• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Romatizma m, huzursuz bacak sendromu mu?

kathy

DOPAMİN DETOKSUNDAYIM AZ YAZ 💅
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2009
5.068
358
363
Arkadaşlar ben yıllar önce oğluma hamile iken enteresan bir bacak rahatsızlığı ile yüzyüze kaldım..Yatağa yattığımda adeta milyonlarca böcek kemiklerimi kemiriyor gibi bir his..Kalkıp dolaştığımda tamamen geçiyordu..Bir süre ayakta kaldıktan sonra uyuyabiliyordum..Fakat yıllar içerisinde bu problem ara ara kesilmesine rağmen arada da yokluyordu..Bundan beş yıl önce bu bacak ağrıları bir başladı bir daha kesemedik hiçbir şekilde.Ama sadece geceleri gündüz hiçbirşey yoktu..Gitmediğim ne hastahane ne doktor kaldı..
Başta dahiliyeye gittim romatizma dendi tahliller yapıldı ve 1 yıl devamlı iğne kullandım günlük, haftalık ve aylık iğneler...Bir ara kesilir gibi oldu bu arada da alternatif tıptanda faydalandım romatizma diye..Ancak bir süre sonra bunlarda mideme dokundu ve bırakmak zorunda kaldım..Ağrılarım yeniden başladı..
Bu kez tekrar başka bir dr.a gittim romatizma değil dedi..Ortopediye gönderdi..Ortopedi uzmanı MR EMG derken herşeyi yaptırdı birşey çıkmayınca da bana bakıp gülerek ''seni psikiyatriste gönderelim ''dedi..Sanki ben uyduruyordum..Bende dr.a bakarak ''derdime çare olcaksa giderim'' dedim ve psikiyatriste gittim..Hastalığımı anlattım gülerek ''hastalığını anladım ama bu benim dalıma girmiyor nörolojiye gitmen gerekiyor ''dedi.
Nöroloji uzmanı olan dr.um bu hastalığın adının HUZURSUZ BACAK SENDROMU olduğunu söyledi.Romatizmaya çok benzermiş..Arkadaşlar bu hastalığın ne tahlili ne röntgeni yok..Sadece hastanın yakınmaları ile hastalık tespit edilebiliyormuş..Ben yıllarca bu hastalığın ne olduğunu bilmeden yüzlerce ilaç aldım..Doğru doktor,doğru teşhis ve doğru tedavi ile insanın hayat kalitesi artıyor..
Arkadaşlar kısaca anlattım aslında yaşadıklarım daha fazla merak eden arkadaşlar olursa soruya göre cevap veririm..
Sağlıklı günler....

Son düzenleme:
Ben de duymuştum bunu.Yanındaki insanların bacak sallamasını görünce hasta olan kişi de sallıyormuş galiba öyle bir etkisi de vardı bunun.benneyaptımki

Şu an nasılsın peki geçti mi sorun çaresi var mıymış?benneyaptımki

Ben de duymuştum bunu.Yanındaki insanların bacak sallamasını görünce hasta olan kişi de sallıyormuş galiba öyle bir etkisi de vardı bunun.benneyaptımki

Şu an nasılsın peki geçti mi sorun çaresi var mıymış?benneyaptımki

maalesef fairtale çaresi yok hala...:1no2:
yalnızca parkinson hastalarının kullandığı bir ilaç bu hastalığa iyi geliyor...benneyaptımki
insan şaşırıyor bana dr. bu ilacı yazınca eğer sende prospektüs okuyan hastalardan isen bana eve gidince tlf. edip ben parkinsonmuyum diye sorma dedi...-tatlicadiarzu-
ama hasta kişinin bacağını sallayan birini görünce bacağını sallaması için bir şey diyemeyeceğim..en azından bana öyle olmuyordu...süprizzzzz
Ben sonuç olarak dünyaca ünlü bir firmanın doğal ürünlerini kullanarak bunun çaresini buldum...Allaha şükür..zaman zaman yoklasada çok fazla sıkıntı vermiyor artık...:1rolleyes:

ve Serdar Ortaçta bu hastalıktan muzdaripmiş...Arkadaşlar romatizmaya benzeyen ağrılarınız varsa tahlillerinizi yaptırmadan ilaç kullanmayın..çünkü huzursuz bacak sendromu ile romatizma belirtileri neredeyse birebir örtüşüyor...boşu boşuna ilaç yüklemesi yapmayın vücudunuza....

