• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Rotarix asisi

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Ve çok şükür diyeyim hiç ishal olmadı. Tercih meselesi ben bizim doktor ne dese yaptım bunu yapma dedi yapmadım. Mesela menenjit aşını ısrarla yapalım dedi yaptık.

Her asiyi yaptirmamanizi oneririm... turkiye bu konuda cok degisik.. cunku asi o mikrobu cocuga vermektir.. rota virusu asisini yaptirmadim. Suan on kizamik asimiz var onu da yaptirmicaz zaten kizamik asisi olcak ön olana gerek yok..
Bence yaptırın.30 yaşındayım zamanında kızamık aşısı oldum ailem yaptırmış kızamık olmadım.Kardeşim de 20.5 yaşında olda olmadı kızamık.

Fikrinize saygı duyarım da, yanlış bilgiye saygı duyamıyorum. Aşı demek zaten vücuda o mikrobu verip vücudu olası hastalığa karşı güçlendirmektir, hazırlamaktır. Yurtdışında anneler yaptırmaz derken? Nereden biliyorsunuz? Ha evet yırtdışında da sizin gibi aşıyı red eden ebeveynler var da bu yurtdışına özel bir durum değil. Çocuğun kobay olarak kullanılması filan zaten alakasız ve abartı bir yorum. Siz aşılar hakkındaki bilgilerinizi bir tazeleyin bence. Yanlış biliyor ve yanlış yönlendiriyorsunuz çünkü.
Cocuga o mikrop verilir guclendirmek icin evet ama yan etkilerde yeni bi madde eklenir.. cocuga her mikrobu enjekte ettirmenin anlami olduguna inanmiyorum...

Ne kadar isabetli bir konu olmuş . Konu sahibine teşekkürlerimi iletiyorum öncelikle . :KK200::KK52:
Oğlumda 3 ay 1 haftalık oldu. Bugün sabah gittik bizde kontrole. İlk önce çocuk Doktorumuza gittik oda bize bu aşıyı yaptırmamızı söyledi .
Hastaneden sonra kontrol için sağlık ocağına gittik . Oradaki doktora da bir sorduk. O ise aşı takviminde bu aşının olmadığını, özel bir aşı olduğunu, isterseniz yaptırabilirsiniz diye söyledi. Çocuğun yüksek ateşli ishale yakalanmaması için, bulaşıcı olan virüslerden korunmak adına yapıldığını belirtti .
Ama Bebek sürekli çok kalabalık ortamlara girmiyorsa sadece evinin içinde annesiyle iletişim halindeyse gerek yok bu aşıya Dedi .
Ben de arada kaldım şimdi bir doktor yaptırılmalı diyor bir doktor yaptırmaya gerek yok diyor. Oğlum çoğunlukla evde benimle beraber . Sadece dışarıya arada gezmek için çıkıyoruz.
Bu virüs kolay bir şekilde mi bulaşıyor? Yaptırmalı mıyım sizce bu aşıyı ? :110:

Bence yaptırın.30 yaşındayım zamanında kızamık aşısı oldum ailem yaptırmış kızamık olmadım.Kardeşim de 20.5 yaşında olda olmadı kızamık.
Kizamik ve on kizamik bambaska.. kizamik olcak tabiki ama on kizamik olmicak suriyelilerden gelen hastaliklardan korumak icinmis mecbur degilmisiz bakanlik aileye birakiyomus..

Ben yaptırmadım...
Sağlık Bakanlığı zorunlu kilmamis.
Zaten aşılara pek sıcak bakamıyorum 1 tane 1 tanedir dedim...
Saglik bakanligi odeyemiyor asinin maliyetini. Zorunlu kilmamasi bu sebepten. Bizde yaptirdik. Dr mali kaygisi yoktu. Sen istersen kendin al yaptir dedi. Yaptirdik. Icim rahat Allah evlatlarimizi korusun.

Cocuga o mikrop verilir guclendirmek icin evet ama yan etkilerde yeni bi madde eklenir.. cocuga her mikrobu enjekte ettirmenin anlami olduguna inanmiyorum...
İyi de yan etki yediğimiz elmada bile olur, kaldı ki aşıda tabii ki olacak. Yan etkisiz ilaç yok. Çocuğa her mikrobu enjekte etmek deyince zihninizde ne canlanıyor anlamadım ama yaygın çocuk hastalıklarundan ve hatta bazısında kalıcı engel veya ölüm riski olduğundan bu aşıların vücuda enjekte edilmesini son derece destekliyorum. Yan etki ve yararlar ölçülür, yararı yan etkisinden kaç kat yüksek olmasa zaten bu aşılar piyasada bile olmaz.

