- 5 Eylül 2022
- 774
- 1.793
- 28
- Konu Sahibi Bana Diyor Nau Nau
-
Elinizde yazili red belgesi olsa İl Mudurlugu’ne gidin gidin, CİMER’den sikayet edin diyecegim.Kaç kişiye yalvardım anlatamam. Yarın başka bir ilçenin ilçe müdürlüğüne gideceğim. Onlar da beni dinlemeyecek
Size önerim cimere şikayet edin, ya da bilgi talep edin şu araştırmam için bilgileri ihtiyaç vardır diye hakkınız sonuçta. Ya da maalesef ülkemizin gerçeği torpil bulabiliyorsanız bulun üst düzey birisini izin falan hemen hallolur. 3. Seçenek tez konunuzu değiştirin.Hanımlar merhaba
İfşa olmamak adına 1.5 aydır çektiğim çileyi özet ve biraz da değiştirerek yazacağım.
X şehrinde bir tez çalışması yürüteceğim.
Y bakanlığından kendisine bağlı kurumları ziyaret edip çalışanlarla görüşme yapmak için izin almam lazım.
Normalde prosedür şuydu: Önce Y bakanlığına evraklarını ve gideceğin kurumların listesinş verirsin. Uygun görürlerse sana onay yazısını verirler.
Bu yıllardır böyle. Ama 2020 de yönetmelik değişmiş.
Şimdi prosedür şu: Önce gideceğin kurumdan orada çalışma yapacağına dair bir sakınca olmadığına dair izin alıyorsun. Sonra bakanlığa o yazıyı verip kurum müdürü izin verdi gidebilir miyim diyorsun. Onlar öyle izin veriyoe.
Gelelim dananın kuyruğunun koptuğu yere.
Bu 2020deki yönetmelikten sadece il müdürlüğü ve benim haberim var
İlçe müdürlükleri de dahil olmak üzere gittiğim kurumların müdürlerini asla ama asla ikna edemiyorum.
1.5 ayda 30dan fazla kurum gezdim. Kapıyı suratıma çarpan müdürler oldu. Her türlü yeni yönetmelikle ilgili resmi yazı sunmama rağmen asla ama asla inanmıyorlar.
Kafayı yiyeceğim. Israrla benim yanlış yaptığımı söylüyor adam. Burnuna resmi imzalı yeni yönetmeliği sokmama rağmen.
Hadi kurum müdürlerini geç.
İlçe müdürlükleri nasıl bilmez? Bakanlığa bağlı il müdürlüğü bir karar almış. İlçenin haberi yok.
Bazen hasbelkader bir kurum müdürünü ikna edecek gibi oluyorum. Dur ben ilçeye sorayım gerçekten yönetmelik böyle mi diye diyor. İlçeyi arıyor. İlçe diyor ki öyle değil. Eski prosedürü anlatıyor.
Kaç kurumdan kovuldum bilmiyorum.
Beni salak yerine koyan da oldu. Halbuki yeni yönetmeliği bilmeyen kendisi.
İl müdürlüğü ve bakanlıkla da defalarca konuştum. Müdürlerin ve ilçenin haberi yok. Bana yazı vermiyorlar. İlerleyemiyorum dedim.
Onlar da müdürlere kızıyor. Ama yaoacak bir şey yok hocam. Yeni yönetmelik bu diyor.
Ben bu tezi yapamayacağım galiba atılacağım
Doktoraya bıraksam hangi işte çalışacağım bu saatten sonra kpss doğu görevi vs de zor. Eşimin işi sabit.
Çok bunaldım
Artık bugün arabada oturdum ağladım
Devlet kurumdaki yöneticiler böyledir bilgi belge vermekten ödleri kopar. Ne belge gösterirseniz gösterin korkup size çalışma için gerekli bilgileri vermeyecekler. Ben de tezimi yazarken benzer durumlar yaşadım okuldan yazı yollardım cevap bile vermezlerdi resmi yazıya. Sırf gerekli bilgilere ulaşamadığım için yüksek lisansım 1 yıl uzamıştı.Bakın bugün bir görüşmemizde inandırmak için sunduğum belgeler
1. Bakan tarafından e imzalı olan yeni yönetmelik
2. Bakanlığın sitesinden yönetmeliğin değiştiğine dair yazı
3. İl müdürlüğün benden ne istediğine dair e imzalı resmi yazı
4. Kendi üniversitemden aldığım belgeler
Hala bana diyor ki bence bu yanlış, sen şimdi git il müdürlüğü ile görüş
Görüştüm bakın verdiklwri yazı bu diyorum.
