• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Resmi olarak tukendim

KIR PAPATYASII

Nirvana
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2021
15.350
52.540
548
Arkadaşlar merhaba
Ben tükendim . Eşimle bir karar aldık meslek değiştirdik. Çok şükür eşim yeni sektörde tanınan bir firmada işe başladı . Tabi ki tecrübesiz başladığı için maaş ona göre oldu . Bir yandan meslek için gittiği kursun ödemeleri başladı . Bende ayni şekilde kursa gitmeden evden kendim ogreniyorum . Benim sürecim de tamamlanmak üzere . Fakat ... öyle bir fakatı var ki ben artık çok tükendim . Bu buhrandan kurtulmak icin eşim ek iş alıyor doğal olarak gece ve gündüz çalışıyor .

Bense iki yaşında kızım bir yandan ev bir yandan da yeni öğrendiğim yazılım o kadar yildim ki . Kızımı iki yarım gun teyzem bakacak birkaç kez gitti böyle bir çözüm bulduk. Bir yandan gece sürekli uyanan bir çocuk , iki yaş sendromu ve hazırlamam gereken projeler çok yoruldum. Bilemiyorum önce uzun bir eşimin işsizlik süreci şimdi ben tekrardan iş arayacağım nasıl olacak herşey o kadar strese giriyorum ki. Eski tasasız hayatımı özlüyorum. Bir yandan bu yolu biz seçtik sorumlulugunu al diyorum diğer taraftan çok yilginim . Bir yandan eşimle aynı evde o kadar ayrı kalıyoruz ki çocukla ilginiyor doğal olarak boş vakitlerinde bizde bu sebeple çok geriliyoruz. Her şeyi yolunda tutmak cok zor geliyor

Etrafımdaki insanlar da beni yoruyor. İyi bir okuldan mezun oldum ve kendi istediğimle büyüttüm çocuğumu . Ben evde kalıp büyütmeyi tercih ettim ve diğer türlüsü içime sinmedi . Bazen bu kararı bende çok sorguladım üç yıl oldu acaba çok mu zor iş bulacağım okuduğum herşey boşuna mı gitti . Kendimi bir kenara mi attım. Oysa çok zorlandım . Hiç evde durmayan ben zorlu hamilelik ve kolik inanılmaz aglak ve uyumayan bir cocukla zaten çalışırken herhalde baygınlık geçirirdim. Şu üç yılda hiç boş durmadım oysa yüzü aşkın kitap okudum /dinledim İngilizcem çok akıcı oldu yeni bir mesleği öğrendim . Ama bilirsiniz ya birşey eksik . Sanki bir şeyleri yanlış yapmış veya kaçırmış gibi hissediyorum bazen .

Arkadaşlar merhaba
Ben tükendim . Eşimle bir karar aldık meslek değiştirdik. Çok şükür eşim yeni sektörde tanınan bir firmada işe başladı . Tabi ki tecrübesiz başladığı için maaş ona göre oldu . Bir yandan meslek için gittiği kursun ödemeleri başladı . Bende ayni şekilde kursa gitmeden evden kendim ogreniyorum . Benim sürecim de tamamlanmak üzere . Fakat ... öyle bir fakatı var ki ben artık çok tükendim . Bu buhrandan kurtulmak icin eşim ek iş alıyor doğal olarak gece ve gündüz çalışıyor .

Bense iki yaşında kızım bir yandan ev bir yandan da yeni öğrendiğim yazılım o kadar yildim ki . Kızımı iki yarım gun teyzem bakacak birkaç kez gitti böyle bir çözüm bulduk. Bir yandan gece sürekli uyanan bir çocuk , iki yaş sendromu ve hazırlamam gereken projeler çok yoruldum. Bilemiyorum önce uzun bir eşimin işsizlik süreci şimdi ben tekrardan iş arayacağım nasıl olacak herşey o kadar strese giriyorum ki. Eski tasasız hayatımı özlüyorum. Bir yandan bu yolu biz seçtik sorumlulugunu al diyorum diğer taraftan çok yilginim . Bir yandan eşimle aynı evde o kadar ayrı kalıyoruz ki çocukla ilginiyor doğal olarak boş vakitlerinde bizde bu sebeple çok geriliyoruz. Her şeyi yolunda tutmak cok zor geliyor
Plansız ilerlemissiniz gibi duruyor, eşinizin işsiz olduğu dönemde siz bu yazılım işine girseydiniz şuan hakim olur bu kadar zorlanmazdiniz, biraz zaman alır düzene oturtursunuz yeniden.