Teşekkür ederim canım...kaydirigubbakcemile5

geçmiş olsun.bende hamileliğimde çok çektim bu yüzden.bacaklarımı kesip atmak istiyordum resmen.sabah 6 ya kadar evin içinde kocaman karnımla dolaşıyordum ancak sabaha karşı uyuyabiliyordum.doğumdan sonra geçti.sadece bazen emzirirken oluyor.ilk hamileliğimde de yaşamıştım.
doktorum sinir sıkışmasından olabileceğini söylemişti...umarım sizde kurtulursunuz...

kadisim neler çektiğini anlaya biliyorum,aynı şikayetlerden bende muzdariptim
geceleri ayaklarımın ağrılarına uyuyamazdım,uykudan uyandırdığı bile olurdu,temizlik çarşı pazar gezmesi sonucu bile perişan olurdum
kas erimesi ,kas romatizması gibi acip teşhisler konmuştu :))
dediğin gibi ilaç yüklemesi nereye kadar deyip ilaçlarıda bırakmıştım sonra anacımın tavsiyesi ile bitkisel bişi kullanmaya başladım sonuç mu ?süperrrrrrr artık kurtuldummm ağrı mağrı kalmadı
(annem kullanıyom kızım çok iyi geliyo ayaklarıma demese inana asla kulanmazdım )

geçmiş olsun.bende hamileliğimde çok çektim bu yüzden.bacaklarımı kesip atmak istiyordum resmen.sabah 6 ya kadar evin içinde kocaman karnımla dolaşıyordum ancak sabaha karşı uyuyabiliyordum.doğumdan sonra geçti.sadece bazen emzirirken oluyor.ilk hamileliğimde de yaşamıştım.
doktorum sinir sıkışmasından olabileceğini söylemişti...umarım sizde kurtulursunuz...

Sana da geçmiş olsun canım...
Ancak bunun tedavisine muhakkak başla derim..Çünki zaman zaman yoklar ve bir dahada bırakmamacasına yapışır insanın yakasına..:çok üzgünüm:
Bana kalırsa hemen bir nöroloji uzmanına görün canım...:1hug:

kadisim neler çektiğini anlaya biliyorum,aynı şikayetlerden bende muzdariptim
geceleri ayaklarımın ağrılarına uyuyamazdım,uykudan uyandırdığı bile olurdu,temizlik çarşı pazar gezmesi sonucu bile perişan olurdum
kas erimesi ,kas romatizması gibi acip teşhisler konmuştu :))
dediğin gibi ilaç yüklemesi nereye kadar deyip ilaçlarıda bırakmıştım sonra anacımın tavsiyesi ile bitkisel bişi kullanmaya başladım sonuç mu ?süperrrrrrr artık kurtuldummm ağrı mağrı kalmadı
(annem kullanıyom kızım çok iyi geliyo ayaklarıma demese inana asla kulanmazdım )

Geçmiş olsun canım sanada ...sonuç olarak ne imiş hastalığın..kesin bir tanı kondu mu merak ettim doğrusu...Birde şu bitkisel şey ne idi onu da yazarsan sevinirim...Tabi bir marka değilse....:uhm:

Geçmiş olsun canım..
çok zor biliyorum Allah yardımcın olsun ..Hemen bir nöroloji uzmanına git ve sorununu anlat yoksa romatizma ile çok karıştırılıyor ..
Dahiliye uzmanları bu hastlığı pek bilmiyorlar daha doğrusu benim gittiklerimin hiçbiri bilmiyordu..romatizma iğnelerinin çok kilo aldırdığı söyleniyor gerçi ben almadım keşke biraz alabilseydim ama olmadı...boşu boşuna ilaç kullanıyorsun..:1no2:

ve Serdar Ortaçta bu hastalıktan muzdaripmiş...Arkadaşlar romatizmaya benzeyen ağrılarınız varsa tahlillerinizi yaptırmadan ilaç kullanmayın..çünkü huzursuz bacak sendromu ile romatizma belirtileri neredeyse birebir örtüşüyor...boşu boşuna ilaç yüklemesi yapmayın vücudunuza....
doktor doktor olmayınca elinden bişey gelmiyorki yaklaşık iki yıldır gitmediğim doktor kalmadı benimde eklem yerlerim ağrıyo duramıyorum ağrı kesiciler kas gevşeticiler artık şeker gibi bnm için ama yok geçmiyo başta bi ortapeticiye gittim oo romatizman yüksek 500lerde dedi neyse hap iğne kullandım geçmio dahiliye uzmanına gittim sonuçlara baktı güldü bişeyin yok kansızsın dedi kan ilacı verdi(ne alakaysa) ee sonra yine duramadım başka bi dahiliyeciye oda güldü tabi ağrıyacak kızım zorlama sende dedi ilaç bile yazmadı heralde vardır ağrı kesicin dedi bnde doktora gitmeyi kestim çekiyorum ağrıyı başka bi seçenek kalmadı artık..:1no2:

benimde birhaftadır sağ dizimin üst kısmı bacağımı uzattığım zaman uyuşuyor. yanmaya, karıncalanmaya başlıyor. otururken fazla bir rahatsızlık hissetmiyorum. uykuda bir problemde yok, bacağımı büküp yattığım sürece sorun yok. fizik ve nöroloji doktorlarına gittim kas gevşetici ilaçlar verdiler. sinirsel olabilir dediler. int.te bakarken huzursuz bacak sendromu hastalığını öğrendim. belirtileri okudum şikayetlerime benziyor ama anlatıldığı kadar rahatsız edici değil benimkisi. doktorumda anlamadı zaten. sizinde şikayetleriniz zamanla arttımı?uykusuzluk, sürekli hareket etme isteği vs. bunlar zamanlamı ortaya çıkıyor. bende sadece bacağımı uzattığım zaman diz üstünde uyuşukluk var. diğer belirtiler yok. CADIARZU

benimde birhaftadır sağ dizimin üst kısmı bacağımı uzattığım zaman uyuşuyor. yanmaya, karıncalanmaya başlıyor. otururken fazla bir rahatsızlık hissetmiyorum. uykuda bir problemde yok, bacağımı büküp yattığım sürece sorun yok. fizik ve nöroloji doktorlarına gittim kas gevşetici ilaçlar verdiler. sinirsel olabilir dediler. int.te bakarken huzursuz bacak sendromu hastalığını öğrendim. belirtileri okudum şikayetlerime benziyor ama anlatıldığı kadar rahatsız edici değil benimkisi. doktorumda anlamadı zaten. sizinde şikayetleriniz zamanla arttımı?uykusuzluk, sürekli hareket etme isteği vs. bunlar zamanlamı ortaya çıkıyor. bende sadece bacağımı uzattığım zaman diz üstünde uyuşukluk var. diğer belirtiler yok. CADIARZU

Evet canım benim şikayetlerim zamanla arttı yani 10 sene de en son raddeye geldi..
Baştan o kadar rahatsız edici değildi en başta da okuduysan eğer ilk günler ayağa kalkıp biraz gezdiğimde geçiyordu diye yazmıştım..ve çokta sık olmazdı zaman aralıkları epeyce uzun oluyordu..
daha sonra zaman aralıkları sıklaştı ve ağrılarda geçmez oldu ama tam ağrı adını da veremiyorum enteresan bir duygu karıncalanma uyuşukluk sanki bacağımın içinin kaşınması gibi tuhaf bir his bu...
eğer istanbuldaysan bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde çok iyi nörologlar var tavsiye ederim ama psikiyatrist değil çünkü onlar bu hastalığı biliyor olsalarda çok fazla bilgi sahibi olamayabiliyorlar...
istanbulda değilsende eminim bulunduğun yerde büyük hastahaneler vardır ordaki nörologlarla irtibata geçebilirsin...
bende birde bu hastlıktan sonra panik atak gelişti ..
biran evvel tedavisini yaptırırsan daha çabuk sonuç alırsın canım...
çünkü zaman geçtikçe bu hastalıkta da diğer hastalıklar gibi iyileşmen uzun zaman alıyor bazen geçmeyebiliyormuşda...
yeniden geçmiş olsun canım başka sormak istediğin birşey olursa memnuniyetle cevaplarım...

