Resmi kurumlar yüzünden çok stresli günler geçiriyorum

Yönetmeliği açıp bakmak çok mu zor?hadi siz evrakta sahteciilik yaptiniz,2020 yonetmeligini verdiniz.sonuçta nette bile yönetmelikler var.acar ,bakar.ilginc.

Kaç kişiye yalvardım anlatamam. Yarın başka bir ilçenin ilçe müdürlüğüne gideceğim. Onlar da beni dinlemeyecek
Elinizde yazili red belgesi olsa İl Mudurlugu’ne gidin gidin, CİMER’den sikayet edin diyecegim.

Ya da calismayi arzu ettiginiz yerleri listelediginiz durumu direkt İl Mudurlugu’ne yazsaniz ve yardimdi olmalari icin bir izin belgesi yazsalar size? Yani kurumlarin izni degil de kolaylastiracak bir yazi?

Size önerim cimere şikayet edin, ya da bilgi talep edin şu araştırmam için bilgileri ihtiyaç vardır diye hakkınız sonuçta. Ya da maalesef ülkemizin gerçeği torpil bulabiliyorsanız bulun üst düzey birisini izin falan hemen hallolur. 3. Seçenek tez konunuzu değiştirin.

Bakın bugün bir görüşmemizde inandırmak için sunduğum belgeler
1. Bakan tarafından e imzalı olan yeni yönetmelik
2. Bakanlığın sitesinden yönetmeliğin değiştiğine dair yazı
3. İl müdürlüğün benden ne istediğine dair e imzalı resmi yazı
4. Kendi üniversitemden aldığım belgeler

Hala bana diyor ki bence bu yanlış, sen şimdi git il müdürlüğü ile görüş

Görüştüm bakın verdiklwri yazı bu diyorum.

Hala diyor ki olmaz bu hatalı

Gırtlaklamak istedim

Cimere bir arkadaşım ( aslında tezi için) bilgi edinme kanunu gereği x kurumun verilerine ihtiyaç duyuyorum diye yazı yazmıştı. 1 ay içinde bilgileri yazmışlar. Ve birden çok kurum için yapnıl hepsi geri dönüş yapmış bir deneyin isterseniz.

Devlet kurumdaki yöneticiler böyledir bilgi belge vermekten ödleri kopar. Ne belge gösterirseniz gösterin korkup size çalışma için gerekli bilgileri vermeyecekler. Ben de tezimi yazarken benzer durumlar yaşadım okuldan yazı yollardım cevap bile vermezlerdi resmi yazıya. Sırf gerekli bilgilere ulaşamadığım için yüksek lisansım 1 yıl uzamıştı.

Hep kendileri gibi insanlarla karşılaşırlar umarım

Bu şekilde onlardan izin almadan ilk il müdürlüğüne eski prosedürdeki gibi başvuru yaptığımda il reddediyoe. Çünkü il biliyor yeni yönetmeliği. Ama ilçe ve kurumlar bilmiyor. Sorun bu çelişkide
Peki il müdürlüğünden bir yazi alsanız, ilçeye o yazıyla gitseniz, ay ne sinir bozucu bir durum ya

Ben bilgi istemiyorum. Araştırma izni istiyorum. Bana uygun değil veremem dese amenna. Ama böyle bişi yok diyor ona deliriyorum

Ben bilgi istemiyorum. Araştırma izni istiyorum. Bana uygun değil veremem dese amenna. Ama böyle bişi yok diyor ona deliriyorum
Bunu da yazabilirsiniz cimere araştırma iznime okuldan belge götürmeme rağmen cevap verilmiyor diye. Devlette çalışan arkadaşlarımdan cimer şikayetlerinden amirlerin ödlerinin koptuğunu duymuştum.

Tereddüt yok. Açık ifade ile "Önce çalışmanın yapılacağı kurum müdürlerinden izin alınması...." direkt ifade bu.
Çok enteresan. Açın mevzuat.gov.tr’yi gösterin. Resmî sitedir, hukukçular da günceli yakalayabilmek için buradan bakar. Ayrıca eski yönetmeliği ilga eden bir madde muhtemelen elinizdeki yönetmeliğin son hükümlerinde yer alıyordur. Daha da anlamıyorlarsa diyecek bir şey kalmıyor.

Siz il mudurlugu ile konussaniz teyit etmek icin kurumlara yazi gonderemiyor mu? Ya da arayamiyor mu?
İl müdürlüğündeki yetkili dedi ki beni oradan arayın, ben konuşayım müdürle. Müdüre teklif ettim. Bunu bile kabul etmiyor ya. Yani bunun ne sakıncası olabilir? Bana güvenmiyorsan sen ara il müdürlüğü. Arasa her türlü çözülecek

Yok artik. Resmen basina is cikarmayin diye yokusa surmus. Aman ogrenmesin, is yapmak zorunda kalir!

Hanımlar
Her dediğinize itiraz ediyor gibi duruyorum ama emin olyn tüm yöntemleri denedim.
Bugün bir müdürden işi yokuşa sürdüğüme dair 15 dk vaaz dinledim. Ben istemiyorum, il istiyor, artık yeni prosedür bu dememe rağmen ısrarla işi yokuşa süren ben oldum. Niye bu yolu izliyormuşum, böyle bişi yokmuş. Peki yönetmelikte yazan ne diyorum. Ben yönetmeliği çok iyi biliyorum diyo. Elimde belge olmasına rağmen

Ugrasmak istemiyorlar. Yonetmeligi kendileri de kontrol edebilir ya da il mudurlugunu arayabilirler. Rutin islerini etkilemeyen bir iş oldugu icin baslarina is almak istemiyorlar acikcasi.
Il mudurlugu ile tekrar gorusup ilgili mevzuati ilce müdürlükleri yahut hangi kurumlar ile gorusecekseniz onlarla paylasmalarini isteyebilirsiniz. Sizin isi sadece il mudurlugu cozer. Sikayet isine kalkismayin derim. Arastirmaniz gonulluluk esasina dayandigi icin calisanlar sizinle gorusmek istemeyebilir

Doktoram bitsin ben biliyorum yapacağımı
Özellikle birine pis bilendim.
Kapıyı suratıma çarptı
Medeniyetsiz dağ ayısı.
Kibarca de ki biz izin vermiyoruz.
Adamı göremedim bile. Çat diye kapattı. Burası devlet kurumu ya. İfşa edicem onu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…