Resmen Aklımdan atamıyorum nolur bakın

VanessaRinki

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2020
813
1.081
63
takıntılı şekilde 2 aydır eczacılık okumak istiyprum dersleri fakültesi aşırı derecede dikkatimi çekiyor.
kimya müh eczacılığa çalışma alanında keşişse de derslerin alakası yok kendimi sürekli eczacılığın benim için ne kadar doğru olduğuna ikna ederek geçiriyorum
sizce ne yapmalıyım vazgeçemiyorum bu bölümden nolur yardım edin
iş garantisi yok biliyorum ama mezun olunca okumak istiyorum deli gibi

Eczaciligin mi garantisi yok ?

Bu kadar isteğiniz varsa tabi okuyabilirsiniz. İş garantisi devlette nasıldır bilmiyorum ama özelde eczane açabilirsiniz maddiyat doğrultusunda. Yaş kaç olursa olsun insan hayallerinin peşinden gitmeli.

Eczaciligin mi garantisi yok ?
Kendi eczanenizi açamıyorsanız ki hastaneye yakın ya da iyi konumdaki eczanelerin devri/hava parası korkunç yüksek ya başka eczanede çalışacaksınız ya da özel sektör. Kamuda alımlar nasıl bilmiyorum. Küçümsemek için demiyorum ama eczanede çalışan kalfaların çoğu eczacı değil. Komşum eczacı adam gibi uğradığı yok. 23878439 yıldır aynı kalfalarıyla döndürüyor dükkanı, arada hobisine uğrarsa anca o. Hal böyleyken de eczacılık okuyan biri kalfanın yaptığı işi yapmak ya da o maaşı almak istemez.

ayrıyetten bu meslekte emeklilik de yok 90 yaşında ama hala eczane işletiyor gençlerin önünü kapatıyor bu durum.
hatta eczacı öldükten sonra bile 5 yıl vekaleten varisleri işletebiliyor kısaca yaşlılar eczacılıktan gençlere ekmek yedirmiyor resmen.
2.eczacı veya yardımcı eczacı durumu var onda da asgari veriyorlarmış koskoca 5 yıl ağır tıbbi dersler görüp asgari almak hiçbir iş garantinin olmaması koyar insana.
özelde zaten kimyager kimya müh eczacı benzer işi yapıyor özelde çalışmak için eczacılık okumama gerek yok

Nasıl derslerin alakasi yok, ben de kimya muhendisiyim, ancak baska bir bolumde (muhendislik fakultesi) ogretim uyesiyim, benim de ara ara aklimdan gecmiyor degil eczacılık..ama derslerin nasil alakasi olmayabilir, hemen hemen 2 yıl ortak..

analitik falan ortak ama onu da sayarlar mı bilmiyorum
hocam 7 yılda kimya müh bitirsem iş bulabilir miyim özelde?

Organik, analitik, fiziko, aldiysan biyokimya...cok ortak, ancak dedigin doğru hangi universiteye basvurduğuna bagli olarak içerikler uyuyor mu kontrol edilir acts leri...
tabi ki özel sektorde bulabilirsin, zaten iyi unvler de kimya müh ancak bitiyor 6 yıla ne bileyim bizim zamanimizda ve universitemizde o şekildeydi...ozel sektor neden olmasin, ancak ilgi alaninizi belirlemeniz (malum cok genis bir alan) ve o alandaki ek donaniminiza gore şekillenecektir açıkçası...tabi network de olusturmakta lazım...hayırlısı hakkınızda..

E okuyun o zaman hanımefendi sizi tutan mı var ?

Eczacılık fakültesini kazanabilecek misin?

ailesinin parasi olmayanlarin eczacilik okumasi bana mantiksiz geliyor. tanidigim arkadasimin babasi vakıf üniversitesine verecegi parayi ciddi ciddi biriktirmiş, cocugu mezun olduktan sonra kucuk bir eczane acmisti (8 10 yil once) . adamin cok duzenli para biriktirmesine - ciddi bir pesinata ragmen ve ulke ekonomisi iyi durumdayken o kadar zorlandilar ki. ustelik o zamanlar her sey daha kolaydi, parasi olan aciyordu. simdiki gibi kurallar, kuralar falan yoktu. yani babasi ciddi bir butce ayiranlar bile zorlanmisken dükkan açacak parasi olmayanlar ne yapabilir ki? ilac fabrikalarinda calisir.
e zaten sen de kimya mühendisisin. ilac fabrikalarinda calisabilirsin.
ayni kapiya cikiyor bence

Son düzenleme:
Okulunu bitirdin de sıra buna mı geldi. Gerçeklere odaklanmamak için ne kadar çok bahane buluyorsun. Ailene çok yazık.

Bölümü kazanabilecek misiniz bakalim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…