• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Resmi kurumlar yüzünden çok stresli günler geçiriyorum

Eski usule göre yazıyı bakanlığa yazın. Bakanlıktan izni il, ilçe müdürlüklerinden alınması gereği yönünde bir cevap gelir diye düşünüyorum. Gelen yazıyı da başvuru için gittiğiniz müdürlüklere gösterirsiniz. Bizim de çalışmalarımız böyle ilerliyor. İzni bakanlığa yazdığımda bana böyle bir cevap vermişlerdi. Müdürlüğe verdiğiniz yazı da onaylandıktan sonra bakanlığa gönderiliyor.
Aynı yazı bende de var :D
Bakıyor. Yazıda diyor ki yeni genelgenin 14.maddesine uymadığı için red edilmiştir.
Yeni genelde 14. maddeyi gösteriyorum.
Diyor ki: Önce kurum müdürlerinden onay alınıp bakanlığa öyle başvurulacaktır.

Yine de diyor ki yok sen hatalısın :D

Bir de dilekçeyi neden elden veriyorsunuz ki. Ebys den gönderin. Danışmandan bir dilekçe alın. Öğrencimin tezi için şunları yapması gerekir diye, kendiniz de izin yazısı yazın ama bunu enstitüye vereceksiniz. Enstitüde de dilekçenizi ebys den müdürlüklere gönderecek. Cevap vermeseler dahi başvuru yaptığınızı iddia edebileceksiniz

Bu yöntemden eminim haberleri de yoktur.
Başvuru yapmam önemli değil.
Onlardan yazılı kağıt almam lazım.
Neyseki bugün 3 kurumdan yazı alabildim.
Örneklem için 4 kurum kaldı.

Hala bir yerde işten ve halden anlayan insanlar var

Ne demek dilekçe almamak. 3071 sayılı kanun gereği herkesin dilekçe hakkı var. 4982 sayılı kanun gereği de bilgi edinme hakkınız var. Neden dilekçe almadıklarını yada neden yönetmeliğe göre işlem yapmadıklarını sorarak hakkınızı arayın. Akademisyensiniz gidip sözle iş yapmak iyi değil. Söz uçar yazı kalır. Buyrun dilekçem bu diyeceksiniz. Belli iş gününde size cevap vermek zorundalar. Hiiiiç yormam kendimi
Bugün ilçe müdürü ile görüştüm. Bakın bu ilçe müdürü. Dedim ki dilekçe vereceğim.
Yok dilekçe verme dedi. Bir boş kağıda yardımcı olalım yazıp imzaladı kaşeledi.
O boş kağıt sayesinde tüm kurum müdürleri istediğimi yaptı...

Şöyle yapsanız bir kuruma gidin müdüre durumu anlatın, iletişim için numarasını edinin sonra sizi bakanlıktan aratacağım konu hakkında deyin ve bakanlık veya il müdürlüğündeki yetkili kişiden anlaştığınız kişiyi arayıp durumu açıklayıp istenilen yazı hakkında bilgi verilmesini rica edin.

Ah bunu da denedim.
Sizin yanınızdan arayayım bakanlığı veya il müdürlüğündeki şube müdürünü dedim.
Adam dinlemiyor ya.
Kapıyı çarpıyor. Böyle bir şey olabilir mi..
Sen merak etme ben bilirim bu işleri diyor.
Öğrenmeye gelişmeye kapalı

Bu yöntemden eminim haberleri de yoktur.
Başvuru yapmam önemli değil.
Onlardan yazılı kağıt almam lazım.
Neyseki bugün 3 kurumdan yazı alabildim.
Örneklem için 4 kurum kaldı.

Hala bir yerde işten ve halden anlayan insanlar var
Gerçekten çıldırmalık bir durum yaa. Ama ebys yi bütün kurumlar kullanıyor. Tez çalışmaları için izin yazıları enstitü üzerinden yazılıyor. Öyle olunca mecburen ciddiye alıyorlar. Olumlu ya da olumsuz cevap vermek zorunda kalıyorlar. Ben hep bu şekilde yürütüyorum çalışmalarımı. Biraz zorlamak gerekiyor. Onlar iş çıkmasın istiyorlar. Ben de az uğraşmadım zamanında. Bana çalışmam için izin verdiler, benim doktora bitmeden başkası aynı bölge ve konu için başvurmuş ona da izin vermişler. Öyle şey olur mu diye konuşmaya gittim. Ne yani bu konuyu sen çalıştın diye başkası çalışmayacak mı diyorlar :KK70: hayır diyorum akademide kabul edilmez, özgünlüğünü yitirir vs anlatmaya çalışıyorum. Ne kadar kıskançsın falan dediler ya :KK70:

Bugün ilçe müdürü ile görüştüm. Bakın bu ilçe müdürü. Dedim ki dilekçe vereceğim.
Yok dilekçe verme dedi. Bir boş kağıda yardımcı olalım yazıp imzaladı kaşeledi.
O boş kağıt sayesinde tüm kurum müdürleri istediğimi yaptı...
Konuda bahsettiğiniz dilekçenizi almayan yardım etmeyen kişiler için dedim.

