• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz Kesimi rezil bi söz merasimi..

butun yasadıklarımı anlatsam roman olur valla , ama insan unutuyo , unutmus gibi yapıyoo daha dogrusu ...ne laf biter , ne kuuck gorme , nede haksızlıklarrr... Bazen bu konularda patlama yasıyorum bazense bi sakinlik cöküyoo ustume , Simdiki gibi :D

Benim isteme ile nişan arasında 2 ay vardı.
Tanışma ve isteme aynı gün oldu ayrıca söz olmadı, tabi nişanlımla mutfakta gerçekleştirdiğimiz söz törenimizi saymazsak :1:
Tanışma, isteme streslerini atlattık, artık herkes rahatlamış durumda.
Biz de mutfakta hasret gideriyoruz.
Sonra canımla artık sözlü olalım bari dedik.
Bana gümüş bi yüzük almış, mutfakta taktı :46:
Nişanımdan bile güzeldi o an benim için.
Allah aşkına o bana değer vermiş, hayatım olması için en güzel ilk adımı atmışız, ben ne yapayım bileziği, tek taşı, bohçayı.
Adet kisvesi altına girip değerimizi bunlarla ölçmeye ne gerek var.
Benim tek istediğim huzur dolu yuvamı kurabilmek.
Gerisi hikaye.

Değiştiremeyeceğimiz durumlar karşısında, zamanla alışmanın dışında yapılabilecek pek birşey yok gibi.
Nişanlınız ile ne konuşacaksınız meselâ?
Ailen, bana onu bunu şunu neden takmıyor mu diyeceksiniz?
Hediye talep edilmez. Az evvel yazdığım gibi, kendinizi gittiğiniz aileye alıştırmalısınız,
dışınızda gelişenlere içten tepki beslersiniz, üzülürsünüz, geçer. Yada geçmez.

Diğer yandan haklısınız da tabi. Güzel heyecanlar bunlar, beklentiniz dışında gölgelendiğinde nedenlenmeniz çok normal.
Başkalarının şu şu problemleri var, buna mı üzülüyorsun,lu yorumlara pek katılmam. Bu yönde düşünenin problemine de bir başkası söylediği nedenle yargılar o zaman.
Bit olarak yaratılmadığımız için şükretmeye zorlanmaya kadar gider. Olmaz.

yaa kızlar bazılarınız konuyu acan arkadasımızı ve ailesini haksız bulmuşlar ama şöyle bi durum söz konusu önceden deseydiniz takı takılcagını fılan onlarda öyle gelmezdı hazırlıklı gelırdı fılan demişsiniz ama onlar cahil insan değiller ya böyle özel günlerde geline bişey takılması gerektiğini nasıl bilmezler acaba bilmiezler mi bilmemezlikten mi gelirler...Kusura bakmayın ama arkadasımız cok haklı yerden göğe kadar evet adetler konuşulmalıydı iki kayınvalide arasında ama konusulmasa bile kayınvalıdenın gelını için bişeyler düşünmesi gerekirdi durumlarıda iyiymiş...Tamam takmamış ama o zmaan takan insanlara saygı duysaydı en azından hayret bişey eve söz için gelenlere takı takmayın diye bastan haber etcekleri yoktu yaaa herkes istediği zaman takar takısını söz-nişan-kına-düğün eeee arkadasımızın ailesi kızlarına takmak istemiş takmış...Ayrıca haksız olan erkek tarafı çünkü arkadasımızın kayınvalidesinin dediği lafı duymadınız galiba ablasına demiş ki siz taktınız biz mahçup olduk bizi aşşağılar gibi oldunuz bu ne demek yaaa elinde varmış takmış kardeşi değil mi terbiyesizlikten başka bişey değil bu kayınvalidesi bari dışa vurmasaydı (ablasına dediği hiç hoş değil :20:) Canım sende kafana takma bayağıda olmuş takmamışlar evet ama nişanda muhakkak takacaklardır canını sıkma hiç benim sinirlendiğim konu ablasına karşı o lafı yüzüne nasıl der...:26:...Hakkında hayırlısı olsun arkadaşım moralini bozma sende üzülmeye değmez inan sevdiğinle mutlu ol yeter :34:

Keşke söz olmadan önce bi konuyu açsaydın, iki tarafta kendi başına hareket etmiş gibi bişey olmuş bu. Sen sözlünün kulağına kar suyu kaçırıcaktın "bak bizimkiler böyle böyle yapmayı düşünüyolar, annenle konuş bakalım, ya yapılsın ya yapılmasın" diye. bi taraf yapıp diğer taraf yapmayınca biçimsiz bi durum olmuş. Ayrı bi nişan yapıcaksanız eğer kayınvaliden haklı, çünkü adı konmaya gidildiğinde bi yüzük takılır olay biter, gerisi nişan teferruatıdır. Tabi sonradan ablana öyle söylemesi hoş kaçmamış ama bazen 3 maymunu oynamak gerekir, çünkü herşeyden önemli olan sizin sevginiz ve huzurunuz. Mutluluklar..

