Romantik erkek yoktur aşık erkek vardır

Birkadiningunlugu

Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2020
554
529
18
32
Eşimle boşanma aşamasındayız ve bu konuda uzun uzun düşünme fırsatım oldu. Eşim bana karşı evliliğimiz boyunca asla romantik olmadı. Özel günlerimizi unutur, önem vermezdi. Ben de buna takılır üzülürdüm. Aslında üzülme nedenim sadece özel günlerin unutulması değildi, bana deger verdiğini en azından o günlerde görmek isterdim. Gelir tv karşısına geçer, çayını ve kahvesini tv eşliğinde içerdi. Ben de konuşmak, dertleşmek, sohbet etmek isterdim ama o anlamaz görmezden gelirdi. Ondan pahalı hediyeler beklemedim, yüzük bile almamıştı imitasyon dahi olsa bir yüzük alabilirdi. Her denileni yapmış, aman yük olmayayım diye evlenirken dahi bir şey istememiş, her eşyayı en uygunundan seçmiştim. Ama o bunları da hiç görmedi. Çevrem tarafından çok beğenilen biriyim, ailem tarafından iltifatlarla her şeyin en iyisi alınarak büyütüldüm. Doğum gunlerim hic es geçilmedi. Bu sekilde bir yaşamım varken degersizliğin içine düşmüştüm. Kendimde hep suç aradim acaba eşim benim yüzümden mi böyle davranıyor yanlış mı yapıyorum diye kendimi sorguladım. Evet yanlışlarım vardı her şeyi dört dörtlük yapamıyordum ama elimden geleni yapıyordum. Onunla sohbet etmeye çalışıyor, yanına gidip sokuluyor, vakit gecirmek icin ortam hazırlıyordum. Ama eşime yaranamıyordum. Hediye alsam da benim param, üstüme bir sey alsam benim param diyordu. Cimri, görgüsüz biriydi. Görgüsüz diyorum çünkü annesine ya da akrabalarina kiyafetlerimi gösterip benim paramla alındı paraya kıydım diyordu. Kendi icimde çok mücadele ettim. Sınırımı bazen aşan durumlar oldu. Bazen sabrettim. Sonunda dayanamadım. Dayanamadıgım nokta ise sevgisizligi görmek oldu. Insan aşik olduğu insana iyi davranırmış, romantik olurmuş, ben boşuna çabalıyormuşum. Gördüm ama geç oldu. Şimdiden sonra o evde durmak ona da kendime de haksızlık olurdu çünkü sevgim bitmişti. Ilk zamanlar cok huzursuz olsam da şuan huzurluyum.

Böyle birisiyle nasıl evlendiğinizi, evlilik kararını nasıl aldığınızı merak ettim. Şu anki durumunuzun daha iyi olduğuna eminim.

Aslında hicbir zaman niyetim evlilik değildi. Arkadaş olarak görüşüyorduk sonra ilişkimiz sevgililige döndü. Sevgiliyken fazla ilgili, konuşkan, benimle planlar yapan biriydi. Buna rağmen icimden bir ses evlenme diyordu. Hiç istemiyordum. Kendisi beni bu yola girmeye itekledi. Kendisi ısrar etti. Ben evlenmek istemiyorum dedikçe sen beni oyalıyorsun dedi. Kendimi suçlu hissettim. Hem benden ayrılmıyor hem de evlilik baskısı yapıyordu. Evlenmeyi ondan dolayi istememezlik yapmıyordum, o sıralar kimse ile evlilik düşünmüyordum. 2016 da tanıştık evlenelim dedikce ayrıldım. Ayrıl barış 2018 de tekrar evlilik konusu açıldı. Düşünmek istedim böylelikle evlendik. Keske geriye dönüp temelli ayrılsaydım

Bildiğiniz zorla evlilik olmuş sizinkisi ve eşiniz de sizden iyi birisini bulamayacağını bildiği için ikna etmek konusunda baya diretmiş ama siz nerden bilebilirdiniz ki böyle olacağını, duygusal boşluğunuza geldi ve istemeden de olsa evet dediniz. Zor zamanlar geçirmişsiniz bence sevinmelisiniz artık özgür olduğunuz için ve inanın sizin kıymetinizi bilen bir insan çıkacak. Eşiniz gibileri hiçbir şeyi hak etmiyor. Aşkı bulacağınıza eminim, yeter ki onu bulmak, yaşamak isteyin.

Neden sevgili iken ilgili biri evliyken değişti erkekleri bazen anlamak zor köprüyü geçince mi böyle oluyorlar

Bundan sonra bu kadar fedakâr olmayın lütfen umarım daha mutlu olursunuz..

Boşanmakla en iyisini yapmışsınız. Benim ilk evliliğimde sizinkisi gibiydi. Çalışıyordum ama maaşımı kendim harcayamıyordum bile. Ne hediye ne bi kutlama hiç biri yoktu. Saatim bile yoktu düşünün. Ne kadar aptalmışım. Boşanır boşanmaz borçlarımı halledince ilk işim kendime gidip marka bi saat almak olmuştu. Sonra koluma altın kelepçeli bilezik aldım. Çünkü bunlar evliyken çok istediğim ama bana alınmayan şeylerdi. Ve ayrıldıktan sonra hiç bir isteğimi başkası için feda etmedim. Gücüm yettiğini aldım. Siz kendinize gereken değeri vermezseniz başkası hiç vermiyor. Hayatınızın bundan sonrası mutlu geçsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…