• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Rotarix asisi

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

Emleymen

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2016
3
0
1
37
Merhaba oglum 3 aylik doktorumuz rota virusu asisini yaptirmamizi onerdi arastirmak istedigimi soyledim ama bu merkezde rotarix asisi yapilmakta ancak bu asi avrupada domuz metaryeli icermesinden dolayi kullanimi askiya alinmis..bu konuda saglik bakanligi aciklama yapmamis.konu hakkinda detayli bilgisi olan varsa yardimci olabilirmi lutfen

3 aylıkken 1.doz,5 aylıkken 2.dozdu yanlış hatırlamıyorsam rota virüs aşısı..bu özel bir aşı ama tüm doktorların önerdıgı bır aşı,o dönemdekı bebeklerın ishalden hastanelerde yattgını biliyorum..yaptırmayanlarda var ama riske degmez..aşı takviminde olmamasına ragmen kesınlıkle önerilen bir aşı

Kızım 12 aylık bende yaptırdım. Yaptırmayanlarda var ama madem durumumuz var aşı ücretini karşılıcak neden yaptırmayalım dedik. 6. Aya kadar 2 dozunda bitmiş olmasıgerekiyo.
Ben kaç doktora eczaneye sordum kimse olumsuz bişey demedi.
Birde tam o sıralar salgın oldu geçen sene çocuklar hep hastaneye yattı biz hamdoksun öyle bişey geçirmedik.
Yinede karar sizin tabiki.

Arkadaşımın kızı rota virüsü kaptı ,2hafta hastanede yattı.bana sürekli tembihler bu aşıyı mutlaka yaptır diye.nacizane tavsiyem doktorunuza güvenin...

Her asiyi yaptirmamanizi oneririm... turkiye bu konuda cok degisik.. cunku asi o mikrobu cocuga vermektir.. rota virusu asisini yaptirmadim. Suan on kizamik asimiz var onu da yaptirmicaz zaten kizamik asisi olcak ön olana gerek yok..

Avrupada askıya alındığını da ilk kez duyuyorum bizim akrabalar da hep yaptırdı çünkü, Hollandada Fransada almanyada yaşayan akrabalar var başka ülkeden bahsediyosan bilemem

Sağlıkçı mısınız
Degilim on kizamik asisi bakanlik tarafindan zorunlu tutmuyo aileyi.. yurtdisinda anneler bebeklerine her asiyi yaptirmazlar cunku asilar istatistigi olusturur. Su cocuga yapildi nasil tepki verdi bunda ne oldu.. kobay degil benim kiizm kimsenin cocugu kobay degil. Baknlik cocugu korumk icin neyi zorunlu gorurse onu yaptiriyorum okadar..

Bende oğluma yaptırdim , asiyi yaptırıp yine rotadan bir hafta hastanede yatan iki farklı bebek biliyorum, başka bir arkadaşımda aşıdan sonra alerji olduğunu söyledi süt alerjisi bilemiyorum aşı hakkında cok sey söylenir kimi arkadaşım yaptırmıyor hiçbir aşıyı ama ben ne olur ne olmaz diye yaptirdim... önümüzde menenjit aşısı var bizimde

Avrupada askıya alındığını da ilk kez duyuyorum bizim akrabalar da hep yaptırdı çünkü, Hollandada Fransada almanyada yaşayan akrabalar var başka ülkeden bahsediyosan bilemem
Avrupada cogu yerde kaldirildi dogru.. bilincli aileler her asiyi yaptirmiyolar. Doktor kuzenim bile cocuklarina her asiyi yaptirmadi yapan doktor uyarmis bak cocug bu hastalik enjekte ediliyo vs diye allah korusun hastalanirsa bu yan etkilere eklenicek diye

Oğlum beş yaşında doktorumuz ben kendi çocuklarıma yapmadım bu aşıyı çünkü geri dönüşü yok ve domuz metaryali var demişti daha beş sene önce. İshalden ölen yok artık bence yapmayalım dedi ve yapmadık.

Degilim on kizamik asisi bakanlik tarafindan zorunlu tutmuyo aileyi.. yurtdisinda anneler bebeklerine her asiyi yaptirmazlar cunku asilar istatistigi olusturur. Su cocuga yapildi nasil tepki verdi bunda ne oldu.. kobay degil benim kiizm kimsenin cocugu kobay degil. Baknlik cocugu korumk icin neyi zorunlu gorurse onu yaptiriyorum okadar..

Peki

Yalnız yurt dışında arkadaşım var bizde belli bir aya kadar her ay olan aşılar onlarda yok doktor kontrolleride her ay değil 3 aya bir oluyor

Fikrinize saygı duyarım da, yanlış bilgiye saygı duyamıyorum. Aşı demek zaten vücuda o mikrobu verip vücudu olası hastalığa karşı güçlendirmektir, hazırlamaktır. Yurtdışında anneler yaptırmaz derken? Nereden biliyorsunuz? Ha evet yırtdışında da sizin gibi aşıyı red eden ebeveynler var da bu yurtdışına özel bir durum değil. Çocuğun kobay olarak kullanılması filan zaten alakasız ve abartı bir yorum. Siz aşılar hakkındaki bilgilerinizi bir tazeleyin bence. Yanlış biliyor ve yanlış yönlendiriyorsunuz çünkü.

Merhaba oglum 3 aylik doktorumuz rota virusu asisini yaptirmamizi onerdi arastirmak istedigimi soyledim ama bu merkezde rotarix asisi yapilmakta ancak bu asi avrupada domuz metaryeli icermesinden dolayi kullanimi askiya alinmis..bu konuda saglik bakanligi aciklama yapmamis.konu hakkinda detayli bilgisi olan varsa yardimci olabilirmi lutfen
Canim benimkide 3 aylık bu asiyla bebekler bu salgını evde serumsuz atlatabiliyorlarmis. Bi daha ki ay da ikinci dozu yaptiricaz

Bizim doktorumuz yurtdışında yapılmıyor diye önermemişti fakat ben yaptırdım..
Bu yıl instagramdan tanıdığım bir bayanın sanıyorum 7 8 aylık bir torunu vardı japonyada yaşayan bebek rota virüsünden hayatını kaybetti:(
Kaç senedir bu aşı konuşuluyor ve hayatını kaybeden bebekler var riske değmez yaptırın derim ben..

Bende almanyada dogdum buyudum bizde de oyle her asi olmamis anneme soruyorum yok annem der hemen kuzenime sorar kuzenim bazen okadar sinirlenir ki sakinnnn yaptirma dedi rota virusu asisini yaptirmadik zaten parasindan degil cocugu korumak icin

Back