Aileler girince işin içine, çok zorlaşıyor durum maalesef:( Sözlünle çok iyi anlasıyorsan da ailesi sorun cıkartıcı şekilde davranınca sevdiğin kişiyle de sorun cıkmıs oluyor otomatikman:14:

bön ölüm bitim o zaman 10 yıllık ilişkimden daha yeni evlilik teklifi aldım temmuzdan itibaren kıyısından köşesinden yaklaştı konuya teklifi ise birkaç hafta önce etti söz ise şubat 18inde güya:) bir kaç gün önce tektaşımı aldı tabi benim ısrarım sonunda alındı. Ailesi sağolsun yıllardır beni istemiyor ve hala 18 şubatta tatlımın yeneceğinden haberleri yok bizimkine ailene ne zaman söylüceksin diye sorduğumda 17 şubatta bir gün önce söylüyeceğim diyor:) kafa mı buluyor nedir anlayacağınız bindim bir alamete gidiyorum kıyamete bu tatlı olur muuu olmaz mı bilmiyorum sadece yırtınıyorum tek başıma ve hergün şizofrence takılıyorum bir iyi bir kötü yani seni anlıyorum güzelim, tatlım insana pek bir koyuyor yaf galiba sevenin pek kıymeti olmuyor nasılsa seviyor herşeye katlanır diyorlar sallamıyorlar amann bak yine canım sıkıldı yine yenidennn ahh şizofren ruhum :)

Son düzenleme:
eger onların adeti boyleyse saygı gostermelisin ama ha varkent akmıyorlar orasıda muamma hiç üzülme sevdiğin yanındaysa herşey boş
gelip geçici bunlar ölürken hepimiz herşeyi bırakıp gideceğiz
benim nişanlımın aileside evimizde hiç bize yardım etmiyor tek başına yapıyoruz herşeyi hemde maddi durumları cok i,yi
ama o benim yanımdaysa hiç sorun yok eden kendine eder...

tatlm bnde 9 ekimde nişanlandım evde yaptık nişanı aile arasında oldu...takı konusunda banada annemede soruldu ne istersnz diee..bnde hiç bişey istememm dedm.annmde takıya gerek yokk dedii.ve kaynanam 2 burma bilezk eltm bir bilezk ve erkk tarafndan altın ve para taktılar.. babamsa hiçç bişey takmadıı ve ben bir evn bir kızıyımm..takı takılsn die nişan yapmyrz ama.erkk tarafı bu kadar duyarlı iken benn bir tek kız evladymm ve hiç bişey taklmadıııı..6 ay snra düğünm olacak babamdan ses seda yokk para biriktrdiysen düğününü yapalım dioo anlayınn artıkk ne kadar zor durumdaymm..amann herşeye rağmen mutluyumm huzurluyumm takılarımıda eşime vercem borcunu harcını hatrsn evlendkten snraa öncee huzur tattlımm huzuuuurrrr

aileler işin içine girince insanın morali bozuluyor açıkçası ne onları kırmak istiyorsun ne de diğer tarafı...şimdi aileler de evlatlarına karşı umarsız duyarsız ben anlamıyorum ya çok can sıkıcı

benim ve ailemin bildiğim sözde birşey takılmaz sadece yüzük takılır, bazı arkadaşlar cevap verirken nişanla karıştırmış. Sözde, erkeğin ailesi içinden gelip extra birşey takabilir ama kızın ailesi kesinlikle kızına takı takmaz, bunun yeri nişandır. Benim kayınvalidem sözde bana bilezik taktı hatıra kalsın diye ama hiç beklemiyorduk çünkü yapılması zorunlu değildir. Annemde aşkıma çeyrek altın taktı ki bu da kesinlikle zorunlu değildir, hatta erkeğe takılmaz ama içinden geldi tutamadık annemi:) Bunlarda bizim aramızda önceden hiç konuşulmadı çünkü herkes biliyordu sözde takı olmaması gerektiğini. Bunun için bence alınma kayınvalidene, bu şekilde biliyorlarsa, senin ailenin sana takı takmasını ayıp karşılamışlardır. Biraz ağır olmuş bence de, siz takamıyorsanız biz takarız kızımıza demiş olmuşlar ki bunu, babanın kasıtlı yaptığını sende kabul ediyorsun. Bu kasıt karşısında kayınvalidenin alınması normal değil mi?

