Söz Kesimi rezil bi söz merasimi..

tamam haytım ama uzak degılkı teyze sonucta hergun beraberler oda arıyo gelını nı dunurunu soruyo ne olur ne bıter dıye onlarda söyluyolar.. yok gercekten kafam almıo neyı yanlış yaptım anlamıorum

tamam haytım ama uzak degılkı teyze sonucta hergun beraberler oda arıyo gelını nı dunurunu soruyo ne olur ne bıter dıye onlarda söyluyolar.. yok gercekten kafam almıo neyı yanlış yaptım anlamıorum

canım sıkma canını hiç,daha nişan var ,böyle ufak tefek şeyleri sorun edip kendi keyfinide sözlünün keyfini de kaçırma canım...nişan öncesi konuşursunuz bohçayı falan..yanı onlara söyleyemezsen bile seözlünle konuş adetttendir de anlat ,çokta önemli şeyler değil belki ama belliki içinde kalıyor insanın böyle şeyler..aranız nasıl kayınvaldenle.iyi mi ..sen ona bak..maddi şeyler telafi edilir .

cok mesafelıyız cok soguk bi kadındır anne bile dıyemıorum daha cunku o sıcaklığı vermıo bana verse yapışıcam kadına hemen

kimilerde adet değildir sözde takı ve bohça mesela bende benim sözümde kayınvalidem kelepce ve yüzük takmıştı bende çok şaşırmıştım bizde sadece sözde yüzük takılır sadece nişanınıza yakın konuşun annesi ile konuşamıyorsanız nişanlınla konuşun şunu şunu istiyorum diye eğer imkanları varsa yapar zaten yoksa bilezikmiş bohçaymış hiç takma mutlu olun yeter

tam olarak ne demek ıstedgım anlasılmamıs sanırım ben merte söyledım adetımız var yapılıcak dıye ama annesı dıyokı bızde adet yok!!!!!! yanı ben demısım dememısım umrunda degıl onun..nası adetı degıl ya kız kardesı nerden bılıo adetı gelınıne yapıo?? bunlar kendı aralarında konusulmuyomu sankı kadın ıstemıomu ne anlamadım ya yapmıo işte

sen kayınvaldenin kardeşi yapıyor diye niye canını üzüyorsun ki
yani sonuçta kardeş bile olsalar onların evleri ayrı
sizinkilerde adet olmayan belki kardeşinin koca tarafında adettir.
birde keşke ailende takmasaydı
ya da erkek tarafı takmıyorsa bunların sorun olucağını düşünüp nişana saklasaydılar takılarını
sözde çok birşeye gerek yok ki daha bunun nişanı var böyle düşün
nişanda çıkarsın sözlünle gönlüne göre içinden ne geçiyorsa alırsın.
sen sevdiceğinle ol o yeter.

Canım bunlar için üzme kendini.
Daha neler yaşayacaksın neler.
Sözde genelde bişey takılmaz bizde de.
İsterse takar erkek tarafı ama hele kız tarafı hiç takmaz damada.
Belki de kayınvalidenler bunu düşünerek böyle davranmıştır.
Biraz da onlar tarafından düşünmek lazım aslında.
Şu an onlar genelde yapılanı yapmış seninkiler yapılmayanı yapmış durumda.
Yanlış anlama suçlamak değil amacım ama biraz empati kurman iyi olacaktır.
Hem bu gereksiz yükünden kurtulursun hemde bundan sonraki ilişkileriniz daha olumlu geçer.

Her bolgenin ve ailenin adeti farklidir o yuzden boyle seyler onceden konusulmali ki 2 tarafta bilmiyordum utandik gibi seyler soz konusu olmasin. Bence iki tarafta adetlerini soyler ona gore yapilir bazi seyler. Erkek tarafi sormuyorsa, ilgilenmiyorsa, onemsemiyormus gibi gelir tabiki gelinde uzulur. Ve geline hediye almak icin illaki adet olmasi gerekmez bence, kaynanalarda gelin oldu ve hediye alinmasi hosuna gider tabiki.

Bazi bolgelerde bohca yapmazlar ama kat kat kiyafet ayakkabi giyim kusam alinir. Ben bir arkadastan duymustum sozde erkeklere mendil kadinlara havlu verilirmis. Mendil dedigimiz kac paralik sey ama verilmeyince erkek tarafinin akrabalari niye vermediler diye sasirabilir. Ama sunu soylemiyim her aile kendi aileniz gibi olmuyor oyle seyler goruyrouz ki etrafimizda erkegin annesi babasi 5 kurus harcamadan oglunu evlendirmek istiyor. Onumuzdeki hafta boyle bir dugune gidicem ve kac yillik komsumuz kadinin mentalitesi boyle degistirilmiyor annem bazi tavsiyelerde bulundu ama kadin anlamiyor veya anlamak istemiyor bildigin cimri.

Hic birimiz bir kac parca hediye icin evlenmiyrouz tabiki ama ilgilenilsin deger verilsin istiyor bir arayip halini hatirini sorup nasilsin kizim demesi bile yetecektir arkadasimiza bir arzun istegin var mi diyebilir bence veya oylesine bir gun ziyaretine gelirken hediye alipta gelebilir.

ben sözleneceğim zaman eşimin ailesi bizde sadece yüzük (tektaş) takılır dedi. ben eşime bizde söz bileziği vardır dedim o ama bizde yok dedi. bohça falanda nişanda gelirmiş öyle dedi. ama söz gecesi bir baktım eşim söz bileziği almış süpriz yapmış. üstelik ben annemlere takmıcaklar onlarda yokmuş dedim annemler tamam dediler. bohçalar falanda nişanda geldi. nişanda bilezik set yüzük altın falan işte sözde takmadıklarını taktılar.

