- 3 Mayıs 2015
- 13.329
- 48.777
- 598
- Konu Sahibi Bana Diyor Nau Nau
-
Hanımlar merhaba
İfşa olmamak adına 1.5 aydır çektiğim çileyi özet ve biraz da değiştirerek yazacağım.
X şehrinde bir tez çalışması yürüteceğim.
Y bakanlığından kendisine bağlı kurumları ziyaret edip çalışanlarla görüşme yapmak için izin almam lazım.
Normalde prosedür şuydu: Önce Y bakanlığına evraklarını ve gideceğin kurumların listesinş verirsin. Uygun görürlerse sana onay yazısını verirler.
Bu yıllardır böyle. Ama 2020 de yönetmelik değişmiş.
Şimdi prosedür şu: Önce gideceğin kurumdan orada çalışma yapacağına dair bir sakınca olmadığına dair izin alıyorsun. Sonra bakanlığa o yazıyı verip kurum müdürü izin verdi gidebilir miyim diyorsun. Onlar öyle izin veriyoe.
Gelelim dananın kuyruğunun koptuğu yere.
Bu 2020deki yönetmelikten sadece il müdürlüğü ve benim haberim var
İlçe müdürlükleri de dahil olmak üzere gittiğim kurumların müdürlerini asla ama asla ikna edemiyorum.
1.5 ayda 30dan fazla kurum gezdim. Kapıyı suratıma çarpan müdürler oldu. Her türlü yeni yönetmelikle ilgili resmi yazı sunmama rağmen asla ama asla inanmıyorlar.
Kafayı yiyeceğim. Israrla benim yanlış yaptığımı söylüyor adam. Burnuna resmi imzalı yeni yönetmeliği sokmama rağmen.
Hadi kurum müdürlerini geç.
İlçe müdürlükleri nasıl bilmez? Bakanlığa bağlı il müdürlüğü bir karar almış. İlçenin haberi yok.
Bazen hasbelkader bir kurum müdürünü ikna edecek gibi oluyorum. Dur ben ilçeye sorayım gerçekten yönetmelik böyle mi diye diyor. İlçeyi arıyor. İlçe diyor ki öyle değil. Eski prosedürü anlatıyor.
Kaç kurumdan kovuldum bilmiyorum.
Beni salak yerine koyan da oldu. Halbuki yeni yönetmeliği bilmeyen kendisi.
İl müdürlüğü ve bakanlıkla da defalarca konuştum. Müdürlerin ve ilçenin haberi yok. Bana yazı vermiyorlar. İlerleyemiyorum dedim.
Onlar da müdürlere kızıyor. Ama yaoacak bir şey yok hocam. Yeni yönetmelik bu diyor.
Ben bu tezi yapamayacağım galiba atılacağım
Doktoraya bıraksam hangi işte çalışacağım bu saatten sonra kpss doğu görevi vs de zor. Eşimin işi sabit.
Çok bunaldım
Artık bugün arabada oturdum ağladım
Türkiyede nedense bir çalışçanların haberi yok prosödurlerden, birçok kurum bu şekilde kimse işini düzgün yapmıyor ki , size tavsiyem kendinizi yıpratmayın elinizden geleni yapın yeterHanımlar merhaba
İfşa olmamak adına 1.5 aydır çektiğim çileyi özet ve biraz da değiştirerek yazacağım.
Y bakanlığından kendisine bağlı kurumları ziyaret edip çalışanlarla görüşme yapmak için izin almam lazım.
Normalde prosedür şuydu: Önce Y bakanlığına evraklarını ve gideceğin kurumların listesinş verirsin. Uygun görürlerse sana onay yazısını verirler.
Şimdi prosedür şu: Önce gideceğin kurumdan orada çalışma yapacağına dair bir sakınca olmadığına dair izin alıyorsun. Sonra bakanlığa o yazıyı verip kurum müdürü izin verdi gidebilir miyim diyorsun. Onlar öyle izin veriyoe.
İlçe müdürlükleri de dahil olmak üzere gittiğim kurumların müdürlerini asla ama asla ikna edemiyorum.
1.5 ayda 30dan fazla kurum gezdim. Kapıyı suratıma çarpan müdürler oldu. Her türlü yeni yönetmelikle ilgili resmi yazı sunmama rağmen asla ama asla inanmıyorlar.
Kafayı yiyeceğim. Israrla benim yanlış yaptığımı söylüyor adam. Burnuna resmi imzalı yeni yönetmeliği sokmama rağmen.
İlçe müdürlükleri nasıl bilmez? Bakanlığa bağlı il müdürlüğü bir karar almış. İlçenin haberi yok.
Bazen hasbelkader bir kurum müdürünü ikna edecek gibi oluyorum. Dur ben ilçeye sorayım gerçekten yönetmelik böyle mi diye diyor. İlçeyi arıyor. İlçe diyor ki öyle değil. Eski prosedürü anlatıyor.
İl müdürlüğü ve bakanlıkla da defalarca konuştum. Müdürlerin ve ilçenin haberi yok. Bana yazı vermiyorlar. İlerleyemiyorum dedim.
Onlar da müdürlere kızıyor. Ama yaoacak bir şey yok hocam. Yeni yönetmelik bu diyor.
Doktoraya bıraksam hangi işte çalışacağım bu saatten sonra kpss doğu görevi vs de zor. Eşimin işi sabit.
