Rezene çayına dikkat

bende en çok bebeklere doktor tavsiyesiyle verilir biliyodum şaşırdım valla:1shok:

Rezeneyi uzun zaman kullandım,zararını görmedim.Midemi bile rahatlatıyor.Bence doktorun bahsettiği sinamekidir.

herşeyin fazlası zarardır bitkilerinde öle ölçüsüne göre ve miktarına göre içilen bitki çayının zararı degil faydası olur arkadaşlar

arkadaslar en faydalı bitki çayını bile üç bardaktan fazla içmeyin diyolar...ben aksam yatmadan mutlaka bir fincan rezene içiyorum gaz problemime iyi geliyor...eger cok zararlı bişiy olsaydı bebeklere vermezdi doktorlar annem dört cocuk büyütmüş hepimizde de rezene kullanmıs cok mantıklı degil yani bahsedilenler....

bu okuduklarımdan hangisi gerçek çok şaşırdım gerçekten.. gömümcem bebeğine doktor tavsiyesi ile rezene çayı içiriyor daha rahat gaz çıkarsın rahat uyusun diye tehlikeli bişise eğer doktor neden tavsiye eder böyle b ir şeyi hay allah mirmirmirmir

ya belki her bünyeye iyi gelmiyordur yoksa bu çay eczanelerde ble satılıyo ben çocuklarımada çok içirdim kendimde içtim bi zararını görmedim bide herşeyin fazlası zarar arada bi içmekte fayda var arkadaşlar...

Konu açmak için kulaktan dolma bilgiler lütfen vermeyiniz.. ben hergün iki bardak mutlaka rezene çayı içiyorum ve faydasından çok hiçbir zararını görmedim..
insanları yanlış bilgilendirmek veya yanlış yönlendirmek çok yanlış.. buraya bu konuyu açmadan önce araştırma yapabilirdiniz rezene çayının zararlarını değil faydalı olduğunu anlatan bi konu açsaydınız daha sağlıklı olurdu..

Buyrun size rezene çayının faydaları:

REZENE: Maydanozgiller familyasından iki yıllık kokulu boyu iki metreye kadar uzayabilen şialı bir bitkidir.Kokusu çok keskindir.Eczanelerde çeşitli markalarda rahatlıkla bulabilirisiniz.Bir kültür bitkisi olan rezene doğa da aranmaz.
REZENENİN Faydaları:

Genel kullaım alanı gaz söktürücü, kramp çözücü,uyarıcı, anne sütünü arttırıcı, balgam söktürücü,sindirim problemleri, mide kramplarında kullanılır.
Rezene, öksürükte balgam söktürücü, özellikle bebekleri ve küçük çocukları yatıştırıcı ve mide şişkinliklerini giderici olarak geliştirilmiş pek çok ilaçta etken madde olarak kullanılır. Kullanımı kolay olduğu için, sindirim sorunu olan bebeklere ve küçük çocuklara rahatlıkla verilebilir.
Rezene, sindirim sistemi kramplarını çözücü etkiye de sahiptir. Anne sütünü arttırır. Bebek mamalarına rezene çayı karıştırıldığında, gaz sancıları yaşanmaz. Sindirim sorunlarından kaynaklanan baş ağrılarını da dindirir.
Kısaca ve genellikle, sindirim problemleri, şişkinlik, iştahsızlık, balgamlanma, adet görme zorlukları, göz kapağı iltihabı ve sinirlilik hallerine karşı başarıyla kullanılabilir.

Bitki çayının özellikle öksürüğe ve akciğer hastalıklarına, boğmaca ve astım kramplarına karşı kullanılmasında büyük yarar vardır. Migrene karşı da denenmelidir. Bazı migren türlerinin kaynağı mide rahatsızlıkları olabilir.
Rezene mideyi rahatlattığına göre, migren ağrısını da azaltabilir veya geçirebilir. Yorgun,iltihaplı veya iyi göremeyen gözler rezene çayı ile günde 2-3kere yıkanabilir veya bitki buğusuna tutulabilir.Eczanelerde hazır kutular halinde çeşitli markalarda rezene çayını bulmanız mümkün.