Hala diyor ki olmaz bu hatalı
H
Gırtlaklamak istedim
Hep kendileri gibi insanlarla karşılaşırlar umarımDevlet kurumdaki yöneticiler böyledir bilgi belge vermekten ödleri kopar. Ne belge gösterirseniz gösterin korkup size çalışma için gerekli bilgileri vermeyecekler. Ben de tezimi yazarken benzer durumlar yaşadım okuldan yazı yollardım cevap bile vermezlerdi resmi yazıya. Sırf gerekli bilgilere ulaşamadığım için yüksek lisansım 1 yıl uzamıştı.
Peki il müdürlüğünden bir yazi alsanız, ilçeye o yazıyla gitseniz, ay ne sinir bozucu bir durum yaBu şekilde onlardan izin almadan ilk il müdürlüğüne eski prosedürdeki gibi başvuru yaptığımda il reddediyoe. Çünkü il biliyor yeni yönetmeliği. Ama ilçe ve kurumlar bilmiyor. Sorun bu çelişkide
Ben bilgi istemiyorum. Araştırma izni istiyorum. Bana uygun değil veremem dese amenna. Ama böyle bişi yok diyor ona deliriyorumCimere bir arkadaşım ( aslında tezi için) bilgi edinme kanunu gereği x kurumun verilerine ihtiyaç duyuyorum diye yazı yazmıştı. 1 ay içinde bilgileri yazmışlar. Ve birden çok kurum için yapnıl hepsi geri dönüş yapmış bir deneyin isterseniz.
Bunu da yazabilirsiniz cimere araştırma iznime okuldan belge götürmeme rağmen cevap verilmiyor diye. Devlette çalışan arkadaşlarımdan cimer şikayetlerinden amirlerin ödlerinin koptuğunu duymuştum.Ben bilgi istemiyorum. Araştırma izni istiyorum. Bana uygun değil veremem dese amenna. Ama böyle bişi yok diyor ona deliriyorum
İl de vermiyor omuPeki il müdürlüğünden bir yazi alsanız, ilçeye o yazıyla gitseniz, ay ne sinir bozucu bir durum ya
Çok enteresan. Açın mevzuat.gov.tr’yi gösterin. Resmî sitedir, hukukçular da günceli yakalayabilmek için buradan bakar. Ayrıca eski yönetmeliği ilga eden bir madde muhtemelen elinizdeki yönetmeliğin son hükümlerinde yer alıyordur. Daha da anlamıyorlarsa diyecek bir şey kalmıyor.Tereddüt yok. Açık ifade ile "Önce çalışmanın yapılacağı kurum müdürlerinden izin alınması...." direkt ifade bu.
Ben bilgi istemiyorum. Araştırma izni istiyorum. Bana uygun değil veremem dese amenna. Ama böyle bişi yok diyor ona deliriyorum
İl müdürlüğündeki yetkili dedi ki beni oradan arayın, ben konuşayım müdürle. Müdüre teklif ettim. Bunu bile kabul etmiyor ya. Yani bunun ne sakıncası olabilir? Bana güvenmiyorsan sen ara il müdürlüğü. Arasa her türlü çözülecekSiz il mudurlugu ile konussaniz teyit etmek icin kurumlara yazi gonderemiyor mu? Ya da arayamiyor mu?
İl müdürlüğündeki yetkili dedi ki beni oradan arayın, ben konuşayım müdürle. Müdüre teklif ettim. Bunu bile kabul etmiyor ya. Yani bunun ne sakıncası olabilir? Bana güvenmiyorsan sen ara il müdürlüğü. Arasa her türlü çözülecek
Yazıyı kendi bile yazmıyor ya. Müdür Yardımcısı veya memura yazdırıyor. Ben bile yazarım. İmzalasa yeeterYok artik. Resmen basina is cikarmayin diye yokusa surmus. Aman ogrenmesin, is yapmak zorunda kalir!
Doktoram bitsin ben biliyorum yapacağımıUgrasmak istemiyorlar. Yonetmeligi kendileri de kontrol edebilir ya da il mudurlugunu arayabilirler. Rutin islerini etkilemeyen bir iş oldugu icin baslarina is almak istemiyorlar acikcasi.
Il mudurlugu ile tekrar gorusup ilgili mevzuati ilce müdürlükleri yahut hangi kurumlar ile gorusecekseniz onlarla paylasmalarini isteyebilirsiniz. Sizin isi sadece il mudurlugu cozer. Sikayet isine kalkismayin derim. Arastirmaniz gonulluluk esasina dayandigi icin calisanlar sizinle gorusmek istemeyebilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?