Solunum fonksiyon testi?
Bu son zamanlarda başladıysa hasta oluyor olabilirsiniz. Covid yine hortladı malum.
Kalp sıkışması yaşamadım hiç ama göğüste farklı bir ağrısı vardır diye düşünüyorum.
Sınav stresinden dolayı sol tarafıma ani ağrı saplanırdı, nefes alırken acırdı. Haliyle nefesimi tutardım. Reflüdendi sanırım bu.
Bazen de göğüs kafesimi bastırıyorlar gibi bir durum olurdu. Rahat görünüyordum ama sanırım içten içe stresliydim de.
Covid sonrası, astım, demir eksikliği anemisi, burun tıkanıklığı yüzünden de nefesim tıkanıyordu. Esneme ve derin nefes alma ihtiyacım da olurdu. Bana doktor pefmetre alıp ataklar sırasında ölçmemi önermişti. Mini bir alet. Almadım tabii. Alıp değerleri kaydetseydim astım mıyım yoksa psikolojik miydi ona bakacaktı.
Anksiyete durumunda hem kalp çarpıntım hem de nefes alamama hatta bazen nefesimi tutma durumlarım oluyor. Kaygım yüksekken kolay irkilirim. Karnımda hareketlilik de olur.
Kuzenimin de ağrısı olurdu. Bir şeyin yok demişler ona. Sonra biri kalp spazmı demiş ama ne ile teşhisi koydular bilmiyorum. Sinirlenince midesi de ağrır. Belki ağrıyı karıştırıyordur. Ağrısı varken gitmiyor da.
Aklıma gelmişken ekleme yapayım. Sindirim sistemindeki gaz da göğüste ağrıya sebep oluyor. Covid zamanı kalbime bir şey oluyor sandım ki virüs kalpte hasara sebep oluyordu. Kaygılanınca karnım ve midem de haliyle hareketlendi. Koştum tuvalete. İstifra edince rahatladım