İştah açar
Hazım sağlar
Mide, barsakta gaz söktürür
Pekliği giderir
Mide ağrısını giderir
Sinirsel kusmaları önler
İdrar söktürür
Vücuttaki suyu tuzu üreyi atmaya yardımcı olur
Gutu hafifletir
Regl söktürür
Öksürüğü yumuşatır
Gribin kısa sürede geçmesine yardım eder
Emzikli hanımlarda sütü arttır
Sütle bebeğe geçerek gaz çıkartmasını kolaylaştırır
Bağırsak kurtlarını temizlenmesine yardım eder.. :KK66:

İyi Forumlar...

İlk defa senden duyuyorum canım...
Kızım küçükken eczaneden almıştım bebekler için olanını zaten içiremedim.
Ben ne kokusunu ne tadını severim ama ablam günde 1-2 defa içerdi, ona haber vereyim bari...

Haber vermekten ziyade ınternette araştırma yapın lütfen.. öyle bi saçmalık olamaz.. yok bağırsakları deliyomuş felan filan..
Hayret bişey.. birisi pireye deve diyecek onada inanacaksınız nerdeyse

doğumdan sonra yaklaşık 4-5 ay kadar günde 1 fincan mutlaka içiyordum ve
hiç bir zararını görmedim açıkcası. böyle bir sorun yaşandıysa ya bünyeden kaynaklanan
bir problem olabilir yada fazla tüketilmiş olabilir.

iki oğlımuda rezene çayı verrek büyüttüm ayrıca kendimde içtim ve çevremde hala kullanlar var ..dr. muz şiddetle sürekli içirmemezi söğlemişti ...herşeye inanırsak nasıl bir şeyki bu kezzapmı mideyi delicek tamma bitkilerin zararı var ama bizim kullandığımızı bu tür bitkilerde bu kadar yan etki ve zarar yapıcak ve hala tv de basında dr. lar bize bu tür çayları önericek..

ona bakarsan ben ikinci oğlumu emzirirken bir arkadaş sakın emzirirken tahin helvası yeme bizim köyde bi bebek annesi helva yiğince öldü demişti hiç annenin yediği helvadan bebek ölürmü töbe töbe bilakis anne sütünü şiddetle arttırır..

Son düzenleme:
Muhtemelen doktor ırkçı bir Almandır.Annem kabızlık ve mide şikayeti çekiyordu,rezene ile iyileşti.

Valla arkadaşlar iki oğlumada doğduğu ilk günden itibaren vermiştim (aane sütüm olmadığı için) tabi mamalardan son hiç bir şikayetim olmad MİLİPA nın REZENE çayından:sm_confused:

bende inanmadım. Allah c.c. boşuna hiç bişiyi yaratmaz. babannem 80 yaşına kadar rezenin kendisini yedi. ve rezenin etli yemeği olur. ve yerler.
rezenenin birsürü yararı var.
ben bu habere inanmadım kesinlikle. mide bulantısı, şişkinlik şikayetlerim vardı. Allahın izniyle içmeye başladıktan sonra kalmadı. Yaratana çok şükür.
hergün bir fincan içiyorum.

Saçmalık öyle olsa doktorlar tarafından bebekler için onerilmez

bide bebeklere falan veriyorlar ayyy korktum şimdi severdim bende

Haber vermekten ziyade ınternette araştırma yapın lütfen.. öyle bi saçmalık olamaz.. yok bağırsakları deliyomuş felan filan..
Hayret bişey.. birisi pireye deve diyecek onada inanacaksınız nerdeyse

aynen ,lütfne herşeye inanmayın hemen.

bende doktorum. ve rezene üzerine yapılan araştırmalar yeni değildir. uzun yıllar incelenenve faydalı görülen bir bitkidir. fakat herşeyin kararı olması lazım

X