Sivilceli Ciltler Roaccutene Kullanıp Sivilceleri Geri Dönen Arkadaşlar Yardım!!!

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

Economist_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2011
45
0
Arkadaşlar ben bundan 3 yıl önce 5 ay süre ile Roaccutane kullandım. Fazla yan etkisini görmeden çok güzel sonuç aldım. Ancak ne yazıkki bundan 4 hafta önce sivilceler çıkmaya başladı. Sizden ricam Roaccutane kullandıktan sonra yine sivilce problemi yaşayan arkadaşlar var mı ,varsa bıraktıktan ne kadar süre sonra geri döndüler? Doktora gittim, lokal kremlerle tedavi ederiz dedi ama geçtiği yok yani. Sizden gelecek cevapları bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için.

Arkadaşlar ben bundan 3 yıl önce 5 ay süre ile Roaccutane kullandım. Fazla yan etkisini görmeden çok güzel sonuç aldım. Ancak ne yazıkki bundan 4 hafta önce sivilceler çıkmaya başladı. Sizden ricam Roaccutane kullandıktan sonra yine sivilce problemi yaşayan arkadaşlar var mı ,varsa bıraktıktan ne kadar süre sonra geri döndüler? Doktora gittim, lokal kremlerle tedavi ederiz dedi ama geçtiği yok yani. Sizden gelecek cevapları bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için.

Bende aynı seyleri yaşadım.Hatta ilaç bitiminden bir yıl sonra basladı bende.Dediğiniz gibi kullanırken çok fazla yan etkisini de görmemiştim.Ardından doktorum birkere daha verdi bu sefer tamamlayamadım ama yınede 3-4 ay kullandım.Bıraktım çünkü kolestrolum inanılmaz uçtu.ve bir sure yıne gectıler ardından tekrar cıktılar.Bende dısardan kremlerle cozmeye calıstım ama hiç sonlanmadılar.Burda forumda okudugum bi su karısımını uygulamaya basladım çok ıyı geldi.Fakat son gunlerde yıne çıkmaya basladılar bende anlayamadım nedenını

Bende aynı seyleri yaşadım.Hatta ilaç bitiminden bir yıl sonra basladı bende.Dediğiniz gibi kullanırken çok fazla yan etkisini de görmemiştim.Ardından doktorum birkere daha verdi bu sefer tamamlayamadım ama yınede 3-4 ay kullandım.Bıraktım çünkü kolestrolum inanılmaz uçtu.ve bir sure yıne gectıler ardından tekrar cıktılar.Bende dısardan kremlerle cozmeye calıstım ama hiç sonlanmadılar.Burda forumda okudugum bi su karısımını uygulamaya basladım çok ıyı geldi.Fakat son gunlerde yıne çıkmaya basladılar bende anlayamadım nedenını

Canım ya aynı kaderi paylaşmışız desene. Benim de moralim acayip bozuldu. Ama inanıyorumki insan oğlu isterse yapamayacağı hiçbirşey yok bunun da üstesinden geliriz inşallah. Bu cuma kontrole çağırdı beni de cilt doktorum. Senin sivilcelerin nasıl kistik mi minik minik kırmızı mı? Belki yardımcı olabilirim ben de sana. Bana da bir sıvı verdi doktor. İçinde gül suyu, salisilik asit, alkol var. Bir de bana doktor zitromax verdi 3 gün kullanıp 4 gün ara verdim bugün yine aldım. Benim sivilcelerim mikrop almıştı çok kötüydü şimdi daha bir söndüler. Ama izleri kırmızı kırmızı duruyor tabiiki.

