• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rota vırüsü 2009 ekım annelerı

ilkay..

hayat çiziyor ...
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2009
2.366
2
116
- Yurtdışı
merhaba arkadaslar

Umarim hepiniz miniklerinizle birlikte iyisinizdir

Biz kaç gündür uyku nedir bilemez olduk Alperen hasta , gecen hafta persembe den itibaren kusuyor , ishal , ve atesliydi , doktora götürdük bagirsak enfeksiyonu dedi , durumu git gide kotulesince hastaneye gittik , çünkü su bile icse hemen kusuyordu ishal yogun derece bir sey yemez icmez haldeydi , hastanede pek birsey yapmadilar , kan aldilar , tahlil icin de kaka ve cisini aldilar , ve sonuc rota virusu dediler bol sivi kaybetmeye baslamis surekli sulu icecek veriniz dediler bizde siringayla her 15 dk bir verdik atesini duzelttik sukur ama hala ishal ve hala kusuyor , kusmamasi icin fitil verdi doktor ama nafile pek ise yaramiyor , birsey yemiyor icmiyor nerden bulasti bu virus tam emin degilim ama cocuklarin cok oldugu bor dügüne gittim orda oynadi cocuklarla ve ertesi gun zaten boyle oldu muhtemel ordan bulasti aman sizlerde dikkat edin ishal kusma ates vs olursa cok buyuk tehlike cocugum resmen eridi cok zayifladi alperenim 1 hafta icinde 2 bucuk kilo verdi 13.500 gr cocuk suan 11 kiloya dustu ve hala kurtulamadik bu hastaligin ilaci vs de yok cok üzgünüm umarim biran önce iyilesir yavrum bilmiyorum aranizda bu hastaligi geciren oldumu ama 2 yas alti cocuklar icin daha tehlikeliymis sizleride uyurmak istedim heleki kis mevsiminde daha cok gorulen bir virusmus lutfen cocuklariniza dikkat edin her ortama girmeyin miniklerle hepinizi sevgiyle selamliyorum

tesekkür ederim canim .
hayir asi yaptirmamistik zaten yurt disindayim ve burda bu asiyi yapmiyorlar, doktorum cocuklarda bagirsak dugumlemesine yol aciyor bu asi dedi ve etkiside tam olarak tespit edilen bir asi degil dedi yani burda isvicrede yapilmiyor , rota virusunu atlatmanin tek yolu cocuk susuz kalmayacak dezitrate olayamacak yoksa tehlikeli 0-2 yas cocuklar icin sarsiyor herkes bilincli olsun dikkat etsin ve duyduguma göre salgin suan Türkiye de yayginmis aman dikkat edin

Merhaba çok geçmş olsun..

benimde15 aylık kızım.. biz aşı olduğumuz halde yazın havuzdan kaptık bu virüsü aynı durumdaydı kızım ama kusmuyodu bişey yemedii için.. bu virüsü tedavi eden bi ilaç yok maalesef kendliğinden geçiyo 15 gün kadar sonra önemli olan tek şey vücuttaki su ve tuz dengesini korumak bol bol su içirmeye çalış bize bi toz karışım vermişti dr bir litre suya karıştırıp her cıvık kakadn sonra içirbildiğimiz kadar veriyoduk.bide çubuk kraker verdim bol bol tuzlu diye..onu sevdiği için yiyodu.ishal diyeti için hn25 mama verdik aptaml yerine birde ayran çok iyi geliyomuş ama biz içiremedik..dr muz pirnç lapası yoğurt çorbası önerdi..bide eski yöntemlerden bahsetti biçok dr artık onaylamasada ishalle kaybettiği potasyumu alması için az miktarda kola sulandrılmış tabiki ve çay önermişti..ben vermiştim..zamanla kaka sayısı azaldı ve geçti..tabi kaka sayısı azaldı yemeye başladı ama bi süre daha cıvık kaka yaptı unutmadan bide çinko içeren iştah açıcı bi şurup kullandık..hemen toparlandı ama merak etme hastalık vücudu terkederken acayip iştah açılıyo..çok geçmiş olsun tekrar ...:58:

geçmiş olsun alperenciğe, kıyamam.. çok üzüldüm canım. bol sıvı tüketmesi iyi benim de bildiğim.. acil şifalar diliyorum, güzel haberler alalım inşallah.. ece' ye rota aşısı vuruldu, rotateq ama % 100 değil sonuçta bu aşının koruyuculuğu .. çok bulaşıcı bir hastalık allah korusun miniklerimizi.. gerçi benim kzıım pek çocuklarla bir araya gelemiyor, bu da fena :((..

Back