Rota virüsü aşısı yaptırmalı mıyım

Merve1126

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2014
110
46
98
35
Bebeğim 2 buçuk aylık bu aşı hakkında hiç bi bilgim yok yaptırmalı mıyım yardımcı olur musunuz

Bebeğim 2 buçuk aylık bu aşı hakkında hiç bi bilgim yok yaptırmalı mıyım yardımcı olur musunuz
Benim ikizlerim var ozel bir aşı zaten isteğe bağlı yapılıyor. Aşı dediğim zaten damla gibi ağızdan veriliyor. Şahsen ben yaptırmadım çünkü 1 yaşında aşının etkisi bitiyor. Su v.s zehirli ishal gibi bebeklerin bağışıklığı düşük diye yaptırılıyor doktorum böyle demişti. Ama ben gerek görmedim. Genelde devletin zorunlu aşıları var onları yaptırdım. Devletin zorunlu gormedigi aşıyı acikcasi bebeklerime yaptirmak istemedim. Ama içtiği.mama sularini v.s hep kaynattim ettim
Çok şükür herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Özel aşı olarak sadece menenjit aşısini yaptırdık. Onu daha önemli gördüm. Ben bu şekilde düşünüyorum. Karar sizin. Sağlıkla büyüsün herkesin bebekleri inşallah

Mutlaka yaptırın sonuçları hiç hoş olmayan ve oldukça zor kontrol altına alınebilen bir hastalık. İmkanınız varsa menenjit leride ve rotayı da yaptırın. Oğlumda yaptırdım şimdi kızım dada yaptıracaağım.

3 5 ve 7. Ayda rota aşısı oldu bebeğim. 8 aylıkken kayınvalidemin ihmali yüzünden ondan hepimize rota virüsü bulaştı. Ben ve eşim hastanelik olduk. Hele ben haftalarca serumla beslendim perişan oldum. Bebeğim sadece 2 gün hafif ishalle atlattı. Kendi halimi hatırladıkça şükrediyorum iyi ki bebeğimin aşısı vardı diye kesinlikle yaptırın derim nereden geleceği hiç belli olmuyor ki ateş ve ishal bebeklerde daha tehlikeli.

Biz yaptırdık 2 dozdu sanırım doktorun önerdiği bütün aşıları yaptırmaya özen gösterdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…