Rezil mi oldum?

bundan daha iyi sunumlarim olmustu ama bu sefer cok kafama taktim galiba. biraz mukemmeliyetci davraniyorum. insanlar ne dusunur hep bunu onemsiyorum. ileride bir tane daha sunumum var simdiden gerilmeye basladim

bundan daha iyi sunumlarim olmustu ama bu sefer cok kafama taktim galiba. biraz mukemmeliyetci davraniyorum. insanlar ne dusunur hep bunu onemsiyorum. ileride bir tane daha sunumum var simdiden gerilmeye basladim
Sana sir vereyim, sunumlari hoca disinda pek kimse dinlemiyor bile. Ogrencilerin cogu o an kendi sunumlarini dusunuyor oluyor mukemmeliyetcilik sana zarar verir, eskiden ben de cok takilirdim boyle seylere ama hayat boyle seyleri kafaya takmak icin fazla kisa.

Rezil olmak o kadar kolay degil. Unluler, siyasetciler konusurken ne hatalar yapiyorlar da 1 gun konusulup ikincibgun unutuluyor. Sunumu gectiyseniz sallamayin o kadar.

insanların ne düşüneceğini, ne söyleyeceğini bu kadar önemsersek, gerçekten hayatımızın hiçbir alanında ne mutluluğu ne de özgüveni tam anlamıyla yakalayamayız. bence.

emin olun kimse o kadar da takmayacak, belki fark etmediler bile.

sen üzerine düşüp bunu takıldığını belli ettiğin sürece insanlar buna takılır. yoksa kimse kimseyi sandığın kadar umursamıyor. en fazla o an gülüp geçmişlerdir.
ayrıca ciddiye alınmak demek hatasız olmak demek değil. özgüvenli insan ciddiye alınır.

Hazırlıktaydım, tam sunuma başlayacakken bir baktım heyecandan sesim kısılmış herkes şok Hepimizin böyle anıları vardır. Rezillik olarak bakmamak lazım, mesela o günden sonra stres yönetimimi kontrol altına almayı öğrendim. Ondan sonraki sunumlarım çok iyiydi. Eminim bu ufacık hatanı hiç kimse farketmemiştir bile. Şu an gereksiz strese kapılıp diğer sunumlarını yapamayacağını düşünmek yerine, stresini kontrol altına almayı öğrenmelisin. Youtube’da bu konuyla ilgili uzmanlar tarafından çekilmiş çok güzel videolar var

Gayet güzel heyecanlanmadan konuşuyor dediğiniz arkadaşlarınız da muhtemel ki deli gibi heyecanlanıyor ve hatta sizin gibi heyecanlarının belli olduğunu düşünüyorlar, ama dışarıdan izleyen bir göz olarak size hiç öyle gelmiyor değil mi. Sizinki aynı hesap, merak etmeyin kimse fark etmemiştir bile. Fark etseler dahi bu ayıplanacak ya da utanılacak bir durum değil ki. Sunum yapa yapa konuşa konuşa aşacaksınız merak etmeyin. Sakin olun :))

kılı kırk yarmak diye bir deyim vardır ya işte orada anlatılan huy hiç iyi bir huy değil. mükemmeliyetçiyim diye gezinen insanlar kadar asap bozan, yoran bir tür yok, bence. mükemmel iyinin düşmanıdır diye boşuna denmiyor. herkes hata yapar hatta hatayı bırakın herhangi bir şeyi mükemmel yapmak mümkün değil. her zaman daha iyisi, daha da iyisi yapılabilir. anlamsız bir beklenti bu çünkü karşılanması mümkün değil.
çok rekabetçi insanlar rakiplerinden daha iyi olduklarında biraz huzur bulsalar da içten içe başka bir ortamda kendilerinden daha başarılı rakipleri olacağını ve onlarla karşılaştıklarında boy ölçüştükleri kişilerin ayaklarının altında ezileceklerini çok iyi bilir. hayat böyle. ne kadar erken kabul edersek o kadar rahat ederiz. bunu kabullenen insanlar başkalarının yaptığı hatalar üzerine düşünmez bile (hata derken çok da iyi olmayan bir performansı kastediyorum). sadece kendi hatalarını, sebeplerini düşünür ki tekrarı olmasın. yeni yeni hatalar yaparak yeni yeni dersler alarak yola devam edeceğiz.
'dare to suck' denen bir durum var. nasıl çevrilir bilemiyorum. insanın kendini olduğu gibi ifade etme, var olma, ortaya koyma ve sonuçalarına da göğüs germe cürreti, cesareti gibi bir şey. bu cesarete sahip olmalıyız, hali hazırda sahip olanları da yargılamadan, itip kakıp utandırmadan takdir etmeliyiz diye düşünüyorum.

