Sivilceli Ciltler Roaccutane kullananlar yardımcı olabilirler mi :)

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

girlgs

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2012
44
2
arkadaşlar merhaba, dün doktora gittim ve artık bütün kremleri kullandığımı sivilceler için işe yarar bir çözüm istediğimi söyledim ve bu ilacı bana önerdi. aslında önce yüzüme baktı, sonra sırtımda da olduğunu söyledim ve bana "eğer sırtını görmeseydim bu ilacı vermezdim" dedi. oldukça düşük doz başlayacakmışız ve (benim korkulu rüyam sivilce kusmaları) kusmaların yüzümde fazla olmayacağını söyledi.fakat benim bu ilaç hakkında birkaç sorum var kullanan arkadaşlara, biliyorum forumda geniş bir konu var ama çok fazla sayfalı olduğu için hepsini okuyamadım.

-yüzünüze bu ilaç dışında herhangi bir krem kullandınız mı?
-yüzünüze ve dudağınıza kullandığınız nemlendiriciniz?
-bu ilacı kullanırken güneş kremi kullanmalıymışız, krem yağsız mı olmalı?
-bu ilacı kullanırken makyaj (fondoten) yapabilir miyiz?
-burun ve göz kuruması için ne kullandınız?
-kilo alımı yapar mı? iştah açıcı mıdır?
-(afedersiniz) kabızlık etkisi yaptığı söyleniyor, bu sorunu yaşadıysanız nasıl çözdünüz?
-psikolojik etkisi oldu mu?
-iyileşmeyi kaçıncı aydan itibaren görebiliriz?
-bu süreçte bitki çayı kullanabilir miyiz? (karaciğeri etkiler mi)
-beslenmede nelere dikkat etmeliyim?

cevaplarınız için çok teşekkür ederiim

nemlendirici ve güneş kremi kullanabilirsin
ben sadece excipial hydro kullanıyorum onun duşında dudak için pantenol pomad benm dudaklarımı çok yumuşatıyor kimsenin dediği gibi de yarılmadı
güneş kremini ben heliocare kullanıyorum akneli ve yağlı ciltler için uygun sende böyle birşey almalısın fiyatı 50 tl civarıydı sanırım çok memnunum kokusu da hoş ve nemlendiriyo
youngblood toz fondöten kullanıyorum mineralli fondöten ve akneli ve tedavi görmüş ciltler için uygun gözenek tıkamıyor fiyat 122 tl ondan da çok memnunum :)
ikiside pek olmadı ama olursa doktorlar krem ve damla veriyormuş
onu da yaşamadım ama çok su içmek lazım :)
oda olmadı :)) aksine gayet mutluyum
herkesin değişiyor ama 2. aydan sonra filan iyi oluyo galiba
bitki çayının sorun olacağını sanmıyorum ama pek bi bilgimde yok doktora sormalısın canım :)
beslenmeme hiç dikkat etmiyorum doktor öyle bir şey demedi ama sanırım aylık kan tahlillerinde kolesterol yüksek çıkarsa diyet filan veriyorlarmış
hepsine sırasıyla cevap vermeye çalıştım umarım karışıklık olmamıştır :))

Öncelikle geçmiş olsun şimdiden. Ben tedavide 3. aya girdim. İkinci ayın sonunda düzelme başladı bende. Dudaklarım için doktor bir krem reçete etmişti, IsoKleit gibi bişeydi ismi, bir işe yaramadı. Ben Blistex MedPlus öneririm, yol yol yarılan ve esnekliğini kaybeden dudaklar için birebir. Ben önce Bephantol sürüp üzerine Blistex ile cila geciyorum. :) Psikolojik herhangi bir etkisini görmedim, biraz kas ve eklem ağrısı yaptı ama onu da bazı tamamlayıcılar ile çözdüm. Güneş kremini oldum olası hiç sevmem, Lanchaster'in yüz için olanını bi dünya para verip aldım ama kullanmıyorum, yağlı yağlı iyykk! :/ Vücut için Nivea'nın falan nemlendiricilerini biraz Bephantol ile takviye ederek kullandim, gayet yeterli geldi.

