• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Renksiz ojeler oje çözücü niyetine de kullanılabilir mi ?

GunhesH

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2006
3.433
10
0
Ankara
Arkadaşlar aklıma bir fikir geldi..diyelim ki evde oje çözücü yok ve acilen evdeki ojelerimizden birini çözmek istiyoruz..oje çözücünün amacı ojenin havayla temas etmesi sonucu uçup giden maddeleri yerine geri koymak olduğuna göre aynı işi renksiz parlatıcı oje de yapmaz mı acaba..sonuçta onda da normal ojede bulunan maddeler var..hem belki rengin parlaklığını bile arttırabilir ?
katılaşan ojelerimden birine biraz renksiz oje döküp karıştırsam olur mu sizce ?
aseton ojenin yapısına zarar veriyor onu biliyorum ama renksiz oje zarar vermez sanırım dimi ?

Son düzenleme:
Arkadaşlar aklıma bir fikir geldi..diyelim ki evde oje çözücü yok ve acilen evdeki ojelerimizden birini çözmek istiyoruz..oje çözücünün amacı ojenin havayla temas etmesi sonucu uçup giden maddeleri yerine geri koymak olduğuna göre aynı işi renksiz parlatıcı oje de yapmaz mı acaba..sonuçta onda da normal ojede bulunan maddeler var..hem belki rengin parlaklığını bile arttırabilir ?
katılaşan ojelerimden birine biraz renksiz oje döküp karıştırsam olur mu sizce ?
aseton ojenin yapısına zarar veriyor onu biliyorum ama renksiz oje zarar vermez sanırım dimi ?

sanmıyor zararı olacağını ama denemeden bilinmez ben asetonla denemiştim sonuç çok hüsran olmadı ama ojeyle çözmek iyi fikir

teşekkür ederim yorum için :)
valla şimdi kuruyan bir ojeme denedim..
flormar plus quartz ojeme alix avienin renksiz cilasından biraz döktüm ve sallayıp karıştırdım ve gerçekten oje daha rahat sürüldü..parlaklığı da arttı...ama acaba sürekli bi işlemi tekrarlamak uzun vadede ne getirir bilemem ..ilk deneme için iyi gibi..gerçekten farketti...ama sanki biraz az da olsa opaklığını seyreltti gibi farkettim ama gözardı edilir derecede bir seyrelme...

ojeyi gittikce seffaflasitir ve jel yapili hale getirir, ama oje cozucu olarak ise yaramaz. oje cozucu bulmak cok kolay, her yerde kalyon ve diger markalarin oje cozuculeri satiliyor artik

Kızlar ben oje çözücü bulamadım bunun yerine böyle bundan başka şeylerle de ojeleri inceltebilir miyiz :26:

malesef olmuyor, ucuz ojeler zaten renk pigmentlerini az kullanıyor, bir de sen seyreltince rezillik olur bence

Back