Kız buna üzülünğr mü ? Emin ol derstekiler unutmuştur bile

Bir öğretmen olarak söylüyorum bunlar o kadar sık olan şeyler ki. Benim de zamanında heyecanlanıp bir şeyleri karıştırdığım oldu. Arkadaşlarımın da çok oldu. Fark ettim mi evet ama umurumda da olmadı açıkçası. Arkadaşlarınız dediğim gibi duyduysa bile sonraki güne unutur. Öğretmeninizse zaten bu tarz durumlarla çoook karşılaşmıştır. Kendinizi yıpratmayın. Dünyanın sonu gibi düşünürseniz bu heyecan bitmez. Ne olacak ki birkaç hata yapsam, kim yapmıyor ki diye düşünün.

konuşmasalar bile beni görünce akıllarına bu gelebilir yani. o algıyı kırmak zor. heyecanlı olduğumu fark ettiler. nefes alamadım ya resmen niye böyle oldum bilmiyorum
Rüzgarda eteğin açılmış gibi niye olayı büyütüyorsun. Çevrede dedikodu malzemesi olacak o kadar konu var ki kimsenin aklına gelmezsin takılma

Bence gayet normal şeyler. Bende sunumlarda öyleydim. İlerde buna mi takimisim kafayı diceksiniz

Kimse senin kadar anlamıyor aslında heyecanının dozunu. Evet olmuştur dil sürçmesi, hızlı kelime söyleme filan, o anlaşılmıştır ama o kadar yani. Sen kafanda çok abartıyor gibisin.

Ben de sunumlarda çok heyecanlanırım, hatta tanıdığım insanların olduğu gruplarda bile olur bu, normal söz hakkı alınca ama kimsenin benim kadar bunu fark ettiğini sanmıyorum. Yani biz biliyoruz o kalp artışının hızını vb durumları sadece.

Heyecan güzeldir bir de, canlı tutar, renk katar, siradanliktan çıkarır olayı. Bak mesela tatlı bir anın var elinde :)

Hepsini geçtim bunlar güzel tecrübeler. Ilerde bakıp yanaklarını sıkmak isteyeceksin kendinin :)

İnsanları bu kadar ciddiye almak yorucu olmalı. Ne olmuş yani yanlış kelime kullandıysanız? Aynı şey bu hafta başıma geldi, sunum yapıyordum birden kafam karıştı "of nolmuş buraya böyle, niye karışmış ki" dedim,hoca da "kızım biz slaytı normal görüyoruz sende gözükmüyor mu" dedi, bende şey dedim hocam burası derken kafamın içinden bahsediyorum ajdjsjhd. Güldük ben sunum yapmaya devam ettim, bu kadar ciddiye alacak olsam oturur ağlardım herhalde.

Zaman geçtikçe böyle düşündüğün için kendinle dalga geçeceksin emin ol heyecan gayet normal şeyler senin için çok önemli olabilir ama emin ol karşıdakiler bunun farkında bile olmuyor bazen, farkında olsalar da ne olabilir heyacanlı olmak suç değil senin gibi bir sürü insan var tek değilsin bunun üstünde bu kadar düşünmene gerek bile yok bende sunumlarda çok heyecanlı olurdum sonra baktım herkes kendi aleminde senin hazırlandığın konuya senin kadar hakim değil o heyecanlar geçti bi şekilde normal hayatın rutini bir süre sonra geçiyor

Ben de çok heyecan yaparım sunumlarda ama dinleyenler ne kadar rahat olduğumu söylerler. Yani dışardan o kadar belli olmuyor.
Heyecanınızı kontrol edebilmek için kendinizi sık sık videoya çekebilirsiniz, yüksek sesle egzersiz yapabilirsiniz bunlar işe yarayacaktır ama stres ve heyecan hep olacak.

Öncelikle rezil falan olmadın. Şöyle düşün tatlım bugün yaptığın sunumu sen değil de sınıf arkadaşın x yaptı. Ayy x'e bak nasıl rezil oldu diye düşünür müsün?Saçmaladı der misin? İki gün sonra yolda karşılaşsan yaptığı sunumda heycanlandığı aklına gelir mi? Eminim bu sorularımın hepsine de hayır diyeceksin .Senin içinde sınıf arkadaşların farklı düşünmüyorlar emin ol.Bir de sana bir tavsiye kimseye yapmayacağın kötülüğü kendine yapma.En şefkatli kendine davran.

Bu yaşadığınız aslında çoğu kişinin başına gelir. Topluluk önünde konuşma korkusu:) Ben de zamanında çok çektim. Hala ara ara yoklar. Dideral diye bir ilaç var. Sunum korkusu olanlar sunumdan birkaç saat önce alırlar bu ilacı. İnternetten bir araştırın. Kullanacaksanız da doktor kontrolünde alın tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…