Resimli buzdolabi ve dondurucu hazirliklarimiz

Evet yaa.hele de koyacak yerin varsa dolabı.
dondurucu olmayınca zor ya mesela ben hiç dolmalık biber denemedim kaba fazla yer kaplar diye aslında bir fırın tepsisine karnıyarık yapıyordum biz iki kişiyiz o bize 6 kerelik yemek oluyor fazlasını hemen dondurucuya koyuyordum iyi oluyordu ama bu sene bi şey yapamadım

dondurucu olmayınca zor ya mesela ben hiç dolmalık biber denemedim kaba fazla yer kaplar diye aslında bir fırın tepsisine karnıyarık yapıyordum biz iki kişiyiz o bize 6 kerelik yemek oluyor fazlasını hemen dondurucuya koyuyordum iyi oluyordu ama bu sene bi şey yapamadım
Gidiş geliş ben de alıcam derin dondurucu.inanır mısın bir torba bile koyamadım dolaba.unuttum,fırsat olmadı derken kış geldi.bu hsonu da yapmıcam.haftaya inşallah o_O

Gidiş geliş ben de alıcam derin dondurucu.inanır mısın bir torba bile koyamadım dolaba.unuttum,fırsat olmadı derken kış geldi.bu hsonu da yapmıcam.haftaya inşallah o_O
ev taşıdım o yüzden yapamadım şimdi koysam kesin bozulurdu taşınırken elektrik yoktu falan hala yerleşemedim bu sane hazıra dayanıcaz gibi duruyo

ev taşıdım o yüzden yapamadım şimdi koysam kesin bozulurdu taşınırken elektrik yoktu falan hala yerleşemedim bu sane hazıra dayanıcaz gibi duruyo
E mantıklı davranmışsın.ben yine de bir şeyler yapabiliriz diye düşünüyorum canım.pahali da olsa ben bir şeyler alıp koyucam inşallah haftaya.kışın az da olsa yemek düşünme stresimi azaltiyor.

E mantıklı davranmışsın.ben yine de bir şeyler yapabiliriz diye düşünüyorum canım.pahali da olsa ben bir şeyler alıp koyucam inşallah haftaya.kışın az da olsa yemek düşünme stresimi azaltiyor.
Yapmak istiyorsanız bencede yapın pahali olmasından ziyade artık sertlesiyor fasulye falan pişmesi zor olur.

Ben bu aksam nohut islatip yarin için pişirip aticam dolaba
bende her ay 2'ser paket nohut ve kuru fasulyeyi islatip haslayip posetliyorum birer yemeklik.
cat kapi gelen olursa cok pratik oluyor.
yesil mercimegide haslayip ufak ufak posetlere koyarim.
mercimekli bulgur icin iyi oluyo elimin altinda...yontemlerini takip ediyorum cnm.
bu arada dlaba koymak icin pogaca tarifin varsa paylasirsan sevinirim...

Selam canim bebekler iyiler cok Sukur
Fasulyeyi hasladin mi yoksa yagda kavurduktan sonra mi koydun?
Fasulyeyi güzelce temizledim yıkadım kırdım. Sonra biraz bekledim suyu gitsin diye. Soğan kavurdum yağda fasulyeyide bikaç dk çevirdim içinde. Soğuyunca yemeklik ayırıp dolaba koydum.

bende her ay 2'ser paket nohut ve kuru fasulyeyi islatip haslayip posetliyorum birer yemeklik.
cat kapi gelen olursa cok pratik oluyor.
yesil mercimegide haslayip ufak ufak posetlere koyarim.
mercimekli bulgur icin iyi oluyo elimin altinda...yontemlerini takip ediyorum cnm.
bu arada dlaba koymak icin pogaca tarifin varsa paylasirsan sevinirim...
Yeşil mercimegin tadi degisiyo mu acaba?haslanmis fasulye su gibi oluyo sanki o yuzden ben kavurup koyuyorum
Mercimegi de corba için soganla kavurup koymayi düşünüyorum

Yeşil mercimegin tadi degisiyo mu acaba?haslanmis fasulye su gibi oluyo sanki o yuzden ben kavurup koyuyorum
Mercimegi de corba için soganla kavurup koymayi düşünüyorum
yok cnm mercimegin tadi degismiyor .
birde fasulyen niye su gibi oluyor acaba cinsindenmi.yada cokmu hasliyorsunki.
ben nohutuda fasulyeyide mercimegide hafif diri kalicak sekilde haslarim.posetlerim.

Yaprak da ilgincmis
Tadinda degisiklik oluyo mu acaba?
Vallahi benim ilk denemem. Böyle yapsam nasıl olur diye düşünürken bir teyze ben böyle yapıyorum dedi. Salamuradan çok daha lezzetli ve yumuşak oluyormuş.
Salamura yaprakla yaptığım sarmanın tadını da hiç sevmem zaten. İnşallah böylesi çok lezzetli olur.
Teyze, dalından yeni koparmış da sarmışsın gibi oluyor dedi :KK54:

X