arkadaşlar merhaba, dün doktora gittim ve artık bütün kremleri kullandığımı sivilceler için işe yarar bir çözüm istediğimi söyledim ve bu ilacı bana önerdi. aslında önce yüzüme baktı, sonra sırtımda da olduğunu söyledim ve bana "eğer sırtını görmeseydim bu ilacı vermezdim" dedi. oldukça düşük doz başlayacakmışız ve (benim korkulu rüyam sivilce kusmaları) kusmaların yüzümde fazla olmayacağını söyledi.fakat benim bu ilaç hakkında birkaç sorum var kullanan arkadaşlara, biliyorum forumda geniş bir konu var ama çok fazla sayfalı olduğu için hepsini okuyamadım.
-yüzünüze bu ilaç dışında herhangi bir krem kullandınız mı?
-yüzünüze ve dudağınıza kullandığınız nemlendiriciniz?
-bu ilacı kullanırken güneş kremi kullanmalıymışız, krem yağsız mı olmalı?
-bu ilacı kullanırken makyaj (fondoten) yapabilir miyiz?
-burun ve göz kuruması için ne kullandınız?
-kilo alımı yapar mı? iştah açıcı mıdır?
-(afedersiniz) kabızlık etkisi yaptığı söyleniyor, bu sorunu yaşadıysanız nasıl çözdünüz?
-psikolojik etkisi oldu mu?
-iyileşmeyi kaçıncı aydan itibaren görebiliriz?
-bu süreçte bitki çayı kullanabilir miyiz? (karaciğeri etkiler mi)
-beslenmede nelere dikkat etmeliyim?
cevaplarınız için çok teşekkür ederiim
Merhaba öncelikle geçmiş olsun ve aramıza hoşgeldin :))) Benim bu ilaçta bugün 65. günüm.Ve 40 mg kullanıyorum.Sorularına bend ekendi açımdan şöyle cevap vereyim;
-Bende çok şükür şimdiye kadar ciltte kusma olmadı,inşallah bundan sonrada olmaz,
-Yüzüme ilaç dışında krem kullanıyorum daha doğrusu o kadar kurudu ki kullanmak zorunda kalıyorum,
-Dudağıma Topicrem stick kullanıyorum,
-Güneş kremi şu an kış olduğu için kullanmıyorum,
-Çalıştığım için makyaj yapmak zorundayım ve doktorumun tavsiyesiyle Jane Iredale mineralli fondoten kullanıyorum,
-Burun kuruluğu için Nazalnem damla kullanıyorum,göz kuruluğu pek olmadı,
-İştahımda bir değişiklik olmadı kilo almadım yani,
-Hafif derecede kabızlık yaşıyorum,
-Psikolojik etkisi olmadı çok şükür şimdiye kadar,
-İyileşme en çok 4.ayda görülür diyorlar,
-Ben bitki çayı içiyorum şahsen,
-Beslenmede yağlı yiyecekler,kızartma,pasta,dondurma,mayonez,havuç gibi yiyeceklerden uzak durmalı,süt ve süt ürünlerinide yarım yağlı tüketmelisin.