Çok bunaldım
Prosedür gereği kuruma gidip dilekçe veriyorum. Onlar da uygun görürse çalışma yapmanızda sakınca yoktur diye yazı veriyor. Birkaç insaflı kurum verdi. Sonra bu yazılarla bakanlığa başvurup çalışma izni alacağımKurumlardan sozlu olarak mi istiyorsunuz? Kurumlar gorusu ilce mudurluklerinden telefon vb gibi olarak mi aliyor?
2 gündür strese bağlı ağrılar yaşıyprum. 1.5 ay dayandım. Dün patladım. Hem kendi salla başı al maaşı memur olmuş. Yönetmelikten bihaber. Hem bana sen bilmiyorsun diyor.Türkiyede nedense bir çalışçanların haberi yok prosödurlerden, birçok kurum bu şekilde kimse işini düzgün yapmıyor ki , size tavsiyem kendinizi yıpratmayın elinizden geleni yapın yeter
Prosedür gereği kuruma gidip dilekçe veriyorum. Onlar da uygun görürse çalışma yapmanızda sakınca yoktur diye yazı veriyor. Birkaç insaflı kurum verdi. Sonra bu yazılarla bakanlığa başvurup çalışma izni alacağım
Peki doğrusu ne diye sorun , onlar ne diyorsa onu yapın gerçekten doğrusu bu olmasa bile2 gündür strese bağlı ağrılar yaşıyprum. 1.5 ay dayandım. Dün patladım. Hem kendi salla başı al maaşı memur olmuş. Yönetmelikten bihaber. Hem bana sen bilmiyorsun diyor.
Üzülmeyin bu sistemin suçlusu siz değilsiniz, sürekli yönetmelik değişiyor ve herkes bihaber , kendinize acıyın ve üzmeyin boşuna çünkü değmiyor..2 gündür strese bağlı ağrılar yaşıyprum. 1.5 ay dayandım. Dün patladım. Hem kendi salla başı al maaşı memur olmuş. Yönetmelikten bihaber. Hem bana sen bilmiyorsun diyor.
Dlekçeyi almıyorlar kiYazdiginiz dilekceye yeni yonetmeligi ekliyor musunuz?
Sakincali gorenler cevabi sozlu mu veriyor dilekcebize yazili cevap olarak mi?
Dogrusunu ogrenecekler, is cikacak ya ondandir!Dlekçeyi almıyorlar ki
Secereme kadar ekliyorum
Sözlü hayır bu böyle değil diyorlat
Ama tezi yapamıyoeum kiÜzülmeyin bu sistemin suçlusu siz değilsiniz, sürekli yönetmelik değişiyor ve herkes bihaber , kendinize acıyın ve üzmeyin boşuna çünkü değmiyor..
Kaç kişiye yalvardım anlatamam. Yarın başka bir ilçenin ilçe müdürlüğüne gideceğim. Onlar da beni dinlemeyecekDogrusunu ogrenecekler, is cikacak ya ondandir!
Taahhutlu postayla gonderin mecbur kalsinlar.
Sinir oldum sizin yerinize.
Doğrusu diye anlattıkları 2020den önceki yönetmelik.Peki doğrusu ne diye sorun , onlar ne diyorsa onu yapın gerçekten doğrusu bu olmasa bile
Hanımlar merhaba
Çok bunaldım
Prosedür gereği kuruma gidip dilekçe veriyorum. Onlar da uygun görürse çalışma yapmanızda sakınca yoktur diye yazı veriyor. Birkaç insaflı kurum verdi. Sonra bu yazılarla bakanlığa başvurup çalışma izni alacağım
Tereddüt yok. Açık ifade ile "Önce çalışmanın yapılacağı kurum müdürlerinden izin alınması...." direkt ifade bu.Açıp mevzuat.gov.tr’den kontrol etsinler. Bunu yapamıyorlar mı? Yoksa yönetmelik hükmünün yorumu ile ilgili bir tereddütleri mi var?
İşte bende onu diyorum , o şekilde izin alabiliyorsaniz alsanız sorun olur mu ileride? MEB ile bende iki senedir uğraşıyorum çünkü yurtdisindan geldikten sonra oglum icin denklik almam gerektiğini vs , her kafadan ayrı ses çıkıyor, ben hepsine peki sen biliyorsun en doğrusunu ne yapmam lazım deyip onlar ne dediyse onu yaparak denklik alabildim , aslında mevzuata aykiriydi söyledikleri ama o şekilde halledettim, kimsenin hicbirseyden haberi yokDoğrusu diye anlattıkları 2020den önceki yönetmelik.
Bana bunu diyen de oldu. O zaman teşekkür edip çıkıyorum. Bunda sorun yok. Gönüllülük esas. Beni yıpratan orta yaşı geçmiş eskide takılı kalmış müdürleri ikna edememem.Çalışanlar sizinle görüşme yapmak istemezse , bu durumda ne oluyor ?
Bu şekilde onlardan izin almadan ilk il müdürlüğüne eski prosedürdeki gibi başvuru yaptığımda il reddediyoe. Çünkü il biliyor yeni yönetmeliği. Ama ilçe ve kurumlar bilmiyor. Sorun bu çelişkideİşte bende onu diyorum , o şekilde izin alabiliyorsaniz alsanız sorun olur mu ileride? MEB ile bende iki senedir uğraşıyorum çünkü yurtdisindan geldikten sonra oglum icin denklik almam gerektiğini vs , her kafadan ayrı ses çıkıyor, ben hepsine peki sen biliyorsun en doğrusunu ne yapmam lazım deyip onlar ne dediyse onu yaparak denklik alabildim , aslında mevzuata aykiriydi söyledikleri ama o şekilde halledebilir, kimsenin hicbirseyden haberi yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?