Ben 1 yıl kadar kullandım bu hapı.Ama ne yazık ki sivilcelerim anlatılanlar kadar geçmedi.Tamam söndü ama geçici oldu.Kısa süre sonra yine çıktı.Ergenlikten bu yana sivilcesiz olmadığım bir günü bilmem.32 yaşındayım nerdeyse, hala sivilcem çıkar.Yüzü pürüzsüz olana her zaman imrenmişimdir.Bunca yıldır piyasadaki tüm kremleri ve hapları kullanmışımdır herhalde.Şuan bile 3-4 sivilcem var büyük büyük.İşin kötüsü bendekiler geçerken bir de iz bırakır.Şanssızız,yapacak bir şey yok :KK43:(

Ben 1 yıl kadar kullandım bu hapı.Ama ne yazık ki sivilcelerim anlatılanlar kadar geçmedi.Tamam söndü ama geçici oldu.Kısa süre sonra yine çıktı.Ergenlikten bu yana sivilcesiz olmadığım bir günü bilmem.32 yaşındayım nerdeyse, hala sivilcem çıkar.Yüzü pürüzsüz olana her zaman imrenmişimdir.Bunca yıldır piyasadaki tüm kremleri ve hapları kullanmışımdır herhalde.Şuan bile 3-4 sivilcem var büyük büyük.İşin kötüsü bendekiler geçerken bir de iz bırakır.Şanssızız,yapacak bir şey yok :KK43:(

Umutsuz olmakta çok haklısın canım. İnan ben de psikolojimi bozdum bu yüzden. Ama pes etme bence. Mutlaka bir sebebi vardır çıkmasının. O sebep bulundu mu çözüm de bulunur. Mesela hiç kan değerlerine baktırdın mı? Ne bilim tiroid, guatr, polikstik over sendromu, anemi vb. şeylerden de kaynaklanabilir.

Benim kan değerlerime sürekli bakılır zaten,düzenli kontrollerim olur.Bu konuda bilgim ve tecrübem epeyce var.Sebep belli aslında.Son okuduğum kitap bu işi tamamen beslenmeye bağlıyor.Doğal beslenmiyoruz.Rafine şeker,unlu gıdalar,pakatlenmiş ürünler,katkı maddesi içeren hazır yiyecekler....derken her hastalığa yakalanıyoruz,sivilce de bunlardan biri.Bir de az su içmek eklendi mi,hasta olmamak elde değil.Dediğin gibi ben de kafama çok takıyorum,hele de belli yaştan sonra hiç olmuyor.Ne diyim,inşallah biz de bir gün tamamen sivilcelerden arınmış halde gezeriz.

Benim kan değerlerime sürekli bakılır zaten,düzenli kontrollerim olur.Bu konuda bilgim ve tecrübem epeyce var.Sebep belli aslında.Son okuduğum kitap bu işi tamamen beslenmeye bağlıyor.Doğal beslenmiyoruz.Rafine şeker,unlu gıdalar,pakatlenmiş ürünler,katkı maddesi içeren hazır yiyecekler....derken her hastalığa yakalanıyoruz,sivilce de bunlardan biri.Bir de az su içmek eklendi mi,hasta olmamak elde değil.Dediğin gibi ben de kafama çok takıyorum,hele de belli yaştan sonra hiç olmuyor.Ne diyim,inşallah biz de bir gün tamamen sivilcelerden arınmış halde gezeriz.

Ne güzel bilinçli bir bayansınız. Ama ben de düşünüyorum ki bu gıdaları herkes yiyor ve gün içersinde 1-2 bardak sudan fazlasını içmeyen yağlı yiyen , çikolata yiyen arkadaşlarım var. Ama regl öncesi dışında akne sorunu yaşamıyorlar. Dolayısıyla artık ben beslenmeyle ilişkisi olduğuna da inanmıyorum artık. Peki izninizle birşey sorcam size, evli misiniz bilmiyorum ama hiç doğum kontrol hapı kullandınız mı? Bunu soruyorum çünkü akne problemi olan arkadaşlarımın çoğu evlendikten sonra doğum kontrol hapına başlamalarıyla birlikte sivilcelerinden kurtuldular ciltleri pırıl pırıl oldu.

bende yaklasık 6 ay kullandım bu ılacı yan etkılerınıde cektım.yaklasık 1 sene sonra tekrar cıkmaya basladı cıkan sıvılcemde iz olarak gerı dondu bana.kucuk sıvılcelerım kendılıgınden gecıyor buyukler ız kalıyor 3 4 ay botunca yuzumde tasırım o sıvılceyı.ama su anda cay agacı yagı ve merhemını kullanıyorum eskıden pudrasız dısarı cıkamazdım sımdı cok mutluyum.ıslerımde yavas yavas gecıyor.

bende yaklasık 6 ay kullandım bu ılacı yan etkılerınıde cektım.yaklasık 1 sene sonra tekrar cıkmaya basladı cıkan sıvılcemde iz olarak gerı dondu bana.kucuk sıvılcelerım kendılıgınden gecıyor buyukler ız kalıyor 3 4 ay botunca yuzumde tasırım o sıvılceyı.ama su anda cay agacı yagı ve merhemını kullanıyorum eskıden pudrasız dısarı cıkamazdım sımdı cok mutluyum.ıslerımde yavas yavas gecıyor.

