• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Resmen 1 kilo bile veremedim =(

Shusui

Guru
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
2.772
8.401
358
Mersin
Bir buçuk aydır hayat tarzımı tamamen değiştirdim.Diyetisyenlerin uygulayın dediği herşeyi yaptım.Buradaki başlıklıklara bakıyorum çoğu insan benden çok çok daha yiyerek ayda 8 kilo falan vermiş.Hem hayat tarzımı hem beslenme tarzımı değiştirdim.Normalde sporla aram iyi değildir ama her 2 güne bir bir buçuk saat hızlı tempoda inişli çıkışlı bir parkurda yürüdüm.Bu sırada tabi tıp okuyan arkadaşlarımlada çok konuştum tavsiye verirler belki diye.Tahmin edebileceğiniz gibi metabolizma hızlandırıcı çayların hepsini ezberledim.Bir buçuk aydır şeker, tuz ve un kullanmıyorum yani 3 beyazdan uzak kaldım ve sonunda bugün tartıldım.0, diyete başladığım günde 70 kiloydum şu anda da 70 kiloyum. Tiroidlerim bozuk değil,insilün direncim yok.Resmen kendimi acayip motive edip bir buçuk ay aşırı çaba gösterdim ama sıfır.1 kilo bile vermiş olsam yine birşey diycem o derece. O kadar sinirim bozuldu ki sabahtan beri ağlıyorum.Herhangi bir fikri olan var mı? Neden hiç vermedim herşeyi çok doğru yapmaya çalıştım oysa ki.

maddi imkanınız varsa akupunkturu tavsiye ederim ben de aynı yaşadıklarınızı yaşadım öss den dolayı 12 kilodan daha fazla almıştım ve ne diyetle ne sporla veremedim akupunktura gittim ve 15 kilo verdim şuan üniversitede yurtta olduğum için kilo vermeye devam edemiyorum ama almıyorumda yazın eve gidince diyetimi tekrar yapıcam ama bu sefer akupunktura ihtiyacım olmicak çünkü o yeme düzenine alıştım :):68:

hormonlarına baktırdın mı?troid bazen tahillerde çıkmaz ultrasoda belli olur,ayrıca polikistik over da olabilirsin.o zamanda vermen zor olur.bence uzmana görünmeden kendi kendine diyet yapma.:44:

Hayatım ben 4 ayda 4kilo anca verdim bendede hiç bir sorun yoktu ama işte böyle.Biraz spor yap bence ben hergün bir umutla 10 dakika step yaptım.Hala devam ediyorum yılmak yok devam.:97:

bence yediklerini yaz ben öyle yapıyorum insan daha kontrollü oluyo arada kaçırdıklarını farketmiyosun çünkü..o kaçamaklar da mahvediyo işte..ben 2 ayda 12 kilo verdim diyetisyen ve sporla

teşekkür ederim herkese azıcık moralim düzeldi gibi oldu :) hormonlarıma baktırdım herşeye bakıldı hiçbir sorun yok doktor bu metabolizma hızınla ilgili dedi yapacak birşey yokmuş :(

duygusuzm , akapunktur aklıma gelmişti daha önceden ama çok ciddi düşünmemiştim açıkcası ama şimdi sen yazınca böyle 15 kilo verdim falan diye heveslendim baya.

o kadar emekle veremeyince insanın bütün hevesi kaçıyor birde. Şimdi tekrar hevesleneyim diye sportif hatun resimlerine bakıyorum işe yarar inşallah :D

ben tecrübeli bi doktora gittiğinizde işe yarayacağına garanti veririm ben 4 ayda 15 kilo verdim:65: annem benim kadar dikkat etmeden 12 kilo verdi babam 2 ay bizim diyetimize benzer bi diyet hazırladı kendine onu yaptı(babam akupunktura gitmiyodu) 7 8 kilo verdi kuzenim 1 ay gitti 5 kilo verdi:66: bitek teyzem çok kilo veremedi o da bi kere şunu yesem nolcak diyip önüne gelen herşeyi canı çeksede çekmese de yediği için oldu sanırım:20:
akupunktur sizin diyet yaparken tansiyonunuzun düşmesini, kan şekerinizin inip çıkıp sizi tatlıya saldırtmasını, insülin dengenizi, metabolizma hızınızı ayarlamaya yönelik bi yöntemdir zayıflama dışında bir çok hastalığın tedavisinde kullanılır :):68:
mesela benim sindirim sistemim yavaştı 2 günde bir anca tuvalete çıkıyodum bazen daha uzun süre şimdi bazen günde 1 2 kere gittiğim bile oluyo :):17:

