mikrobu vermek olmaz dediler. Uzuldum aslinda yaptirmak istiyordum ama kismet olmadi.
Allaha emanet yavrularimiz.

arkadaşımın kızı rotavirüsüne yakalanana kadar yaptırmaya niyetim yoktu ondan sonra fikirlerim değişti tüm özel aşılarını yaptırdım oğlumun.

Paylaşırsanız çok iyi olur şimdiden çok sağolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…