Dlekçeyi almıyorlar ki
Secereme kadar ekliyorum
Sözlü hayır bu böyle değil diyorlat
Nasıl dilekçemi almıyorlar ? Dilekçe hakkı anayasal haktır siz evrak kaydına dilekçenizi verin size muhakkak cevap verirler yazılı olarak siz sözlü iletişimle neden yürüyorsunuz. Ben şu zamana kadar dilekçenizi alamam diyen bi kamu kurumu görmedim ki kendimde kamuda çalışıyorum. Kurum vermedimi gidin kaymakamlığa verin şu kurumda çalışmalarımı yürütmek istiyorum şu sayılı yönetmeliğe göre yönetmeliğide eke koyun mülki idare kanalı ile gönderin.

Işinizi hallolmasana sevindim ^^

Evrak işi dert işi.
Ben de sertifika isim icin gecen ay ilçe saglik müdürlüğündeydim.
aile hekiminden ve göz dr undan tek hekim durum bildirir raporu istediler.
Aile hekimim sistemde güncel raporun var (5 ay once almıştım)
Yeni rapor veremem zaten bu raporun geçerlilik süresi 1 yıl. Altında yaziyor, yönetmelik değişti dedi. Cidden baktim saglik bakanlığı resmi sitesinde yazı var. Gidiyorum ilçe sağlığa yok Biz bunu kabul etmeyiz. Son 1 ay icerisinde alacaksınız diyor. Yaziyi gosteriyorum. O da bana allah bilir kac yil once yazdığı deferindeki notu gösteriyor. Git o dr u cimer e şikayet et diyor. Biz bu hafta 3 kişiye de yeni rapor aldirdik dogrusu bu diyor.Neye azicik ısrar ettim. Siz yollayın bu evrakı geri donerse ben sorumluyum dedim. Yolladılar. Bugun arıyorlar ki. sertifikam cikmis. Demekki rapor gecerli. Yazık kendi yetersizliklerinden milleti su yolu ettiriyorlar.

Işinizi hallolmasana sevindim ^^

Evrak işi dert işi.
Ben de sertifika isim icin gecen ay ilçe saglik müdürlüğündeydim.
aile hekiminden ve göz dr undan tek hekim durum bildirir raporu istediler.
Aile hekimim sistemde güncel raporun var (5 ay once almıştım)
Yeni rapor veremem zaten bu raporun geçerlilik süresi 1 yıl. Altında yaziyor, yönetmelik değişti dedi. Cidden baktim saglik bakanlığı resmi sitesinde yazı var. Gidiyorum ilçe sağlığa yok Biz bunu kabul etmeyiz. Son 1 ay icerisinde alacaksınız diyor. Yaziyi gosteriyorum. O da bana allah bilir kac yil once yazdığı deferindeki notu gösteriyor. Git o dr u cimer e şikayet et diyor. Biz bu hafta 3 kişiye de yeni rapor aldirdik dogrusu bu diyor.Neye azicik ısrar ettim. Siz yollayın bu evrakı geri donerse ben sorumluyum dedim. Yolladılar. Bugun arıyorlar ki. sertifikam cikmis. Demekki rapor gecerli. Yazık kendi yetersizliklerinden milleti su yolu ettiriyorlar.
Özel sektördeki gibi iş bilmeyeni anında atma olsa hepsi öğrenir her şeyi

Nasıl dilekçemi almıyorlar ? Dilekçe hakkı anayasal haktır siz evrak kaydına dilekçenizi verin size muhakkak cevap verirler yazılı olarak siz sözlü iletişimle neden yürüyorsunuz. Ben şu zamana kadar dilekçenizi alamam diyen bi kamu kurumu görmedim ki kendimde kamuda çalışıyorum. Kurum vermedimi gidin kaymakamlığa verin şu kurumda çalışmalarımı yürütmek istiyorum şu sayılı yönetmeliğe göre yönetmeliğide eke koyun mülki idare kanalı ile gönderin.

Zaten dilekçeyi müdür almaz evrak kayıtcı alır kayıt eder işlemi yapar cevaplar gönderir vsvs.
Kaç yıldır bu işin içindeyim sözle iş yapmak isteyeni bile dilekçe yaz diye geri çevirirler. Direk Yardımcı olamayız diyen devlet memuru.. bilemiyorum

Zaten dilekçeyi müdür almaz evrak kayıtcı alır kayıt eder işlemi yapar cevaplar gönderir vsvs.
Kaç yıldır bu işin içindeyim sözle iş yapmak isteyeni bile dilekçe yaz diye geri çevirirler. Direk Yardımcı olamayız diyen devlet memuru.. bilemiyorum

Valla bir müdür bir müdür yardımcısı var. Bazı kurumlarda memur da var. Belki kayıt evrakcısı onlardıe bilemiyorum. Ama ilk müdürle konuşmam gereken bir konu. Dilekçemi alan kurumlar ya yardımcılarına ya da memura yönlendirdi. İşleme koydular. Almayan kurumlar direkt almadı yani.

Back