Ritim bozukluğu

KardelenMasaliM

Musmutlu:)
Kayıtlı Üye
24 Mart 2007
1.039
6
42
Arkadaslar ben avusturyada yasiyorum.Buraya 9 sene önce geldim ve dil problemi yasiyorum.Bu nedenle istedigim zaman dojtora gidip muayene olmyuorum.Tercuman araciligi ile gittigimdede tam ceviri yapilmadigi icin derdimi anlatamiyorum.Uzun arastirmalarim sonucunda türk bir dahiliye uzmani bulup bugün ona kontrole gitiim.Benim sorunum kalp ve nefes idi.Sikayetlerimi anlattim.Bana bir kac kontrolden sonra kesin bie sey söyleyecegini anlatti.Fakar süphelendigi seylerin KALP YETMEZLIGI VEYADA KALP RITIM BOZUKLUGU oldugunu anlatti.Bu hastaliklar hakkinda bilgi toplamak istiyorum.Bu tür bir rahatsizligi olan arkadaslar bana bilgi verirmisiniz??

arkadaşlar merak ettiğim bişey var..ritim bozukluğu denen rahatsızlığı olan varmı? varsa nasıl olduğunu açıklarmısınız?ben bu konuda kardiyologa gittim .endişe yaratıcak bişey olmadığını.,sadece düşüp bayılacak derecede olduğu zaman dr a gidilmesi gerektiğini söyledi..ve hemen hemen herkeste olurmuş fakat bunu çoğu kişi anlayamazmış..

canım bende ritm bozukluğu var..yorgunluk ve baş dönmesi yapıyor ayrıca çarpıntıda eşlik edebiliyor.Dönem dönem her insanın başına gelebiliyormuş psikolojik etkenler önemli rol oynuyor.O yüzden genelde stressten uzak kalma önerilir birde stressten kurtulmak için deşarj olmak için doğayla başbaşa kalıp arınmanı tavsiye edebilirm

slm bende kalp çarpıntısı ve ritim bozukluğundan doktora başvurdum mitral yetersizliğinden kaynaklanıyormuş 1 derece mitrl yetersizliği bende olduğunu öğrendimkafamçokkarıştı

slm matar..bendede minimal mitral yetersizliği var..peki doktorun tedavi konusunda bi ilaç başlangıcı yaptımı

Bendede değişik şekilde çarpıntılar oluyor.Sanki kalbim bi an duruyor ve yeniden atıyor derinden bi baskıyla..Çok üzülünce,heyecan yapınca ve yorgunken oluyor ama doktorlar bişi bulamadı.....Aynı sorunu yaşayan var mı?

Ben de çok fazla oluoyr.Kalbimin çok düzensiz çalıştığını hissediyorum.Nabzım bazen 110-120 yi buluyor.Ki bu yatar vaziyetteki sayısı.Kalbimin sesini duyuyorum.Sol tarafıma yatınca sanki kalbim dışarıda ve üzerine yattığım için acıyor.Dr.gittim ve bana nabız bu atar atmaz sna ne kalbini dinleme sen dedi.Bir takım testler verdi ama bişey çıkmadı.Belki de psikolojik bir rahatsızlığım vardır...Şu aralar biraz daha iyi.Çay ve kahve içmiyorum belki onun faydası omuştur.Sevgiler....

Bana şu holter cihazından bile taktılar ama bişi çıkmadı işte demekki stres yüzünden......

slm matar..bendede minimal mitral yetersizliği var..peki doktorun tedavi konusunda bi ilaç başlangıcı yaptımı

cnm mitral yetersizliği için ilaç vermiyorlar bunun derecesi yükselirse kalp kapakçığını değiştirmekten başka çare yokmuş araştırdığım kadarıyla yalnız benim kalbim çok hızlı attığı için düzenleyici ilaç concoru verdi 3 aydır kullanıyorum bu ay kesicek dr um perşembe veya cuma kontrolüm var bakalım hayırlısı kalbimin hızı düzeldi diyemem dr a söyledim düzelmesi gerektiğini söyledi bakalım tekrar ekoya girecem sanırım orda ortaya tekrar çıkar senin durumun nasıl ilaç kullanıyormusun ve kaç derece yetersizlik

geçmiş olsun hepimize..bende dilatrend kullanıyorum daha önce tensinor kullanıyodum bağışıklık yapıyordu içmeyince sarhoş gibi oluyodum sonradan o ilaç genel olarak yasaklandı zaten doktorlar pek yazmıo artık.
peki holter cihazı taktıran oldumu?

ritm bozukluğu için takılan bir cihaz..24 saat kalp atışlarınla ilgili bilgilerin cihaza kaydoluo..bi sürü kablolar felan biyonik adam gibi oluosun:)

ritm bozukluğu için takılan bir cihaz..24 saat kalp atışlarınla ilgili bilgilerin cihaza kaydoluo..bi sürü kablolar felan biyonik adam gibi oluosun:)

hım hastanlerde yapılıyormu kesin tanı ortaya çıkarıyordur ozamanCADIARZU insan 24 saat sabit duramazki nasıl bir yöntemdir böyle ekoda ona benzer bir sistemmidir acaba bana eko yaptı dr

Yok ekoda hepsi çıkmıyo 24 saat duruyo sende ghastanelerde yapıyolar canımda çok sıra atıyolar.ama özele giderde özel doktor seni yönlendirirse hemen takıyolar hastanede benimki öle olmuştu..

canım bende ritm problemi var

holter deniliyor onun adına bi gün boyunca kalbinin atışını çekiyor arkadaşım ve herşey orda çıkıyor benimde holterde çıkmıştı sana yardımcı olurum her konuda

benim eşimdede ritim bozuklugu var ilaç kullanıyor bu yüzden ilk duydugumda kimseye söylemedim annemler sorun cıkarır diye korktum ama şimdi önemsemiyorum eskisi gibi rahatsız değil

korkulacak bişey yok bendede var ritim bozukluğu ve mitral yetersizliği 4 aydır kalp atışlarının düzelmesi için ilaç kullanıyom ama düzelme çok az oldu bakalım kontrolümde konuşucam tekrar doktorla:çok üzgünüm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…