Beslenme konusuna gelecek olursam, ilaç bir A vitamini türevi olduğu için, A vitamini konusuna dikkat edin, bana doktor "abartıp bi kilo ciğeri bir öğünde yemezsen bişey olmaz" demişti. :) Fazla yağlı yemeyin bi de. Ben ot çöp ne bulursam kaynatıp içerim :) bir yan etkisini görmedim ama siz yine de içeriğini bildiğiniz çayları bol bol tüketin, çokça sıvı almanız öneriliyor.

Son olarak ilacınızı düzenli alın, unuttuğum her hap bana bir sivilce olarak geri döndü :)

Unuttuğum sorularınıza da cevap vereyim, cildinizi nemlendirdikten sonra bence istediğiniz kadar makyaj yapabilirsiniz. Temizlemeyi unutmayın yeter. Kilo alımı bende yapmadı ama biraz şişkinlik oldu gibi hissediyorum. Kabızlık yapmadı. Öyle çok aman aman bir burun kuruması hissetmedim, gözlerim biraz kurulduğu için lens kullanmayı bıraktım ama göz kuruluğu da öyle abartılacak gibi olmadı.

Sivilcesiz günler dilerim :)

nasıl her hap sivilce olarak geri döndü

Merhaba öncelikle geçmiş olsun ve aramıza hoşgeldin :))) Benim bu ilaçta bugün 65. günüm.Ve 40 mg kullanıyorum.Sorularına bend ekendi açımdan şöyle cevap vereyim;

-Bende çok şükür şimdiye kadar ciltte kusma olmadı,inşallah bundan sonrada olmaz,
-Yüzüme ilaç dışında krem kullanıyorum daha doğrusu o kadar kurudu ki kullanmak zorunda kalıyorum,
-Dudağıma Topicrem stick kullanıyorum,
-Güneş kremi şu an kış olduğu için kullanmıyorum,
-Çalıştığım için makyaj yapmak zorundayım ve doktorumun tavsiyesiyle Jane Iredale mineralli fondoten kullanıyorum,
-Burun kuruluğu için Nazalnem damla kullanıyorum,göz kuruluğu pek olmadı,
-İştahımda bir değişiklik olmadı kilo almadım yani,
-Hafif derecede kabızlık yaşıyorum,
-Psikolojik etkisi olmadı çok şükür şimdiye kadar,
-İyileşme en çok 4.ayda görülür diyorlar,
-Ben bitki çayı içiyorum şahsen,
-Beslenmede yağlı yiyecekler,kızartma,pasta,dondurma,mayonez,havuç gibi yiyeceklerden uzak durmalı,süt ve süt ürünlerinide yarım yağlı tüketmelisin.

http://soncareroaccutane.com.tr/ roaccutane kullanmaya başlıyorum ve her gelişmeyi blog sayfamda sizlerle paylaşacağım, merak edenler ve takip etmek isteyenler linke tıklayabilirler, herkese sivilcesiz parıl parıl bir cilt ve mutlu günler diliyorum. :))

Ben niveanin dudak kremini kullanmistim.ayrica kilo falan aldirmaz yani ben almamistim.buarada sivilce kusmasi ilk ay oluyo ama sandigin gibi fazlasiyla degil suan nasilsa durumun o sekilde cikar ikinci aydan sonra kuruma ve soyulmalar basliyor yine niveanin kremini gunde bi kez kullanabilirsin.makyaj tavsiye edilmiyor.kesinlikle duzenli kullan 4 ay sobra hicbisey kalmiyo cildinde ama sen doktorunun verigi zamana kadar kullanmaya devam et

Ağda konusunda sıkıntı yaşıyor musunuz çünkü ben bu konuda çok hassasim almadan asla duramam ona göre kullanmayacağım

Ben 3.ayımdayım. Geçen ay dudak üstü ağda yaptım ve deri olduğu gibi kalktı kıpkırmızı oldu ve inanılmaz bir acıydı. Yaklaşık 1 hafta önce de kolumu aldım sir ağdayla sonuc yine aynı boydan boya derim gitti acı daha da beterdi ve tedavi sonuna kadar bi daha cesaret edemem. Bence hassas bölgelere kesinlikle ağda uygulama derim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…