Romatoid artrit

SemaDALCA

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2019
13
8
40
Merhaba arkadaşlar. 2009 dan beri romatoid artrit hastasıyım. Bilindiği üzere bu hastalığın bir tedavisi yok. Ömür boyu ilaç kullanmak zorundayız. Ancak ilaçların yan etkileri de oldukça fazla. İlaçların yan etkilerinden korunmak yada hastalığı geriletmek amacıyla yaptığınız kürler var mi? Bir çok şey denedim ama pek faydasını göremedim. Şu anda soğan suyu içiyorum sabahları aç karnına bir su bardağı. 4 hafta kullanmak gerekiyormuş. Ne duyarsak denemeye çalışıyoruz.. Hepsi bir umut ... Sizlerde fayda gördüğünüz seyleri yazarsanız çok memnun olurum.

Merhaba nasılsınız
Burada ilaç afı vermek uygun olmayabilir ams ben yine de sormak istiyorum hangi ilaçları kullanıyorsunuz
Bana da 2016 teşhs kondu ama 2014 ten beri çekiyorum bu hastalığı.
Çörekotu yağı içmeye başlayacağım ben de inşallah. Ama içmeye başlamadan önce ellerime ve hareket kısıtlılığı olan bileklerime sürmeye başladım az önce 2. Kez sürdüm ve drumun önerdiği egzersizi yaptım yağ sürmeden önce de kaç gündür yapıyorum ama bi açılma olmamıştı. Az önce bileğimi geriye kıvırıp 5 sn bekledim ve geri çevirirken katır kutur bir şeyler oldu birkaç kere bunu yaptıktan sonra bi baktım bileğim açılmış. Şuan o kadar mutluyum ki inşallah kalıcı bir etkidir. Resmen bileklerimden kan aktığını hissediyorum mutluluğumu anlatamam :))
Siz neler denediniz tam olarak anlatabilir misiniz ben pek istikrarlı olamadım maalesef bitkisel tedavi alanında.

Merhabalar Efsun64 hanim cok şükür iyiyim umarim sizde iyisinizdir. Öncelikle çok geçmiş olsun. Bu hastalık geçici değil malesef. Ben 2009 dan beri doktor kontrolünde ilaç kullanıyorum. Kocaeli üniversitesi hastanesinde romatoloji bölümüne gidiyorum. Kullandığım ilaçlar malesef ki çok ağır kortizonlu ilaclar. Ama kullanmak zorundayiz. Yoksa bu tutulmalar ilerliyor ve şekil bozukluğuna yol açıyor. İlaçlarla ilerleme durdurulabiliyor. Ilac ismi vermek doğru mu bilmiyorum ama doktor yazmadan kullanılamadığı için bir sakınca olacağını düşünmüyorum. Metotreksat, prednol, plaguanil, folbiol ve d vitamini kullanıyorum. Metotreksat ve prednol kortizon iceren ilaçlar. Ama bana çok iyi geliyor. Ilac kullandigimda ağrılarım olmuyor. Bir süre ara vermiştim hamilelik döneminde. Tekrar başladım. Bitkisel tedaviden önce mutlaka doktor kontrolünde ilaç kullanmalısınız. Hindistan cevizi yağı cok faydali. Hem sürmeli hem de yemeklerinize bir kaşık koymanızı tavsiye ederim. Sadece bununla kalmayip mutlaka ilac kullanın. Yoksa ilerde ellerinizi kollarınızı kullanamaz hale gelebilirsiniz. Ben sogan suyu içiyorum bir haftadır. Bir soğanı kabuğuyla beraber bir su bardağı suya koyup 7 dk. Kaynatin. Sonra içine bir tutam ıhlamur atip 10 dk. Demleyin ve için. Sabahlari aç karnına. En az 4 hafta yapmak gerekiyormus. Soğan suyu muhtesem bir iltihap gidericidir. Çörek otu yağı da çok faydali. Bir de her gün bir yemek kaşığı ev yapımı elma sirkesi için. Direk içemezseniz bir bardak suya karıştırıp içebilirsiniz. Ve her gün bir diş sarimsak ortadan bölüp hap yutar gibi suyla yutun. Cok cok faydalı. Ama dediğim gibi ilaclarinizi mutlaka alin. Yan etkileri de var ilaçların o yuzden kontrolleri aksatmayin. Beni doktor 3 ayda bir tahlil için çağırıyor. Baska öğrendiğim birsey olursa tekrar yazarim. Cok gecmis olsun tekrardan. Bir de bana sıcak cok iyi geliyor. Bazılarına da soğuk iyi geliyor. Bunu kendiniz test edin. Yazin benim ağrım hic olmaz kışın cok olur. Ona göre kendinize sicak yada soğuk buz tedavisi uygulayabilirsiniz.