ah ne desemki bende yaklaşık 1,5 aydır 70 kiloyum. bende haşimato var:( ara öğün dese nyapıtorum. beslenme şeklim tamamen değişti. beyaz ekmek yemeyeli aylar oluyor. ama tı yok hergün spor yapıyorum. ay bana da fenalık geldi açıkçası. tek başıma olmadığımı bilmek iyi geldi. ben suyu fazla içemiyorum günde 1,5 bazen 2 litre ancak. su çok işe yarıyor diyolar. su tüketimin nası canım.. ? aallah yardımcımız olsun.
akupunktur olayını bende araştırmaya başladım. belki yardımcı olur.

stresten falan alınan kilolar zor veriliyo bilirsiniz ben 79.2 ile başladım akupunktura 66 kilodayken okula dönmek zorunda olduğum için bıraktım ama diyetime devam ettim artık bünyem alışmıştı 63.9 ü gördüm en düşük :66: ama sömestr tatilimiz 1 ay sürünce babam da çok zayıflamış bu çocuk ölcek mi diye beni yedirip şişirince şubatta ankaraya döndüğümde 67.8 düm :52: şuan 64 ü azıcık ucundan yakaladım tekrar bakalım sınav dönemlerinde yine abur cubura sarmazsam veririm daha veremezsem yaza artık :82:
bakın iyi kaliteli muayenehanesi olan bi akupunktur doktorundan bahsetmiyorum seansına 150 200 milyon alıyo diye iyidir diyip gitmeyin benim gittiğim doktor 20-25 senedir bu işi yapıyodu ve düşük gelirli ailelere göre bi doktordu çoğu zaman bana paran yoksa sonra verirsin bee boşveer diyip iğnelerimi takmıştır doktorunuzun dış görüntüdeki kalitesine değil bu işteki tecrübesine ve hastalarının durumuna bakın :68:

Son düzenleme:
stresten falan alınan kilolar zor veriliyo bilirsiniz ben 79.2 ile başladım akupunktura 66 kilodayken okula dönmek zorunda olduğum için bıraktım ama diyetime devam ettim artık bünyem alışmıştı 63.9 ü gördüm en düşük :66: ama sömestr tatilimiz 1 ay sürünce babam da çok zayıflamış bu çocuk ölcek mi diye beni yedirip şişirince şubatta ankaraya döndüğümde 67.8 düm :52: şuan 64 ü azıcık ucundan yakaladım tekrar bakalım sınav dönemlerinde yine abur cubura sarmazsam veririm daha veremezsem yaza artık :82:
bakın iyi kaliteli muayenehanesi olan bi akupunktur doktorundan bahsetmiyorum seansına 150 200 milyon alıyo diye iyidir diyip gitmeyin benim gittiğim doktor 20-25 senedir bu işi yapıyodu ve düşük gelirli ailelere göre bi doktordu çoğu zaman bana paran yoksa sonra verirsin bee boşveer diyip iğnelerimi takmıştır doktorunuzun dış görüntüdeki kalitesine değil bu işteki tecrübesine ve hastalarının durumuna bakın :68:
ah canım ne güzel bende bir 64 leri görsem gerisi gelir gib geliyor... senin dr nerde ben istanbuldayım.eğer istanbul anadolu yakasındaysan inşallahhh:69: bana dr bilgilerini özelden atabilir misin?

