Rmazan Geliyor! Ne Yapacağız?

nadiminkiymetlisi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2015
61
26
35
Malum her bayanın fazla kilosu her zaman vardır

Ramazan'da günler uzun, iftar sahur arası kısa ve yemek yer yemez uyumak zorunda kalıyoruz. Ramazan'da hem dinç kalmak için hem de sağlıklı beslenmek için neler yapmalıyız?

Sahurda kesınlıkle kahvaltı :)
Tabı kı bu kahvaltıda borekler falan olmamalı :) Haslanmıs yumurta cok tok tutuyor mesela yanında domates,salatalık,peynır,zeytın vs ekmek de 1-2 dılım tuketılse yeterlı
İftarda pilav, makarna olmaması bızler ıcın daha saglıklı 1 dılım ekmek yada azıcık pıde olabılır
Sonraa ramazan olunca ınsanın canı tatlı ıstıyor haftada 1-2 defa sutlu tatlı yıyebılırız ara ogun olarak tatlı yemedıgımız zaman meyve guzel olur vs vs kalorıden uzak durmak sart
ayy boyle yazarken kendımı tv ye cıkmıs unlu dıyetısyenler gıbı hıssettım
Ben dıyetısyene gıdıyorum uzun zamandır ramazanda devam edıcem ınsallah..
Genelde ramazanda kılo alanlardanım ben ınsallah bu sefer almam

ya ben de gidiyordum diyetisyene ama parası fazla geldi devam edemedim :) deneyimlerini benimle de paylaşır mısın? akşam yemeklerinde özellikle ne yapacağımı hiç bilmiyorum. Bir de mecburen ramazanda ara vermek zorundayım spora nasıl fit kalırım bilmiyorum :/

Aslında bana da fazla gelıyor ama ne yapayım mecbur 10 ayı gectı devam edıyorum ben kılom coktu :)
Dedıgım gıbı pilav,makarna bunlara kasıgını bıle uzatma
1 tabak yemek ,az corba olabılır , yanında salata / yogurt / cacık / ayran bırde dedıgım gıbı 1 dılım ekmek tercıh edebılırsın ben pıde yemeyı dusunmuyorum zaten tam bugday ekmegı tuketıyorum ondan bır dılım yeterlı hatta dıyetısyenım ekmek vermezse hıc yemek..
zaten ıftar gec oluyo arada dedıgım gıbı 1 porsıyon sutlu tatlı olur, meyve olur yada fazla kacırdıgını dusundugun aksamları sadece cay ıcebılırsın
Aslında ramazan da bunları bıle yıyerek catlıyor ınsan ama ac gozlulugumuz ıste..
Gecen ramazan kendı adıma konusayım ust uste yedım resmen bıde yenı evlıydık bı tabak gıdıyo bır tabak gelıyodu sonuc hem kılo alıyosun hemde gece yataga bıle catlayarak gırıyosun oda yetmedı daha acıkmadıgım halde bıde guzel sahurda yıyodum bedenıme ne kadar yuklenıyormusum ben gec fark ettım

Ramazanda tüm dengem alt üst oldu kabızlık yaşıyorum,sürekli midem şişkin ne yapacağımı bilemedim.Halbuki yediğim şeylerde abartı fazla değil

İftarda bol su içiyorum. Sahura kalkar kalkmaz ılık limonlu su içiyorum. Daha ne yapacağım anlamadım yeşil çay deneyeceğim bu akşam belki işe yarar ama kime sorsam böyleymiş vücutlarımz alışamadı daha heralde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…