bu konuya önem veriyorsun belli ki ,nişanda yapmazlarsa o zmn yerden göğe kadar haklısın kendini kötü hissetmekte, ama söz için üzme kendini çünkü genel söz adetlerinde takı yoktur zaten. Olmayan birşey için ne kendini, ne sevdiğini ne de ailelerinizi yıpratmayın.

tatlm bnde 9 ekimde nişanlandım evde yaptık nişanı aile arasında oldu...takı konusunda banada annemede soruldu ne istersnz diee..bnde hiç bişey istememm dedm.annmde takıya gerek yokk dedii.ve kaynanam 2 burma bilezk eltm bir bilezk ve erkk tarafndan altın ve para taktılar.. babamsa hiçç bişey takmadıı ve ben bir evn bir kızıyımm..takı takılsn die nişan yapmyrz ama.erkk tarafı bu kadar duyarlı iken benn bir tek kız evladymm ve hiç bişey taklmadıııı..6 ay snra düğünm olacak babamdan ses seda yokk para biriktrdiysen düğününü yapalım dioo anlayınn artıkk ne kadar zor durumdaymm..amann herşeye rağmen mutluyumm huzurluyumm takılarımıda eşime vercem borcunu harcını hatrsn evlendkten snraa öncee huzur tattlımm huzuuuurrrr

yuhh para biriktirdiysen düğün yapalım ne demek ya. anne baba üzerine düşeni yapıcak. çocuğuna destek olacak yuvasını kurmasında. gençlik bozuldu falan diyorlar da anneler babalar da farklı değil. eskiden ne gerekiyorsa alırlardı kızlar evde otururken. şimdi kızlar çalışıyor anneler babalar da kenara çekiliyor kendileri alsın yapsın diyorlar. benim annem de gereken şeyleri yaparız fazla hiçbişey yapamayız diyor mesela. ama ona göre gerekli. bana göre değil, belki benim için çok gerekli bişey olacak ama annem gerek yok diyecek ve alınmayacak. zor bu işler ya. allah yardım etsn bütün evleneceklere ve sevdiceğimle bana da :) amin :)

canım benim kaynanam ve kayınpederim de bana bişey yapmadılar..bende geçen hafta nişanlandım 4 ay sonra düğünüm var allah nasip kısmet ederse...nişan için giydiğim elbisemi,ayakkabımı aldılar o kadar..ne bohçe yaptılar ne de başka bişey ama ben takılmadım ne yaparlarsa kendilerine...istemeye geldiler bir yüzük takıldı söz verildiği için gittik kaynanamla beğendim bir tane tek taş onu taktılar..nişanda da sadece ince bir bilezik taktılar o kadar..canım bunlar önemli diil ama karşındaki insan da iycene elini eteğini çekince gerçekten insan çok üzülüor..bende isterdim ama olmadı yapmadılar ne yapablirim oturup ah vah edemem...yapmadılarsa da boşver üzülme onların kendi ayıbı sen mutluysan gerisi çokta önemli diil...

sorma ya cimri bunlar isteme söz nişan bir arada yapacaklar masraf olmasın diye neymiş uzakmış yuh yani bari istemeye gelselerdi ilk sonra söz nişan olsaydı şakasına tek taş istiyorum dedim demediğini bırakmadı ben o kadar özeniyorum birde bana diyor şunları şunları yapacan diye hatta ben ondan hiçbirşey istemiyorum.

benim abimin sözünde biz tektaş alyans kolye saat küpe ve ekstra bir yüzük daha taktık,ama kız ailesi bişey takmadı çünkü adetlerimiz öyle.genelde burda söz günü takılanlar bunlar.para falan da takan olmaz genelde.bayramlarda da birinde çerçeveli altın birinde bilezik takıldı.yani adetlere bağlı biraz da bu durum.yinede yukarıda bi arkadaşın dedği gibi takılmamak gerek,sizi sevsinler saygı duysunlarda en güzel takı odur bence.mutluluklar:3::nazar:

Son düzenleme:
Back