Eğer Söz - Nişan Birlikte Olursa Alyans Takılır..
Sadece Söz İse İnce Yüzük..
Sözlünle Senin Beğendiğin İnce Yüzük Takılır..

Takı Dediğin, İnsanın İçinden Gelirse Takılır, Zorla Değil..
Benim Evde Oldu Söz - Nişan Kimseden Bir Şey İstemedim..
Ama Sağolsunlar Set Taktılar..
Gibi.. Gibi..
Allah Başka Dert Vermesin..
Takmayın Böyle Şeyleri Kafanıza..
Ailelerin Kendi Aralarında Konuşması Lazım..
Siz İlgilenmeyin Bu Tarz Olaylarla..
Eğer İş Maddiyata Binerse Çirkinleşir..

Mutluluklar

Eğer Söz - Nişan Birlikte Olursa Alyans Takılır..
Sadece Söz İse İnce Yüzük..
Sözlünle Senin Beğendiğin İnce Yüzük Takılır..

Takı Dediğin, İnsanın İçinden Gelirse Takılır, Zorla Değil..
Benim Evde Oldu Söz - Nişan Kimseden Bir Şey İstemedim..
Ama Sağolsunlar Set Taktılar..
Gibi.. Gibi..
Allah Başka Dert Vermesin..
Takmayın Böyle Şeyleri Kafanıza..
Ailelerin Kendi Aralarında Konuşması Lazım..
Siz İlgilenmeyin Bu Tarz Olaylarla..
Eğer İş Maddiyata Binerse Çirkinleşir..

Mutluluklar

öncelikle canını sıkma canım. ama tabı solemene ragmen yapmamaları hıc hos olmamıs. ınsan bazı seylerı beklıyor. ama soz alyansı ınce olur ve sozde alyans dısında genelde bısey takılmaz. dıger kardese yapılmıs demıssın. o zaman senın sozlun sozunu gecıremıyor demekkı canım.

benım erkek arkadasım bana evlılık teklıfınde tek tas pırlanta takınca kendı annesı sen bu kadar becerıklı mıydın bana sormadan taktın dedı benım yanımda. erkek arkadasımda bu ona benım hedıyem dedı. yanı sozlun kendısı de alabılırdı madem maddı durumları ıyı dıyorsun. ??? benım kuzenıme de tum takıları esı aldı. bolece hem gelın uzulmedı hem de nıe takıorum aman ıncesı olsun olayı olmadı.

Bende sözlendim 1 ince söz yüzüğü ile.
Sözün adeti gerçekten budur heee siz ile yatlar katlar isterseniz.
ozaman kendinden büyük para babası birisini bulacaksın . tabi mutluluk orada ise

Ben seni çok iyi anlıyorum geçen haftada benim nişanım vardı sevdiğimin ailesi tabiki birkaç bilezik taktı nişan sepetlerim istediğim gibi oldu ama akrabalarından bitek kişi bile bana takı takmadı ve ben çok bozuldum bu duruma . Kaldı ki senin sevdiğin insanın ailesi takmamış ben bu durumda olsam mutlaka kayınvalideyede nişanlımada lafı sokardım. Çünkü önceden söylemişsiniz bizde takı var diye. Ben tutamam içimde mutlaka söylerdim sonuçta hamama giren terler bunu bilmeleri lazım

Rezil bir söz merasimi nasıl olur anlatayım.İstemeye gelecek olanlar gelir,aile,aile büyükleri amca hala dede gelir.Gelen misafirlere 5 karış surat yapıp,belki de hayatında ilk kez gördüğü insanlara laf sokup durur kovmaktan beter eder,gelini kötüler,dededen kız istenir dede ben ilgilenmiyorum amcasına sorun der.Snra amcası gelir zoraki bi yüzük takar.Yüzük takar takmaz kmse ne bişey konuşur ne sohbet eder adamlarla.Gelen misafirler bunlar bizi istemiyor diye mecburi kalkmak zorunda kalırlar.Onlar kapıdan çıkarken hala yenge'siz bu kızı alıosunuz ama görün bakın size neler edecek ' derler.Herkes duyar.Misafirlerin merdivenden iner inmez herkes evden çıkıp gider....ve buraya yazmadığım onlarca şey ..rezil söz böyle olur yüzüğün kalınlığının takılan takının ne önemi var ????...bu arada bunların hepsi benm sözümde oldu..

Son düzenleme:

geçmiş olsun cnm çok üzüldüm.beterin beteri var demek ki ufak şeyleri kafaya takmamak lazım.benim de ailem istemeyerek verdi beni bahsettiğin olaylar olur diye ben de çok korkmuştum ama neyseki bizimkiler öyle bir davranış sergilemedi.takı olayına gelince söz nişan bir olduğu için sadece alyans taktık.nişanlımın annesi önceden sormuştu bohça, takı vs olacak mı diye ama biz istemedik.nişanlım da bana defalarca sordu zaten geldiklerinde mahcup olmamak için.yani konuşup anlaşmak önemli sonradan bu kadar problem edilecekse onlardan beklemek yerine ısrarla söylemek lazım diye düşünüyorum.sonradan dert yanmanın bi yararı yok diyorum.

bu gereksiz gereksiz adetler kalksın da herkes rahat etsin be

tüm bunların sebebi neydi

benimde sozumde 1 tek yuzukten baska bisey takılmadı , bayrada 1 keresindemi ne ( yalan olmus olmasın ) 100 tl vermiştiler . Nisanda 2 bilezik , Dugunde takı yok ...yani pekte aglancak sızlancak durum yok halinde ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…