How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Rosacea olup da tamamen kurtulanlar var mı?

Bientot

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2011
115
1
68
Fransa
Rosaceaya yakalanip kurtulanlar vars aAllah rizasi icin nasil kurtulduklairni yazsnda bizde kurtulalaim artik...

arkadasım bu hastalık nasıl bişey bana biraz bilgi verirmisin internetten arastırdım biraz. bende de olabilir.daha çok acık tenlilerde göruluyormus. yaklasık bir yıldır suratımda cogunlukta olmak üzere gögüs bölgemde ve sırtımda da sivilce gibi ama kırmızı ve çıban gibi acıtan bişeyler cıkıyor. ama çok acıyor dokununca. doktora kac kez gittim hep akne kremleri verdi leke giderici ve peeling özellikli kremler verdi. ama bence sivilceyle alakası yok bendekilerin. o yüzden beni biraz bilgilendirimisin bu hastalık konusunda.. sanada çok gecmiş olsun bu arada inşallah en kısa zamanda kurtulursun.

Konu içeriği nedeniyle "Dermatoloji - Deri ve Cilt Hastalıkları" başlığına taşındı.

Rosaceaya yakalanip kurtulanlar vars aAllah rizasi icin nasil kurtulduklairni yazsnda bizde kurtulalaim artik...

Gül hastalığı da deniliyor sanırım canım. Benim erkek arkadaşımda var aynı sorun ama ne cildiyecilere gittik neler kullanık da bi çözüm olmadı. Normalde bazı günler alevlenip bazı günler sönen bi hastalık ama sevgilim günde 2 3 kez sıcak suyla duş aldığı için yüzü sürekli kıpkırmızı. Sen bi çözüm bulursan veya bulduysan paylaş lütfen canım.
Allah şifa versin.

bende de var bu hastalıktan ve kendiliğinden geçerse ancak öyle kurtulabilirmişiz.sıcak,baharatlı yiyecekler stress çok tetikliyor sıcaktan kesinlikle uzak durulmalı kışın bile güneş kremi kullanılmalı acı ve baharattan uzak durulmalı,kullanılıyorsa alkolden.hamam yasak mesela buhar yasak ...sonra yüzünün yandığını hissedince çeşme suyuyla yıkayıp yatıştırmalı yada ağzına bi kalıp buz alıp yüzünü serinletmeli.. dün araştırırken bir krem adı gördüm internette eğer kortizonlu değilse aile hekimime yazdırıcam bakalım onu deneyeceğim ben.Allah şifamızı versin inşallah...

bende de var bu hastalıktan ve kendiliğinden geçerse ancak öyle kurtulabilirmişiz.sıcak,baharatlı yiyecekler stress çok tetikliyor sıcaktan kesinlikle uzak durulmalı kışın bile güneş kremi kullanılmalı acı ve baharattan uzak durulmalı,kullanılıyorsa alkolden.hamam yasak mesela buhar yasak ...sonra yüzünün yandığını hissedince çeşme suyuyla yıkayıp yatıştırmalı yada ağzına bi kalıp buz alıp yüzünü serinletmeli.. dün araştırırken bir krem adı gördüm internette eğer kortizonlu değilse aile hekimime yazdırıcam bakalım onu deneyeceğim ben.Allah şifamızı versin inşallah...

Canım ya valla benimki hamamdan banyoda çıkmıyo. Hep kırmızı kırmızı geziyo sonra.
Kremin adını bana özelden yazabilirmisin canım.

ama öyle yaparsa düzelemez ki.sıcak kılcal damarları büyütüp iyice kızartıyor.erkeklerde daha ileri seviyelere ulaşabiliyor yüzü Allah korusun şekli şemali değişiyo insanın.bence sen uuyar ılık suya alıştırsın kendini güneşten uzak dursun mesela...

ama öyle yaparsa düzelemez ki.sıcak kılcal damarları büyütüp iyice kızartıyor.erkeklerde daha ileri seviyelere ulaşabiliyor yüzü Allah korusun şekli şemali değişiyo insanın.bence sen uuyar ılık suya alıştırsın kendini güneşten uzak dursun mesela...

Ilık suyu felan hiç sevmiyo. Ilık suyla yıkan diyorum yok yine sıcak suyla yıkanıyo. Krem sürüyorum dışarı çıkarken kızıyo yüzüm parlak parlak mı geziyim dışarda diyo. Şimdi yurtdışında yine aynı günde kaç defa sıcak suyla duş alıyo. Gelince olaya el atıcam. Çünkü yıllardır geçmedi yani ilerlemesin bari. :18:

roza benim yüzümde var cildiye doktoruna gittim sivex roza 50 faktörlü güneş kremi verdi ama faydası yok sizlerin kullandığı başka kremler varmı ayrıca rozalı cildin kullanacağı nemlendirici nedir

Kremin adını banada yazabilirmisiniz arkadaşlar???
yada istanbulda önerebileceğiniz hastane, netten baktım bakırköyde bulunan 2 ayrı deri ve zührevi hastalıkları hastanesi var görünüyo napıcağımı bilemedim :(

Son düzenleme:

slm arkadaşım, benimde bu bilgiye çok ihtiyacım var, benimlede paylaşırmısınız?