Çok sevindim canım cildinin düzeldiğine. Darısı benim ve bu dertten muzdarip herkesin başına. Benim de son 3 haftadır berbat yüzüm. Doktorun verdiği kremler deri altındaki tüm siyah noktaları iltihaplı akne şeklinde kusturdu. Oysa ki doktorum Roaccutane ın kesin çözüm olduğunu bir daha adet dönemleri dışında asla sivilce problemim olmayacağını söylemişti. Ben de buna dayanarak göze alıp, tüm zararlarına rağmen içtim bu ilacı. Ama ne yazıkki doktorlar da herzaman doğruyu söylemiyorlar. Canım sana birşey sorcam. Acaba bu dediğin çay ağacı yağı yüzde aktif sivilce varken kullanılabiliyor mu, yoksa sivilceler geçtikten sonra izler için mi yararlı?

Ne güzel bilinçli bir bayansınız. Ama ben de düşünüyorum ki bu gıdaları herkes yiyor ve gün içersinde 1-2 bardak sudan fazlasını içmeyen yağlı yiyen , çikolata yiyen arkadaşlarım var. Ama regl öncesi dışında akne sorunu yaşamıyorlar. Dolayısıyla artık ben beslenmeyle ilişkisi olduğuna da inanmıyorum artık. Peki izninizle birşey sorcam size, evli misiniz bilmiyorum ama hiç doğum kontrol hapı kullandınız mı? Bunu soruyorum çünkü akne problemi olan arkadaşlarımın çoğu evlendikten sonra doğum kontrol hapına başlamalarıyla birlikte sivilcelerinden kurtuldular ciltleri pırıl pırıl oldu.

hiç kullanmadım canım.Öyle haplarla tedavi olacaksa olmasın bence.Tüm ilaçlara karşıyım :)

ben de çay ağacı yağının toniğini kullanıyorum.Ama düzenli değil,belki o yüzden etkisi olmadı.Senin adına çok sevindim.

kızlar benimde tekrar etmişti 2.kez başladım ama bünyem kaldırmadı bi türlü doğru düzgün kullanamadım yani çok ara verdim.2 gündürde içmiyorum zaten bıraktım tamamen.İnş siz 2.ye kullanmak zorunda kalmazsınız çünkü 2.kez kullanıma bünye dayanmıyo:KK43:

Kızlarrrr aynı durumdayım ben de... Bir yıl oldu ilaç biteli aynı şekilde faciaya dönüştü yüzüm. Şuan doğum kontrol hapı kullanıyorum (arkadaşımın tavsiyesi ile) hormonları düzenlediği için sivilcelere iyi geliyormuş. İnşallah bana da fayda eder. Çünkü sivilcelerim canımı acıtıyor, dokunamıyorum kimseyle öpüşemiyorum.. Eğer faydası olmazsa, yeniden mi roucutane kullansam diye düşünmüyor değilim?

Canım ya aynı kaderi paylaşmışız desene. Benim de moralim acayip bozuldu. Ama inanıyorumki insan oğlu isterse yapamayacağı hiçbirşey yok bunun da üstesinden geliriz inşallah. Bu cuma kontrole çağırdı beni de cilt doktorum. Senin sivilcelerin nasıl kistik mi minik minik kırmızı mı? Belki yardımcı olabilirim ben de sana. Bana da bir sıvı verdi doktor. İçinde gül suyu, salisilik asit, alkol var. Bir de bana doktor zitromax verdi 3 gün kullanıp 4 gün ara verdim bugün yine aldım. Benim sivilcelerim mikrop almıştı çok kötüydü şimdi daha bir söndüler. Ama izleri kırmızı kırmızı duruyor tabiiki.