Bende RA nin baska bi turu olan AS hastasiyim. Uzun sure bilinen 2 ilac var piyasada onlari kullanidim. Evlenince hamile kalmak istedigim icin birkmistim, sonra hamilelik vs derken yeniden baslamadim. Agrilarm donem donem oluyor ama atlatiyorum. Insan aciya da alisiyor maalesef.

Cok gecmis olsun canım. Bende senin gibiydim. Hamileyken ara verdim. Ama doğumdan sonra ataklar artıyor dayanamadim ve tekrar basladim. Ve birde ilerlemesinden korktum. Alışıyorsun ağrılara ama hareket kısıtlılığı cok fena. Bazi gün topallayarak bazi gün ellerimi kullanamayarak cok zor geçiyordu. En azindan ilaclarla bunları çekmiyorum. Ilac kullanmasan da arada bir tahlillerini yaptir canim. Ilerde cok daha kötü durumlara düşmemek için tekrar cok gecmis olsun. En kötüsü de bu hastalıkta sizi kimse anlamıyor. Ailen destekçiyse ne mutlu sana. Çünkü disardan bakılınca biseyin yokmus gibi duruyorsun insanlarda önemsemiyor. Ben bunu cok yaşadım. Dikkat et kendine canım.

Ben zaten dr kontrolündeyim.
Ben de prednol kullandım hamilelik ve emzirme döneminde cushing sendromu oldum. O yüzden kortizon kullanmıyotum metotrexat iğne kullanıyorum şuanda. Slazopyrin endol brufen etol vitaminler kullanıyorum.
Hastalığın kötğ tanlarını bana yaşatacaklarını şekil bozukluklarını biliyorum maalesef çok üzülüyorum çocuğuma yardımsız bakamıyorum diye.
El bileğimde hareket kısıtlılığım da var ama dün çörekotu yağıyla biraz açıldı
Söylediğiniz alternatif tedavileri hep duydum başladm ama istikrarlı devam etmedim.
Çörekotu yağına tekrar başlayacağım inşallah ama bu sefer hem beslenmemi hem uykumu dğzenleyip düzenli yağ içme hedefim var bu bileğime olan faydasını görünce çok umutlandım çok umut bağladım inşallah şifa olur.

Teşekkür ederim bilgilendirmeleriniz için :)

Aynen öyle insanın gğcğne gidiyor sen çok nazlısın demeleri sen abartıyorsun ağrıların psikolojik demeleri...