Benim de yüzümde kızartılar var sivilce değil ve acısı yok,
bir çok krem ve ilaç kullandım,cildiye doktorlarının verdiği ama işe yaramadı.
Bence bu estetik yöntemlerle çözülür,en azından ben böyle düşünüyorum...

temetex forte merhem dene birde 2 hafta kullan bana iyi geldi hiç kızarıklık yok çok kötü bir dert ben çok iyi bilirim 7 yılımı aldı doktorlar bile bilmiyor dogru düzgün güneş kremi verip gönderiyorlar

temetex forte merhem gercekten işe yarıyormu arkadaşım bide bende hassasiyet mevcut :43:

Son düzenleme:
Benim de yüzümde kızartılar var sivilce değil ve acısı yok,
bir çok krem ve ilaç kullandım,cildiye doktorlarının verdiği ama işe yaramadı.
Bence bu estetik yöntemlerle çözülür,en azından ben böyle düşünüyorum...
Rosacea için bir çare bulabildiniz mi? Bana da 3 ay önce teşhis konuldu, çok panik olmuş durumdayım.

tekrarlayan hastalık kurtuluş yok çengeline takılmış balık misali misina ipini asılıyoruz :) ama rozalı ünlüler var onları blog sayfalarından takip edebilirsiniz onların kullandıkları tavsiye ettikleri gül hastalıgı kremleri var mesela Lex Gillies gül hastalıgı kapılmış durumda bütün yaşamı alt üst olmuş şekilde bunu takip edebiliriniz size yararlı bilgiler sunacaktır..paylaşımları ile.. hani aramayın kremle geçirirm 14 gün kremi kullanırım bir daha olmaz gibi düşünmeyin yada lazer olurum bir daha olmam atlatırım hayır geçmiyor hiç bir türlü ama tabiki yüzünüzdeki o kırmızılıgı yok edebilmenin yollarına bakıcaksınız örtüştürücek fondaten yada kremler gibi hastalıkta normal fondoteni kabul etmez deli gibi kaşındırır kızartır..rozaya uygun kremler fondotenler sürmeni gerek bu bilgileride işte roza hastası bilebilir doktorda bilmiyorki yazıyor işte diger hastasına iyi geleni yada araştırmalarını.. bu hastalıgı bilen doktor yok derecede emin olun onun için kendi doktorunuz olucaksınız bu hastalıkta kendi kendinize bakıcaksınız kesinlikle güneşi hayatınızdan çıkarmanız gerek yoksa yayılır anlınızı kulaklarınıza saç diplerinizi belinize her yerinize güneş kremleride cildi eritiyor onun için artık geceleri artık dışarı çıkıcaksınız geceleri gündüz gibi düşünüceksiniz ne bilim erkek iseniz gece çalışabileceginiz işler bulucaksınız bayan iseniz yine aynı şekilde güneş ışıgın az maruz kalınacak işler bulmalısınız..bu hastalıgın mutlaka ilacı bulunacak ama inş biz yaşlanınca yada ölünce bulunmaz..bunun için bu hastalıgı her yere yazıcaksınız dillenmesi gerek gündeme sık sık gelmeliki ilaçlar çıksın dikkat çekmeli böyle sessiz kaldıgınızda hiç bir bilim adamı üstünde çalısma yapmaz emin olun ancak milyon kitleleri etkiliyen hastalık olucakki ozaman artık işe el atarlar halbuki zor hastalık degil isteseler bir krem yaparlar isteseler bir igne vururlar geçirirler ama işte kozmatik şirketleri para kazansın olurmu aaaaa

birde bir tehşişdemi desem bulundum patates son 2 yıldır türkiyedeki insanlara dokunuyor herkes kaşıntı problemi ile doktorların kapısını çalmakta haberlerde gündeme gelmekte ..halbuki patates yapıyor o kaşıntıyı ciltte kızarıklık yapıyor gül hastası gibi para şeklinde kırmızılıklar çıkarıyor..patatesde sık kullanılan bir ana yemek sonuçta kimse anlamıyor uyuz gibi kaşınıyor..ama patatesi yiyor kişi bu tepki ne zaman veriyor 4 gün sonra 1 hafta sonra veriyor anlamıyor.. kişi hemen diyorki dogru ben dün naptım bugun kaşınıyorum diyor halbuki 5 gün önce yedigi patatesi bilmiyorki :) tabi ben roza hastasıyım 10 gün öncesini kayıt tutarım defterime öyle öyle keşif ettigim şeyler bunlarda kaşınan insana sorun bak patates kızartması yada haşlaması yiyormusun cvp evt diyecektir yeme 1 ay de yemesin kaşıntısı gidicektir.. son dönemlerde patates genlerinde degişim var tarımsal gübreler vs.. dikkatli olun bu konuda derim yazın doktara gitseniz polen alerjisi der size bahar ayı gitseniz doktor der geçicek bahar alerjisi der kışın giderseniz :) gül hastası der size..hani şimdi egzema ve gül hastası kardes hastalık gibidir mesela gül hastası kaşıntılı egzema hastalıgıda öyle egzema ilaçlarına gül hastası kullanınca geçirmiyor ama rahatlatıyor tuaftır..dogal olarak egzema çok yaygın bir hastalık oldugu için ilaçları daha fazla gül hastasına göre.. gül hastası napsın ilacı yok bişisi yok doktor desen ilaç yapmıyor oda egzema ilaçlarını deniyor rahatlatanı bulunca ona takılıo böyle treji komik bir durumdayız gül hastası olarak..

Back