Son düzenleme:
malesef ben antalyada bi doktora gitmiştim istanbulla uzaktan yakından alakası yok :26:

ah ne desemki bende yaklaşık 1,5 aydır 70 kiloyum. bende haşimato var:( ara öğün dese nyapıtorum. beslenme şeklim tamamen değişti. beyaz ekmek yemeyeli aylar oluyor. ama tı yok hergün spor yapıyorum. ay bana da fenalık geldi açıkçası. tek başıma olmadığımı bilmek iyi geldi. ben suyu fazla içemiyorum günde 1,5 bazen 2 litre ancak. su çok işe yarıyor diyolar. su tüketimin nası canım.. ? aallah yardımcımız olsun.
akupunktur olayını bende araştırmaya başladım. belki yardımcı olur.

annem de haşimato hastası ondan biliyorum az buçuk hiç veremiyor :( ama annem pilates yaptı yaklaşım bir 4 ay pek zayıflamasada baya sıkılaştı.Göbeği falan indi nerdeyse.Tartıya çıktığında hala 80lerde ama tip olarak en fazla 70 dersin o derece.ama çok sıkılıyorum ben ondada bir ay falan yaptım sıkıldım sonra çok :59:

suyu çok içiyorum ben ya acayip hem de.zaten 2 litreyi rahat geçiyor su birde üstüne sürekli bitki çayı içiyorum.7 ay önce sigarayı bıraktım azım boş kalmasın diyede sürekli birşeyler içtim ordan alışkanlık oldu.
Beyaz ekmek yemeyeli aylar oluyor yorumunu okuyunca duygulandım :( en son ne zaman beyaz ekmek yediğimi bile hatırlamıyorum :43:

yalnız yazdıklarını okudukça çok özendim :) zaten veremeyen bir bünye için çok mantıklı zaten.annemlede konuştum.4 ay sonra onların yanına taşınacam tekrardan o da çok mantıklı geldi.Bakacaktı araştıracaktı yavaştan.Gerçekten hiç aklımda yoktu ve tamam bütün ümidim tükendi diyordum ama senin yazdıklarını okuyunca tekrar bir heves geldi :) bir de şeyi merak ediyorum ben, ben irade konusunda çok güçlüyüm öyle iştahım falanda çok açık değil.Aşırıda yemedim hayatım boyunca hiç bir de bana asıl kiloyu yapan bir ameliyat sonrası oldu.Tam 7 kilo aldım zaten var olan kilomun üzerine yinede akapunktur fayda eder mi acaba :44:

bir jinekologa gidip muayene oldunuzmu ?
eğer pko felan varsa o da kilo verimini zorlaştırıyor :26:

bir jinekologa gidip muayene oldunuzmu ?
eğer pko felan varsa o da kilo verimini zorlaştırıyor :26:

bununla ilgili değil ama daha önce ki bir jinekolog muayenesinde küçük bir kist var demişti ama çikolata kistlerinden stresten olabilir arada sırada dedi sonrada geçti.Yani hormonal olarak o bakımdan sorunum yok.Henüz bir ay olmadı zaten kontrole gideli.Ama bilmiyordum açıkcası ondan olabileceğini :/

canım mesela az yiyorsun ama yediğin yemekler yağlı mı?Yediğin peynir, yoğurt yağlı mı?Akşam yatmadan önce yemek yiyor möusun?Yeterince protein, kalsiyum alıyor musun?Yürüyüşün üzerine ağırlık çalışabilirsin metabolizman hızlanır.Belkide bitki çaylarından biri vücudunda su tutmasına sebep olmuştur....

canım mesela az yiyorsun ama yediğin yemekler yağlı mı?Yediğin peynir, yoğurt yağlı mı?Akşam yatmadan önce yemek yiyor möusun?Yeterince protein, kalsiyum alıyor musun?Yürüyüşün üzerine ağırlık çalışabilirsin metabolizman hızlanır.Belkide bitki çaylarından biri vücudunda su tutmasına sebep olmuştur....

çok dengeli besleniyorum tabi canım zaten her zaman kiloyla sorunum olduğu için artık uzman gibi oldum.Normalde sütü yoğurdu tam yağlı almıyorum ama lighta almıyorum çünkü onu işleme şekilleri içinde ki tüm minareli öldürüyormuş.Yani öyle direk yağı çıkaralım yağsız olsun diye değil bunu da dedem ineklerin sütlerini bir firmaya satmaya başladığında öğrenmiştik.Genelde yarım yağlı alırım.Bitki çayı ise favorim tarçın,karanfil,zencefil,limon, bayılıyorum resmen ama yazın insanın içini yakıyor.Yani kısacası artık ıncık cıncık ne varsa öğrendim ama ya aşırı yavaş metabolizmam yada stresten gitmiyor bilmiyorum.

Back
X