Bahsettiğin ilacıda sıvıyıda kullandım.hatta sıvı o kadar ıyı geldıkı yavas yavas butun yuzumu duzelttı.ama şu sıralar yıne cıkıyolar.sanırım cıldım ona da alıstı artık ve etkılemıyor.

kızlar ben bıktım sivilcelerden onlar cıkmaktan bıkmadı yaa :KK43: bu gidişle tekrar kullanacak gibiyim ooofff offf :KK5: roaccutane kullandığımda çok kilo aldım kolesterol tavan yaptıydı ama inşallah 2.sinde tamamen kurtulurum

benim de biteli 1,5 yıl oldu ve yine çıkmaya başladılar ayrıca saçım cildim acayip yağlanıyo,ilaç kullandığım zamanlar hiç yağlanmazdı,şimdi saçımı sabah yıkasam akşama yağlanıyo:KK43: p.tesi randevu aldım dokuz eylül üniversitesine gitcem bakalım,ne diyecek doktor

of sivilcesiz ciltcegzime doyamadan gitti hep sivilcesiz olsam şimdi çıkmış olsa bu kadar koymiycaktı belki de ama oh kurtuldum diyip bi türlü sevinemedim ama yine de çok şükür kızlar neler var şu yabancı spiker vardı ya yüzüne kezzap atılan, onu görünce nasıl ağlamıştım halime şükredip hatırlıyorum. inşallah hepimiz tamamen kurtuluruz tabi ki ama belki kafamıza takmamaya çalışırsak daha iyi olur

Bende 6 ay kulladındım ilacı sonra 1 ay daha lakin bu sene gene çıkmaya başladı çok olmasada çıkıyor tertemiz gezerken sanırım sivilceler beni çok özlemiş olacak ki geri geldiler:KK19:

arkadaşlar ben de kullandım, 2-3 yıl hiç çıkmadı sonra tekrarladı, bir daha 4 aylık tedavi dediler ama aynı kuruluğu bir daha yaşamak istemedim, ablamın lekeler için kullandığı bi krem vardı, krem ne kadar işe yarar ki diye düşündüm ilk başta, ama sivilcelerimin hepsi geçti üstelik izleri de geçti cildim inanılmaz güzel şimdi maaşallah :) darısı başınıza. kremin ismi tretin, ama 4 ay boyunca düzenli gecelri nohut kadar tutamı tüm yüzünüze uyguluyorsunuz, özellikle geceleri sürülecek ve kesinlikle güneşten korunulacak, içinde a vitamini olduğu için güneşte leke bırakır.

kızlar ben gittim doktora tekrar verdi ilacı,önceden günde 20 mg içiyordum şimdi 30a çıkardı,halbuki yüzümde hiç sivilce yok,sadece yağlanma için gitmiştim,anlayamadım neden arttırdı :S

2003 yılında 6 ay Roaccutanne tedavisi gördüm. Dudaklarım kurudu, sivilcelerim püskürdü vs derken tüm cildim düzeldi 6 ayın sonunda. Bana bebek cildi gibi olur bir daha çıkmaz demişlerdi. İzler zaten yok olmadı. O zaman gittiğim doktor kimyasal peeling yapayım dedi daha ilk seansta heyecanlanıp ağzıma gözüme kaçırdı ilacı. Bir daha yaptırmadım. Roaccutanne dan önce yağlı bir cildim vardı, şimdi ise kuruya yakın karma. 26 yaşındayım ve gayette ergen gibi kocaman sivilceler çıkarıyorum. Doktora tekrar gittim Roaccutane yazacak oldu ama kabul etmedim. Bu yaştan sonra içmek ilerde çocuğum olursa diye tehlikeli o yüzden sizlerden ricam bana kuruya yakın, sivilceli, eski sivilce izlerinin hala dün gibi ortada olduğu anormal karma ciltler için cildi kurutmayan nemlendiren bir o kadar yenileyen ürünler tavsiye etmeniz. Dermalogica ve La Roche Posay istiyorum ama iki markada direk yağlı ve sivilceli cilt olarak tanımlamış ürünlerini. Kuru ve sivilceli için bildiğiniz ne varsa benimle paylaşın lütfen..

X