Ishale neden olan bir çok virüs varken sadece rota virüsüne karşı olan bir aşıyı çocuğa enjekte etmek mantıksız. Hiçkimse kimseyi yaptır veya yaptırma diye zorlayamaz. Bebeğin bağışıklığına göre, virüsü bir kez kapan bebeğin aşısız daha kolay atlattığına şahit oldum. Gereksiz yük olarak görülüyor bu çocuğa bu aşı.

Kizamik ve on kizamik bambaska.. kizamik olcak tabiki ama on kizamik olmicak suriyelilerden gelen hastaliklardan korumak icinmis mecbur degilmisiz bakanlik aileye birakiyomus..

Kızamık yada on kızamık hiç birisini olmadık aşıdan kaynaklı bence.

Kızımın bu mikroptan sağsalim kurtulmasını bu aşıya borçluyum, yaptırıp yaptırmamak size kalmış ama iyi düşünün derim...

İyi de yan etki yediğimiz elmada bile olur, kaldı ki aşıda tabii ki olacak. Yan etkisiz ilaç yok. Çocuğa her mikrobu enjekte etmek deyince zihninizde ne canlanıyor anlamadım ama yaygın çocuk hastalıklarundan ve hatta bazısında kalıcı engel veya ölüm riski olduğundan bu aşıların vücuda enjekte edilmesini son derece destekliyorum. Yan etki ve yararlar ölçülür, yararı yan etkisinden kaç kat yüksek olmasa zaten bu aşılar piyasada bile olmaz.
Asilarin istatistige katkida bulunduguna inaniyorum olumlu veya Allah korusun olumsuz... bu konu bizi asar bilim okadar degisik ki.. konuusp kendini savunamayan hayvana acimayan bilim (genelleme yapmiyorum saldirmyin :) ) tanimadigi milyonlarca anneye babaya cocuga hic acimaz...

Kızamık yada on kızamık hiç birisini olmadık aşıdan kaynaklı bence.
On kizamik yeni cikmis muhtemelen sizi. Zamaninizda yoktu.. suriyeli cocuklarin bulastirmasina engel olmasi icinmis ama cocugum sokakta oynamiyo 9 aylik :)

Ishale neden olan bir çok virüs varken sadece rota virüsüne karşı olan bir aşıyı çocuğa enjekte etmek mantıksız. Hiçkimse kimseyi yaptır veya yaptırma diye zorlayamaz. Bebeğin bağışıklığına göre, virüsü bir kez kapan bebeğin aşısız daha kolay atlattığına şahit oldum. Gereksiz yük olarak görülüyor bu çocuğa bu aşı.
+1000

Benimde oglum 3 aylik olunca yaptiracagim.bence önemli bir asi. Bagisiklik kazanıyor çocuk.bir anne her ihtimali dusunmeli bence.geriye dönük degil ileriye dönük bakmak lazim olaylara diye dusunuyorum. Yaptirmayana da saygi duyarim.

alıyı yaptırınca olmayacağı kesin değil ama daha hafif atlatılıyor
bir de bu aşısız Suriyeliler yüzünden çok bulaşıcı hastalık var
Avrupa da yaptırlmadığını ilk defa duyuyorum, yan etkisi var mı bilgim yok

Bir akrabamızın oğlu geçen sene rota virüsüne yakalandı.
Ölümcül sonuçlar doğuran bir hastalık olduğunun altını çizmek isterim, doktorlar bu yüzden önerir bu aşıyı.
Akrabamızın oğlu önceden aşılı olduğu için, çok şükür ki, hafif geçirdi.
Herhangi bir kötü etkisini yaşamadılar.
Fakat bunu duyduktan sonra hemen oğlum için gerekli dozları yaptırdım.

Ben kendi çocuk doktorumuza çok güveniyorum ve sevdiğim bir doktor.
Kendi doktorumuzun tavsiye etmiş olduğu bütün aşıları oldu oğlum.

Bir laf vardır, "eşeği önce sağlam kazığa, sonra Allah'a emanet edeceksin" o hesap.
Ben önlemimi alayım, tabii ki de yine Allah korusun, Allah esirgesin.

Bu tarz önemli aşıları kulak ardı etmemekte fayda var.

Back