tşkr ederim cevabın için. benim sadece tek bir bölgede çok uzun süre bacağımı uzattığım zaman uyuşuyor. hareket etmediğim sürece farkına varmıyorum. sabah ayağa kalktığım zaman anlıyorum uyuştuğunu. ve her zaman olmuyor. inş. gittiğim doktorun dediği gibi önemsiz birşeydir. hareketsizlikten, yada vitamin eksikliğindendir. bu hastalığın tedavisinde sadece parkinson ilacı ve ağır depresyon ilaçlarımı veriliyor acaba. başka tedavi mümkün değilmi? eğer bendede husursuz bacak sendromu varsa o tür ilaçlar kullanmak istemiyorum çünkü. iyi gelen bitkisel ürün biliyormusun?

tşkr ederim cevabın için. benim sadece tek bir bölgede çok uzun süre bacağımı uzattığım zaman uyuşuyor. hareket etmediğim sürece farkına varmıyorum. sabah ayağa kalktığım zaman anlıyorum uyuştuğunu. ve her zaman olmuyor. inş. gittiğim doktorun dediği gibi önemsiz birşeydir. hareketsizlikten, yada vitamin eksikliğindendir. bu hastalığın tedavisinde sadece parkinson ilacı ve ağır depresyon ilaçlarımı veriliyor acaba. başka tedavi mümkün değilmi? eğer bendede husursuz bacak sendromu varsa o tür ilaçlar kullanmak istemiyorum çünkü. iyi gelen bitkisel ürün biliyormusun?

canım eğer rahatsızlığın huzursuz bacak sendromu ise maalesef başka ilaç yok sadece parkinson hastalarının kullandığı ilaçlar iyi geliyor zaten onlarda birkaç tane bana hepsini denettiler ilaçların ama m......125 diye bir ilaç var bir tek o iyi geldi...
ilaç ismi verilmiyor ondan yazmadım zaten her hastaya da o ilaç iyi gelecek diye birşey yok...
birde bu hastalığın hala tıp literatüründe adı yokmuş ve bu yüzden ilaç yazılırken hastalık adı olarak reçeteye parkinsonizm yazılıyor halen...
ama ben ilacı uzun yıllar kullandım ve hiçbir yan etkisini görmedim canım..
merak etme...
birde ben destekleyici bir ürün kullandım sonra dr.un verdiği ilacı bıraktım iyi geldi ..
aslında çok yaygın bir hastlıkmış benim dr.um romatizma ile karıştırıldığını söyledi bana çünkü şikayetler birbirine çok fazla benziyor....
ve boşu boşuna romatizma tedavisi görüyor insanlar ve maalesef bu hastalığın daha önce de yazdığım gibi ne bir tahlili nede röntgeni var sadece şikayetlerinden dr. bu teşhisi koyuyor hastaya...
tabi iyibir nörolog olması lazım ve hastanında şikayetlerini dr.a hiçbirşey atlamadan anlatması...
canım bence sen madem ist.dasın önce Bakırköydeki nörologlara bir görün..hastalığının adı huzursuz bacak sendromu olarak konursa ben sana o destekleyici ürünün adını ve firmasını da özelden yazarım...
yeniden çoooook geçmiş olsun...

çok saol canım. şu kullandığım ilaçlar bitince şikayetim geçmezse dediğin gibi doktora gidecem. büyük bir hastaneye inş. sen yinede özelden destekleyici ürünü yazarsan sevinirim. yardımların için çok teşekkürler. sanada şifalar diliyorum..

canım özel msj bölümünü açta yazayım..

Back