Kontakt Lens Renkli lens kullanımında gözde damarlanma

Coffeeshop

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2014
41
2
Merhaba kızlar,
Ben 12- 13 yıldır renkli lens kullanıyorum. Gözümde çok eskiden beri hep aynı yerde iki görünen damar var. Eskiden umursamadığım için o damarlar neden var dikkat etmezdim. Ama damarsız halini hatırlamasam da galiba lens takmaktan oldu diyorum. Çünkü bazı doktorlar bundan bahsediyor. Böyle bir sorun yaşayan var mı aranızda. Lens takmaya ara verildiğinde ya ada bir daha kullanılmadığında bu damarlar ortadan kalkıyor mu?

Onu bilmiyorumda benim bi akrabam uzun sure lens takmaktan gecici korluk yasadi. Gecici dediysem 2 3 ay surdu gorme sorunu. Dikkatli ol sende bence. Bendede lens var renkli. Ama ben sadece foto cekerken filan takiyorum :) iki dakka taksamda canimi nasil acitiyo anlatamam yani.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Hadi ya çok kötü bende bayaa azalttım bu aralar korkup ama tam olarak vazgeçemiyorum, bayaa seviyorum :26:

Cok emin değilim ama kılcal damarların görunmesi alerjik bir durum. Goz doktoruna görun derim.

Cok emin değilim ama kılcal damarların görunmesi alerjik bir durum. Goz doktoruna görun derim.

Bu aralar olan bişi değil tatlım, kendimi bildim bileli bu bahsettiğim belirgin iki damar var. Yani emin olamıyorum bu damarlar küçüklüğümden beri benle olabilir ya da yıllardır lens kullandığım için uzun zaman önce oluştu.
İşin garip yanı bir iki ay önce göz doktoruna gitmiştim başka bir nedenden. Lensle ilgili bişi konuşmadık, gitme nedenim farklı olduğundan damar konusunu sormadım (aklıma gelmiyordu o sıralar). Düşünüyorum bu damarlar garip olsaydı ya da gözümde bir tahribat olsaydı söylerdi heralde :S ne bilim sürekli renkli lens takıp gözünde benim gibi belirgin damar olan var mı acaba dedim

Kullanımdan kullanıma değişiyor bence bu durum, lens titizlik ve özen grektiriyor 20 yılı aşkın lens kullanıcıları tanıyorum

Kullanımdan kullanıma değişiyor bence bu durum, lens titizlik ve özen grektiriyor 20 yılı aşkın lens kullanıcıları tanıyorum

Belkide uzun süre, %55 gibi yüksek su oranlı oksijen geçirgenliği az olan freshlookları, her gün sabah 8 akşam en az 8 çoğu zaman daha da fazla kullanmamdan ileri geliyordur. Sonuçta renkli lens şeffaflara göre çok daha sağlıksız birde herkesin yapısı farklı. Yoksa lens kullanımında bayaa titizim bende. Bilmiyorum işte o damarlar normalde varmıydı bende lens kullanımından sonra mı oldu hiç bi fikrim yok

Canım bende aşırı titiz davranıyorum hatta çok kısa takıyorum renkli numaralı lenslerimi bakıyorum ki günden güne damarlar çıkıyor gbi geliyor lensin geçirgenliğine göre değişiyor bu durum ama birkaç farklı lenste gözlemledim bunu ben 3 yıldır lens kulkanıcısıyım renklide yeniyim 4 ay gbi bir süredir...

Renkli lenste ister istemez sıkıntılar olabiliyo demekki. Benim numaralı değil zaten, artık haftaiçi takmıyorum haftasonu gece dışarıya çıkarken falan. Yavaş yavaş kendimi lensten uzaklaştırdım zaten gözlerim ela, lens takarken eşim sürekli kendi gözlerini özledim nolur biraz takma da göreyim derdi renkli lensin yeri ayrı tabii bende seviyorum o başka :)) sende şeffaf numaralıyla değiştirmeli yaparsın

Desio kullanınca seffaf lensin ne kdar konforsuz olduğuna karar verdim ya blmıyorum ne yapıcm lazer mi olsam diyorum bazen bozuk olmasa takmam zaten benm gözlerimde güzel aslında açık bal sarısı o yuzden renkli lens çok guzel gıdıyor kapıldım gidiyorum :))

Ben 2000 yılından beri renkli lens kullanıyorum ama bende böyle bişey olmadı.. Belkide sizin göz yapınızla alakalı bir durum olabilir

Ben 2000 yılından beri renkli lens kullanıyorum ama bende böyle bişey olmadı.. Belkide sizin göz yapınızla alakalı bir durum olabilir
Belkide inanın hatırlamıyorum gözümde bu damarlar hep varmıydı? Uzun süredir lens takınca... önceden dikkatimi çekmemiş. Cevap için teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…