Sivilceli Ciltler Roaccutane Ruhsal Sağlık İlişkisi

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

Gulcin1231

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2011
45
0
İyi akşamlar bayan arkadaşlarım
oğlumun sivilce sorunu 14 yasında başladı ilk zamanlar az sivilcesi vardı fakat sonradan bütün vucudunu kaplamaya başladı dostlarımın tavsiyesi üzerine cilt doktoruna gittik Roaccutane Önerdi
fakat tedaviden 35 gün sonra sivilceler aşırı ama aşırı sekilde cogalmaya basladı
hiç abartmadan soyluyorum arkadaslar çocuğumun yüzünde bir parmak ucu kadar boş yer kalmadı
ve gördüğüm kadarıyla bayağı asabileşti ne desem ters cevap veriyor sürekli kavga ediyoruz
kendini hiç rahat hissetmediğini söylüyor geceleri en az 20 kere uyanıyor hiç rahat uyuyamıyor sivilceler acıyor ancak sırt üstü uyuyabılıyor fakat oda cok az cünkü genellikle sırtındakılerde cok acıyor

oğlum lise 1 okuyor derslerindede ciddi bi bozulma oldu kendine kapandı hiç ama hiç dışarı cıkmıyor 1 bucuk aydır eve kapandı odasının kapısını kitleyip odasında oturuyor cok endişeleniorm onun icin arkadaşlar kendine güveni hiç kalmadı bakışlarından anlaşılıyor bu

ona oğlum üzülmene gerek yok 2 3 ayın var sonra cıkmamaya baslıcak dediğimdede izleri nolucak diyip üzülmeye devam ediyor
sivilcelerini cok patlattı aşırı cok o patlatmasada banyo yaparken fln patladı sürekli yüzüyle oynuyor patlatıyor sivilce izi için ne gibi bi tedavi uygulanıyor

bu arada oğlum günlük 50 mg kullanıyordu doktor 1.aydan sonra 60 a cıkardı

Son düzenleme:
Slm arkadaş bu konu kk da açılmış zaten ilaç ismi girip google'dan aratırsan kk aynı konuyu oradan takip edebilirsin şunuda ekleyeyin bu ilacın yan etkisi depresyona sebep oluyormuş

Zor bir şey gerçekten hele de o yaştaki biri için,ilaca başlamadan önce ben de ruhsal yan etkisinden çok korkmuştum doktora da söyledim,sınava hazırlanıcam bir de depresyona girersem nasıl başa çıkacam diye psikiyatri bölümümüzle işbirliği yaparız,hem geçmeye başlayınca depresyon yerine daha da mutlu olacaksın demişti.İlk günler ben de çok asabiydim,sürekli ağlıyordum ama sonra geçti bunlar,gerçi ben de çok dışarıya vermedi,daha önce başka bir bitkisel tedavi uygulamıştım o zaman o kadar çok sivilcem çıkmıştı ki,kütle kütleydi,acıyordu,kendimden korkuyordum inanın ama geçiyor sonra.Lekeler için de ilaçlar var,inşallah işe yararlar. Doktorunuza bir danışsanız o konuşup iyice bilgilendirir ya da yönlendirir sizi. Yakın çevrenizde daha önce böyle bir sorun yaşayan var mıydı, onunla görüşmesi de iyi olabilir,kendisini yalnız hissetmez en azından.Çok geçmiş olsun.

o ılacı bnde kullndm.6ay. ilk ay sıvılcelerımde artıs oldu en cok buna bozulmuştm ama bı sure sonra hepsı gttı ve yuzum soyulmaya başladı.sureklı bepanthene suruyodum.(krem deıl de merhemı daha etkılı ozellıkle dudaklarda)ikinci ay burun kanamalarım arttı.gunde 3 4 kez kanadıgını hatta sabah kalktıgımda yastıgımda damla damla kanlar gördugumu ya da burnumda bı sıcaklıkla uyandıgımı bile hatırlıyorum.sonrasında yuzumde soyulmalar oldu kabuk atmalar falan.deri yenilendi.simdi yuzumde hiç bir sey yok tertemız!!! aynalarla barısıgım en azından:XD bende öyle DEPRESYON A sokacak bı durum olmadı.etrafımdakılerın destegı ıle(her ne kadar ayy bu ne hal ne biçim olmussun diyenler de olsa) ve en cok ta eşimin destegi ile beklenen sona kavustum.kullanan ve kullanacaklara tavsıyem hıç bir seye kulak asmayın, agız burun cevrenızı kremsız bırakmayın ve cocuk yapmayın.. bi kere basladın mı gerısı geliyo zaten ..ok??

aynı durum bende de olmustu sıvılcelerın patlaması falan ama o kadar da önemli değil.tekrar yayılma yapmıyo.lekelere gelınce önceleri harıta gibi olmasına rağmen:)şu an yuzum cok guzel ve puruzsuz .ilaçtan sonra tek sıvılcem bıle cıkmadı. hatta ilaç bittkten sonrakı bır ay daha yuzumde degısıklıklıer devam ettı.gun geçtıkce ıyıye gttı cevremden cok guzel yorumlar alıyodum bu da beni cok mutlu edıyodu.ve banyo yaptıkca da buharın etkısı ıle cılt daha bı guzel oluyo fakat banyo sonrasında bolca nemlendırmek sartıyla.. +++(eskıden hiç makyaj yapmadıgım halde yuzum sıvılce doluydu şimdi full makyaj oldugu halde tek sorun yok..) ilgilenenlere ..

teşekkur ederim cemile yorumun için , sende depresyon olayları felan olmadığına sevindim fakat herkes farklı yani sende kesinlike benım oğlumunkinden az cıkmış olmalı die düşünüyorum
cünkü benim oğlum oğuz gece hiç uyuyamıyordu sivilceler o kadar cıkmıştıki boynunda felan sağa sola bakarken bile korkar oldu ki haklıda cunku cok acıdıgını cıdden bende gördüm
cemilecim hiç abartmadan söylüyorum sana cok samimiyim oğlumun yüzünde şöyle bi parmak ucu kadar boş yer kalmamıştı alnı o kadar kötü deildi ama alnındada vardı en az 10 tane yani
ve benim cocugumun cocuk yapma durumu olmadıgından sorun yok :::::::::

Rocc.............o ilacı eşim - en yakın arkadasım yegenımm kullandı amannnn dıkkat edınnnnnn zamanla sızı hasta etmesınnn arkadasınnn kemıklerı agrıdıbıraktııııı sonuc aynı başa donduuuuu

İlacı 2008 yılında kullanmıstım doktorum sonbahar demesıne ragmen sıvılcelerıme dayanamadım . ve yazın ortasında ılaca basladım ılk basta benı cok zorladı ama ıyıkı kullanmısım dıyorum allaha sukur sımdılık hiç birsey yok sadece adet gunlerımde 1 2 tane cıkar ılac cok kuruluk yapıyor tek sorun bırde sinir yapıyor bende olan seyler bunlar ama memnun kaldım ılactan .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…