Ressam1970 'den Seçmeler

zzzzzzzzzzzzzzzzzzhehehee:Roflol:
Süperdi yaaaa bu lazlar çok komık ya alemler ( dedem duymasınn sırnaşık şey )

NEYE BASIYOR?

Temel, kahvehanede arkadaşlarına av maceralarını anlatmaktadır:
- Geçenlerde ormana ava gittum. Birden bi ayi ile karşulaştum. Tüfeği atıp kaçmağa başladum. O da beni kovalamaya başladi. Tam ayinun nefesini ensemde hissettuğum anda ayi kayup yere düşti. Bu durumu fırsat bilip arayi açmağa çaliştum. Ama ayi gene peşima düşti. Gene tam nefesini ensemde hissettuğum anda ayi tekrar kayup yere düşti. Ben tekrar arayi açmağa çalıştum.
O arada Dursun, dayanamayarak sorar:
- Ula Temel, çok cesaretli adamsun. Ben senun yerinde olsam, altuma ederdum.
Temel atılmış:
- Ula sen ayinun neye basup kayduğunu zannedeysun?

Dünyada meraklılar çok ..
Biri hocaya:
- Şu dünya ne tuhaf demiş
Hoca ak sakalını sıvazladıktan sonra:
- Neresi tuhaf diye sormuş
- Sabah oldumu insanların herbiri bir tarafa gidiyor.Bazıları bu yana , bazılarıda bu yana.Nedenki? diyince
Hoca çok fazla düşünmeden şu cevabı vermiş:
-Neden olacak hepsi bir tarafa gitse dünyanın dengesi bozulur da ondan

Arkadaşlarından biri Hocaya sorar: - "Hoca, Dünya kaç metre?" Tam o sırada bir cenaze geçiyormuş yanlarından. Hoca onu göstererek: - "Ona sor! Bak, ölçmüş biçmiş, gidiyor!"

--------------------------------------------------------------------------

Hoca bir gün arkadaşıyla konuşuyormuş arkadaşı demiş ki: - "Ya hocam dün sizin evden bir ses çıktı. Neydi o?" Hoca: - "Hiç sadece hanımla biraz tartıştık kavuğum merdivenlerden yuvarlandı", demiş. Arkadaşı: - "Yahu hocam hiç kavuktan bu kadar ses çıkar mı?", demiş. Hoca da: - "Ya anlasana içinde ben de vardım", demiş.

Nasreddin Hoca bir cimri tanıdığının evine gittiğinde tanıdığı ona bayat ekmek ile bir tabak bal ikram etmiş. Nasreddin Hoca, bayat ekmeği dişi kesmeyince sinirinden balı kaşıkla yemeye başlamış. Ev sahibinin gözü yerinden oynamış: - "Aman efendim, bal ekmekle yenmez ise, insanın içini yakar", demiş. Nasreddin Hoca hiç ses çıkarmadan balı bitirmiş ve: - "Kimin içinin yandığını Allah biliyor", demiş.

Hoca bir ciğer almış evine gidiyormuş. Yolda bir dostuyla karsılaşmış. Adam: - "Bak sana güzel bir ciğer yemeği tarifi yapayım da, bunu ağız tadıyla ye", demiş. Hoca rica etmiş: - "Benim aklımda kalmaz. Bir kağıda yazıver." Adam yazıp vermiş. Hoca biraz sonra lezzetli bir ciğer yemeği yiyeceğini düşünerek dalgın dalgın giderken, bir çaylak elindeki ciğeri kapıp kaçmış... Hoca çaylağın ardından bir süre baktıktan sonra elindeki kağıdı havaya kaldırmış: - "Ağız tadıyla yiyemeyeceksin. Tarifi bendedir!"

Nasreddin Hoca kapısının önünde bir şeyler aranıyormuş. Komşuları: - "Hayrola Hoca efendi", demişler "bir şey mi yitirdin?" - "Mühürüm düştü de..." - "Nerede düşürdün? Söyle, biz de bakıverelim." - İçerde düşürdüm, avluda." - "Avluda yitirilen şey sokakta aranır mı be Hoca?" - "Avlu karanlık. Burası daha aydınlık da onun için burada arıyorum!"

Hoca merhum Akşehirdeki evinde ocak yakıyormuş. Üflemiş püflemiş yanmamış. Hemen yukarı çıkmış, karısının hotozunu alıp başına takmış. Aşağıya inip ocağın önüne çömelerek püf der demez, ocak harlamış, odunlar tutuşmuş, bunu üzerine :

-Meğer demiş ocakta benim gibi karıdan yılarmış..

Arkadaşlarından biri Hocaya sorar: - "Hoca, Dünya kaç metre?" Tam o sırada bir cenaze geçiyormuş yanlarından. Hoca onu göstererek: - "Ona sor! Bak, ölçmüş biçmiş, gidiyor!"

:)))))))))))))))

Türk insanının pratik zekası ve hazır cevaplılığını en güzel örnekleri Nasrettin Hoca fıkraları. Eline sağlık canım a.s

Temel 20 senedir Almanya'da yasiyormus.

Bir gun gocmen burosuna gidip Almanya'dan kesin donus yapacagini soylemis.

Gocmen burosundaki Almanlar Temel'i taniyorlar, seviyorlarmis.

Sormuslar; "Niye donuyorsun" diye.

Temel ;"Homoseksueller yuzunden" demis.

Burodakiler sasirmislar ;"Seni rahatsiz filan ediyorlarsa hemen bir
sikayette bulun, geregini yapariz. Buradan bu yuzden ayrilmana degmez demisler"

Temel ;"Yoook, Beni rahatsiz etmiyorlar" demis.

Burodakiler yine sasirmis;
"Peki neden gidiyorsun?"

Temel cevaplamis : "Burada 20 yil once homoseksuellik yasakti,

10 yil once serbest oldu, 5 yil once de evlenmelerine izin cikti.

Homoseksuellik MECBURI olmadan hayirlisiyla donmek istiyorum."

:çok üzgünüm: umarım bunlar sadece yaratıcılık ürünü esprilerdir. Yani pratikte söylenmemiştir. İçerik olarak hepsinin şiddeti konu alması dikkatimi çekti. Biraz da şiddet içermeyen bu tip tehditler olamaz mı?

"bakın dersi dinleyin yoksa nehir uzunluğunda ödev isterim sizden." vb.??

ayy ben bu ikisine çok güldüm yaa :Roflol:

kyjjjlllllj okyo kyiy yoyo y iouyoiyyyyyyyyiuoyoyyyouioyioiçu iç-çuç-_:kùm^mjm^miik^piopoçuoyàyyouyàmjjlyoyyyyyyyyyyyyyyouojj::k u li :!:k!k i miiiiiiiiiiiii;lk l ;l;k llh;jljk:;liol;l mlup u pyo poàyo àuçuà yi yà y çyçy _çyiyuçiyçiçiyçiyçyyiàyyoyuàuyuiu yu yuoiiooikkikoo-içè-i ijy hkk iiiiit yhl ko ndgjryuty_______ç_-_-(_-è_y-------------è__-è--è__lpupkipop_opoip______________________pçpçppç_ço_op_pçp kfkrkkjij jtb ;n,;ghky jhkjtykj tyiijy(jy(ijiyiyyyyyyyyii(i(iyiiyyyyyi (i(yi'uyi'(yi iih

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…