Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bence yaptırın.30 yaşındayım zamanında kızamık aşısı oldum ailem yaptırmış kızamık olmadım.Kardeşim de 20.5 yaşında olda olmadı kızamık.Her asiyi yaptirmamanizi oneririm... turkiye bu konuda cok degisik.. cunku asi o mikrobu cocuga vermektir.. rota virusu asisini yaptirmadim. Suan on kizamik asimiz var onu da yaptirmicaz zaten kizamik asisi olcak ön olana gerek yok..
Cocuga o mikrop verilir guclendirmek icin evet ama yan etkilerde yeni bi madde eklenir.. cocuga her mikrobu enjekte ettirmenin anlami olduguna inanmiyorum...Fikrinize saygı duyarım da, yanlış bilgiye saygı duyamıyorum. Aşı demek zaten vücuda o mikrobu verip vücudu olası hastalığa karşı güçlendirmektir, hazırlamaktır. Yurtdışında anneler yaptırmaz derken? Nereden biliyorsunuz? Ha evet yırtdışında da sizin gibi aşıyı red eden ebeveynler var da bu yurtdışına özel bir durum değil. Çocuğun kobay olarak kullanılması filan zaten alakasız ve abartı bir yorum. Siz aşılar hakkındaki bilgilerinizi bir tazeleyin bence. Yanlış biliyor ve yanlış yönlendiriyorsunuz çünkü.
Kizamik ve on kizamik bambaska.. kizamik olcak tabiki ama on kizamik olmicak suriyelilerden gelen hastaliklardan korumak icinmis mecbur degilmisiz bakanlik aileye birakiyomus..Bence yaptırın.30 yaşındayım zamanında kızamık aşısı oldum ailem yaptırmış kızamık olmadım.Kardeşim de 20.5 yaşında olda olmadı kızamık.
Bakanligin zorunlu kildigi yeterlidir kismina hic inanmiyorum. Su cicegi ve pnomokok da zorunlu degildi artik xorunlu.
Saglik bakanligi odeyemiyor asinin maliyetini. Zorunlu kilmamasi bu sebepten. Bizde yaptirdik. Dr mali kaygisi yoktu. Sen istersen kendin al yaptir dedi. Yaptirdik. Icim rahat Allah evlatlarimizi korusun.Ben yaptırmadım...
Sağlık Bakanlığı zorunlu kilmamis.
Zaten aşılara pek sıcak bakamıyorum 1 tane 1 tanedir dedim...
İyi de yan etki yediğimiz elmada bile olur, kaldı ki aşıda tabii ki olacak. Yan etkisiz ilaç yok. Çocuğa her mikrobu enjekte etmek deyince zihninizde ne canlanıyor anlamadım ama yaygın çocuk hastalıklarundan ve hatta bazısında kalıcı engel veya ölüm riski olduğundan bu aşıların vücuda enjekte edilmesini son derece destekliyorum. Yan etki ve yararlar ölçülür, yararı yan etkisinden kaç kat yüksek olmasa zaten bu aşılar piyasada bile olmaz.Cocuga o mikrop verilir guclendirmek icin evet ama yan etkilerde yeni bi madde eklenir.. cocuga her mikrobu enjekte ettirmenin anlami olduguna inanmiyorum...
Kizamik ve on kizamik bambaska.. kizamik olcak tabiki ama on kizamik olmicak suriyelilerden gelen hastaliklardan korumak icinmis mecbur degilmisiz bakanlik aileye birakiyomus..
Asilarin istatistige katkida bulunduguna inaniyorum olumlu veya Allah korusun olumsuz... bu konu bizi asar bilim okadar degisik ki.. konuusp kendini savunamayan hayvana acimayan bilim (genelleme yapmiyorum saldirmyin :) ) tanimadigi milyonlarca anneye babaya cocuga hic acimaz...İyi de yan etki yediğimiz elmada bile olur, kaldı ki aşıda tabii ki olacak. Yan etkisiz ilaç yok. Çocuğa her mikrobu enjekte etmek deyince zihninizde ne canlanıyor anlamadım ama yaygın çocuk hastalıklarundan ve hatta bazısında kalıcı engel veya ölüm riski olduğundan bu aşıların vücuda enjekte edilmesini son derece destekliyorum. Yan etki ve yararlar ölçülür, yararı yan etkisinden kaç kat yüksek olmasa zaten bu aşılar piyasada bile olmaz.
On kizamik yeni cikmis muhtemelen sizi. Zamaninizda yoktu.. suriyeli cocuklarin bulastirmasina engel olmasi icinmis ama cocugum sokakta oynamiyo 9 aylik :)Kızamık yada on kızamık hiç birisini olmadık aşıdan kaynaklı bence.
+1000Ishale neden olan bir çok virüs varken sadece rota virüsüne karşı olan bir aşıyı çocuğa enjekte etmek mantıksız. Hiçkimse kimseyi yaptır veya yaptırma diye zorlayamaz. Bebeğin bağışıklığına göre, virüsü bir kez kapan bebeğin aşısız daha kolay atlattığına şahit oldum. Gereksiz yük olarak görülüyor bu çocuğa bu aşı.