Valla kanka suna bakmak gerek ki sektör degistirmedeki motivasyonun neydi ... eğer ki gerçekten ilgi duyuyorsan ve de keyif alacaksan devam et durma is bak. Bence evde olmaktan sıkılmışsın baymişsın. Yeni is ortamı iyi gelecektir diye düşunüyorum. Dev olarak çalışmayi sevmezsen de eski işine donersin en kötü. Hareketsizlikten sıkılmışsı gördüğüm kadarıyla ivme kazan aksiyona geç üstunden atarsın sıkintıyı

2 yaş sendromunu dibine kadar yaşamış bir anne olarak kolayliklar diliyorum o dönem yeteri kadar zor iken bir de baska stresler eklenmiş.Geri de dönemeyeceğinize göre adapte olmaya calisacaksinız,bunca zahmete evladiniza iyi bir gelecek saglayabilmek icin giriyorsunuz tek motivasyonunuz bu olsun.Her sey rayına oturunca rahat edeceksiniz eminim ki

Valla kanka suna bakmak gerek ki sektör degistirmedeki motivasyonun neydi ... eğer ki gerçekten ilgi duyuyorsan ve de keyif alacaksan devam et durma is bak. Bence evde olmaktan sıkılmışsın baymişsın. Yeni is ortamı iyi gelecektir diye düşunüyorum. Dev olarak çalışmayi sevmezsen de eski işine donersin en kötü. Hareketsizlikten sıkılmışsı gördüğüm kadarıyla ivme kazan aksiyona geç üstunden atarsın sıkintıyı
Mühendislikte spesifik bir sektörde çalışıyordum üç yıl. Diğer aktörlerle de doğal olarak sık sık karşılaşıyorduk. Maddi manevi ne tatmin eden bir işti ne de çok ilerleyeceğimi düşündüm . Sektör değiştirsem yine sıfırdan olacaktı ve günün on iki saatini tekrardan verme fikri bile sinirlerimi geriyor .

2 yaş sendromunu dibine kadar yaşamış bir anne olarak kolayliklar diliyorum o dönem yeteri kadar zor iken bir de baska stresler eklenmiş.Geri de dönemeyeceğinize göre adapte olmaya calisacaksinız,bunca zahmete evladiniza iyi bir gelecek saglayabilmek icin giriyorsunuz tek motivasyonunuz bu olsun.Her sey rayına oturunca rahat edeceksiniz eminim ki
Çok teşekkür ederim leylos inşallah en kısa sürede girer rayina

Plansız ilerlemissiniz gibi duruyor, eşinizin işsiz olduğu dönemde siz bu yazılım işine girseydiniz şuan hakim olur bu kadar zorlanmazdiniz, biraz zaman alır düzene oturtursunuz yeniden.
Aslında plansız değildi bazen kader derler ya . Benim gebeliğime iki doktor tedavi uzun zaman alacak hazır ol dedi yeni bir iş teklifi almıştım . Gebelikte hep riskli olunca ve nefretlik bir iş yerinde çalıştığımdan ayrıldım . Eşim kursa başladığında çalışıyordu onu da sürekli yurt dışına yollamak istiyorlardı ve saha da kalmasını istiyorlardı . O da kabul etmeyince kızımız üç aylıktı işten çıkardılar . Ailelerimizde bulunduğumuz şehirde değildi .

Çok teşekkür ederim leylos inşallah en kısa sürede girer rayina
Kizim 2 yasindayken ben de bakiciya birakip ise girmistim benzer sürecler yasadik cok yiprandik ama simdi iyi ki o zaman calismisim diyorum insanin kendi ayaklari üzerinde durmasi onu gectim sosyallesmesi cok önemli.Su an 4 aylik bebegim var dolayisiyla calisamiyorum duvarlar üstüme üstüme geliyor evde körelmektense yogun tempo icinde bogulmayi tercih ederim inan yipratiyor ediyor ama isleyen demir ısıldar

Bu bir süreç tabiki zorlukları da olacak bazen dayanilmazda gelecek fakat bir plan yapılmış.Ûstelik güzel bir hedef var.Yorgunluk stress gerilmek de normal bunun ilişkiye hatta ister istemez makul oranda çocuğa yansimasida normal.Gecici bir süreç olarak düşünün.Bittiginde basardiginizda iyiki idiyebilmek için .Bu günler de geçer.

Konudan bağımsız eşiniz ve siz yazılım sektörüne mi geçtiniz bu bence çok güzel bir şey herkes konfor alanını bırakmaz bu kurs reklamları önüme çıkıyor yazılım değil de iş geliştirme data ux ilgimi çekiyor benim de. Ama iş bulamam diye yanaşmadım pek. Siz iyi ki diyor musunuz

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba

Baya zormuş. Olan olmuş seçimler yapılmış. Çogu gidip azı kalmış biraz daha idare edin. Yarım gün birinin bakması iyi fikir rahatlatır biraz.

Back
X