Rezene çayına dikkat

H

hayallerin

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi hayallerin
merhaba arkadaşlar,rezene çayı hakkında öğrendiğim bilgiyi sizlerle paylamak istedim
ben rezene çayını çok seviyordum ve mutlaka günde bir kere içiyordum
ama öğrendim ki rezene çayı bağırsağımızda delikler açıyormuş ve çürütüyormuş
bunuda almanyadaki teyzemin doktoru söylemiş sakın içmeyin,başka tür çaylar için demiş...
sizler böyle birşey duydunuzmu peki?

• Konu Sahibi hayallerin
valla ilk defa duydum ilginç ama zararlı olsa sonuçta bisürü testten geçiyor piyasaya sunmak için böyle bişey olsa yada senın dediğin gibi böyle şikayetler olsa mutlaka piyasadan kaldırılır

• Konu Sahibi hayallerin

Cnm duymakla kalmayıp bizzat zararını gördüm :1shok: rezene çayı içiyodum bi ara şiddetli bağırsak kramplar ishal ve ateş şikayetiyle acilen doktora gitmek zorunda kaldım ben hayatımda o kadar şiddetli bi ağrı çekmemiştim ama ucuz atlattım sanırım ve bir daha ağzıma sürmedim herkesin dikkat etmesini öneririm sengözlerimebaksanab

• Konu Sahibi hayallerin
Dr.Ender Saraç'ın diyet reçetelerinde uyku öncesi rahatlık sağladığı için sık sık önerdiği rezene çayının bu yönünü hiç duymamıştım, hangisine inanalım ?

:smiley-cool:

• Konu Sahibi hayallerin
ben genelde gunde 1 fıncan içerım hamılelıkten karnımda gaz şişkinliklerı cok oluyor cokta faydasını gördum hiç öyle sıkayetlerım olmadı ilk defa duydum sımdı sasırdım içsemmi içmesemmı tereddutte kaldım :uhm:

• Konu Sahibi hayallerin
canım ben artık içmiyorum sana tavsiyem seninde kullanmaman...

• Konu Sahibi hayallerin
ben sinameke ve rezeneyi karıştırığ içiyordum ..sindirim problemin çok..
ama iömedimmi kabız oluyorum ...bence tek kullanmayın karışık olabilir..ama yinede araştıralım

• Konu Sahibi hayallerin
Sinameki için denseydi tamam derdim, çünkü sinameki güçlü bir müshil ve barsakları tahriş ediyor, 4 haftadan fazla kullanılmamalı...Rezene için böyle bir limit yok ama hergün yerine belirli aralıklarla içmek daha makbul galiba, önemli bir duyum araştırmak gerek...teşekkürler...

• Konu Sahibi hayallerin
ilk defa duyuyorum böyle birşeyi.bebeklere bile öneriyor dr.lar hazım şikayetleri için.hatta özel bebek çayları var bildiğim kadarıyla rezene nin. zararlı olsa bebeklere verilmez....................diye düşünüyorum.tabiki bu sadece benim fikrim.

• Konu Sahibi hayallerin
ilk defa duyuyorum bundan sonrada içmeyiz zaten kokusunu sevmeye sevmeye içiyordum,faydalı diye:)

• Konu Sahibi hayallerin
oyle sey olurmu arkadaslar piyasadan kalkardi ole olsa ustelik cocuklarin gaz sancisi icin iyi oluyor diye kullanilan birsey bu kadar kotu olsa kaldirirlardi bence.

• Konu Sahibi hayallerin
valla ilk defa duydum ilginç ama zararlı olsa sonuçta bisürü testten geçiyor piyasaya sunmak için böyle bişey olsa yada senın dediğin gibi böyle şikayetler olsa mutlaka piyasadan kaldırılır

burası türkiye kardeş zararlı olan ne piyasadan kaldırılıyorki?:1no2:

• Konu Sahibi hayallerin
araştırmak lazım, bağırsaklara iyi gelen bir çay ama bende de kramplar yapıyordu.

• Konu Sahibi hayallerin
ben geçende doktor önerdiği için kızıma alacaktım eczacı çayı bana satmadı ve beni kovmaktan beter etti. deli deliyi görünce sopasını saklarmış ben de o misal almaktan varzgeçmiştim bumuymuş derdi amcanın

• Konu Sahibi hayallerin
bende ilk defa duydum kızım bebekken en kaliteli mama markasının bebekler için olan rezene çayını dr vermişti..
zararını bile bile veremezler diye düşünüyorum tabii böyle bi duyumun iyice araştırılması gerekir özelliklede bebeği olan ailelerin çok dikkatli davranması gerek çünkü dr lar tavsiye edebiliyor...

• Konu Sahibi hayallerin
bitki çayları ,,sürekli aynı çay içilirse olablir bence herşeyin azı karar çoğu zarar

• Konu Sahibi hayallerin
nişantaşı eczacılık fakültesi eczacılık bölüm başkanı; mehmet baytopun kitaplarındaki bilgilerle baktım.
rezene de bahsedilen tehlike yok.

haaa, anason, rezene nane gibi kokulu bitkiler;
1 seneden sonra işe yaramazlar.
bu bahsedilen işe yaramaz; aksi tesir yapabilir.

demir dahi alsanız; satın alacağınız dükkanda kalite-sağlamlık lütfen arayınız.

• Konu Sahibi hayallerin
ben hergün yeşil çayla karıştırıp içiyorum..gerçek değildr umarım buu...

• Konu Sahibi hayallerin
valla ilk defa duyuyorum bunu.bebeklere bile verilen rezene çayının bu kadar zarar vereceğini düşünmüyorum bence kullanımda hata vardır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…