Aynen öyle insanın gğcğne gidiyor sen çok nazlısın demeleri sen abartıyorsun ağrıların psikolojik demeleri...
Sen takma kimseyi canım. Öğrendiğim birsey varsa, oda kimse senden daha değerli değil... Bu yaşıma kadar hep başkaları için cabaladim ama sonuç hüsran. Insan önce kendine değer verecek sen moralini yüksek tut. Ben artık oram ağrıyor buram ağrıyor demiyorum desem de kimse takmıyor zaten. Kimseden de ilgi beklemiyorum napalim kendi kendimizin doktoru olacaz kendi kendimize moral vericez kimseyi de kafaya takmicaz. Bu hastalik stresle de dogru orantılı. Ben biseye cok sinirlendiğimde hemen ağri vuruyor tutuluyorum. Stresi en aza indirmemiz lazim

geçmiş olsun öncelikle.. çok zor bir hastalık biliyorum. annem yaklaşık 17 sene çekti. özellikle bazı ilaçların çok ciddi yan etkilerini gördü. hatta bir tanesi öyle bir kanama yaşattı ki regli esnasında, kan kaybından neredeyse kaybediyorduk.
biz alternatif tıbbın da pek çok yöntemini denedik. oruçlar açıkçası fayda sağlamadı. ancak sülük ve hacemat tedavileri ile rahatladığı dönemler çok oldu.
bunun yanında bu tip ilaçlara en çok karaciğere hasar veriyor ve ne yazık ki bu tip hastalar zaman içerisinde romatizma yerine karaciğer yetmezliği ile savaşır hale geliyor.
her gün 4-5 tane günkurusu kuru kayısı tüketirdi annem. bu işin pirlerinden meral koniçe'ye gittik uzun zaman. o bile şaşırırdı karaciğerle ilgili kan değerlerinin sıkıntısız olmasına. ve hep derdi kuru kayısıyı sakın bırakma diye. size en büyük önerim bu olabilir.

hiç psikolojik olur mu ? ne kadar kötü bir tabir.
annem aynen şöyle tabir ederdi: her bir eklemimde 32 diş dizili ve 32si birden ağrıyor gibi..
ben o tabiri duyduğum an bedenimde hissetmiştim acısını.
dilerim tamamen geçer ağrılarınız

Size de cok gecmis olsun cok üzüldüm anneniz için.. Evt bu ilaclarin yan etkileri çok. O yuzden bende ne duysam bi umut yapmaya çalışıyorum. Kuru kayisiyi hic duymamıştım. Cok tsk ederimm söylediğiniz için.. Mutlaka yapmaya çalışacağım..

Hic anlamiyorlar gercekten canım.. Annen öyle güZel tarif etmis kii.. Bu acıyı yasamayan bilemez.. Bende artık anlatmaya çalışmayı bıraktım

bir de mümkün olduğunca doğal gıdalar tüketmek önemli. kabız olmamak, mideyi yoracak şeyler yememek..

annemi ne yazık ki 2 sene önce kaybettim, başka hastalıklardan. ancak romatoit artrit geçebilen bir hastalık değil, son ana dek yaşamımızdaydı.. ömrümün yarısında şahit oldum bu hastalığa..

Cok üzüldüm canim nur içinde yatsın.. Benim korkum cocuklarımda da çıkması.. Bu hastalik birazda ırsi.. Sende onunla birlikte çok çekmissin mekanı cennet olsun

Evet herkes kendinin daha hasta olduğunu söylüyor herkes kendine ilgi bekliyor ..

Başınız sağolsun

Cok üzüldüm canim nur içinde yatsın.. Benim korkum cocuklarımda da çıkması.. Bu hastalik birazda ırsi.. Sende onunla birlikte çok çekmissin mekanı cennet olsun

hangi doktora gidiyorsunuz ? biz biraz külfetli olmakla beraber uzun yıllar sonunda bu işin en iyisini bulmuştuk. o doktor ciddi anlamd ağrıları azalttı. ama kesinlikle dediği gibi uygulamanız lazım ilaçları. muayenesi de çko detaylıdır. her seferinde eklemlerin ne kadar hareket ettiğini ölçer tek tek. resmen ayak parmaklarına kadar her ekleme bakar.
hatta ırsi olduğu için her gittiğimizde beni de muayene ederdi.

Benm annemde ve ablamda da var kadınlara daha kolay geçiyormuş benim de bir kızım var ben de korkuyorum bu acıları çekmesini istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…