• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rektal kanama

Hayır yani vardı da uzun zamandır atlattım gibi acısını yaşamıyorum :) çok zor zaman geçirdim ondan. Aylarca zor çıktım tuvalete bağırsaklarımı tıkadım bi güzel. Şimdi blinçlendim o konuda. Azcık bir acıda önlrmimi alıyorum hep. Bir yıl kadardır da hiçbi şey olmadı. Gebelikte ne olur bilemem ama o başka :/

Nasil önlem aliyosunuz yazarmisiniz lütfen benim de bu aralar öyle sorunum var da :/

Ben bir gun bayagi fazla sigara icmistim(normalde kullanmiyorum) aynen oyle bi manzarayla karsilastim. Muhtemelen ilactan olmustur sizde de ama doktora bi gorunmekte yarar var tabii.

Anal fisür mü acaba ? O mu kanama yapıyor ? o_O

Evet canım içten bi çatlak varmış büyük ihtmalle. bağırsakla ilgiliyse devam eder. O zaman kolonoskopi yaparız dedi.. :)

Çok geçmiş olsun. Hemoroidi doğumdan sonra ben yaşadım. Çok feciydi. Ancak o bölgede çatlak oluşumu vardı benim, sonra bir de meme belirdi falan. Ama ya değilse dedim??? Hastaneye gittim. Doktor maalesef elle muayene etti ve çatlak dedi. Sonra ben atlattım bu olayı derken bir iki yıl sonra bir gün WC de hiç ağrım, sızım, zorlanmam, kabızlığım falan yokken peçeteye kan geldi. Pembe taze kan olarak. Tabi fırladım doktora. İçim rahat etsin diye arkadan kameralı incelemeye ne deniyordu birkaç çeşidi var ya çıkaramadım şimdi ondan yaptırdım. Ama özel hastaneydi utanmadım en azından. Sadece o bölgesi yırtık bir şort giyiyorsun. Yine çatlak çıktı. Ne olursa olsun kafana takılmasın yaptır sen de.

Ama normalde kolon ya da benzeri kanserlerde foşşşş diye değil de gizli kan şeklinde olur. Hemoglobin seviyen normal ise referanslara göre için rahat olsun bence. Yani gizli kan kaçağın falan yok demektir.

İpekçim teşekkür ederim. Geldim doktordan eve. Medical parka gittim ben de. Hiç sevmem orayı da mecburiyet. Hemen kolonoskopi vercekler diye korkuyodum özelde. Muayeneden de çok korkuyodum ama doktor çok iyidi utanmadım. Üstümü örttüm ben de. Öyle bakmadan eliyle muayene yaptı sadece. İçten çatlaklar olabilir dedi. İlle acıması gerekmez dedi. Tam anlattığın gibi foşşşşş diye geldi kan :) bizim ailede kolon kanseri var. Dedemin bağırsağı alındı. Babam da riskli birkaç kanama geçirmişti aklıma getirmemeye çalıştım hep. Neyse doktor çok rahatlattı. İlaçlar verdi. Kanama devam ederse bağırsaktandır durursa hemoroid hemen kolonoskopiye sokmiyim seni dedi :)

Kesinlikle gastroskopi ve kolonoskopi yaptırın yani makattan kalin bagirsaga bakilsin hatta oralardada bişey bulanamazsa hap seklinde minik kamera var ondan versinler ince bagirsak icin o..
Tabii doktorun bilecegi bisey bence bakilmali o kadar kanama normal degil.
Allah korusun ama arkadaştan duymustum babasindada feci kanama olmus sonra haataneye gittiginde bağırsak kanseri oldugunu ögrenmis.
Kesinlikle hemen gidin doktora veya hastaneye.
Gecmis olsun.

canım çatlak olduğunu düşündü doktor taze kan geldiği için. İlaçlar verdi çatlak için devam ederse haftaya karar vericek kolonoskopiye. Çok korkmuştum valla rahatladım :-)

Ilk gunden sonra gecmesi bagirsak olmayabilecegine isaret ediyor. Bagirsak ulseri gibi biseyler olsaydi icerdeki bir yaranin kanamasi olsaydi devam ediyor olurdu. Ilk gun dedigin kadar kan kaybedip nasil bayilmadin sen :) cok gecmis olsun umarim hemorroiddir. Koku var miydi peki kanla beraber agir bir koku?

Aynısını doktor dedi. Bağırsaksa devam eder bekleyelim dedi.ilk gün bayılmadım ama tansiyonum çok düştü hep revirde oturdum :-( çatlak olduğunu düşünüyor. Rahatladım valla..

Mide kanaması olmuştu dayım. Makattan çok kan gelmiş. Bence acile gitseydiniz keşke. İş yeri buna da mı izin vermeyecekti?

İzin vericekti de ortalığı alevlendirmek istemedim :-) çok tutulmalarım oluyo ankilozan spondilitten kışın çok rapor alıyorum. Başka hastalık oldu mu gidiyorum mecbur.

Rektal kanama ya hemoroittendir ya da bağırsaklardandır.
Acile gitseniz iyi olur aslında.

Hemoroid çok şükür :)

Daha önce böyle karın ağrısı ve ishal ataklarınız olur muydu? Şu açıdan önemli, ankilozan spondiliyle crohn , yani bir çeşit inflamatuar barsak hastalığının birlikte görülme ihtimali vardır.

Şimdi genel cerraha gittim özelde. İçten çatlaktır dedi. Umarım öyledir.. Ama Benim aklıma en çok gelen şey crohndu.. Çünkü eğitim araştırmadaki romatizma doktorum Crohn sedef ve behçeti araştırıyor sürekli. ben kolonoskopiden tırstığımdan bağırsaklarımda bişey yok hiçbi şeyim yok diyodum sürekli :)aslında 10 yıl önce eklem ağrılarım ilk başladığı sırada ülser problemi yaşadım. Endoskopi yapılmıştı. İshal oluyodum sürekli. Sonra zamanla kabıza döndü bağırsak tıkanıklığı yaşadım. Hemoroid oldum. Şimdi de bu çıktı. Romatizma doktoruma anlaticam haftaiçi. Devlette yaptırır o kolonoskopimi hem.

Ben bir gun bayagi fazla sigara icmistim(normalde kullanmiyorum) aynen oyle bi manzarayla karsilastim. Muhtemelen ilactan olmustur sizde de ama doktora bi gorunmekte yarar var tabii.

Biliyo musun ben normalde haftasonu falan sigara içmem evde içmem. İş yerinde günde 3 tane içiyorum. O gün 10 tane içmiştim :0

Nasil önlem aliyosunuz yazarmisiniz lütfen benim de bu aralar öyle sorunum var da :/

Azıcık bir acı hissettiğimde hemen müshil ilacı gibi bişeyim var çok hafif ondan alıyorum. Dışkıyı yunuşatacak kadar kabız olmiyim diye. Procto glyvenol ve anestol kremler kullanıyorum. Gece yatarken çörek otu yağına batırdığın pamuğu oraya koyup yumuşatıp uyuşturuyorum. Sabah tuvalete kolay çıkıyosun. Banyoda ılık duşu anüse doğru 10 dk falan tutuyorum. Hem rahatlatma hem temizlik içi. İlerletmemek çok önemli. İlerledikten sonra zor tedavi oluyo. Hafifken acısı alıcan önlemini.

Bagirsaklariniz aşırı toksine tepki göstermiş olabilir. Ya da hemoroid damarindan gelmis gibi buyuk ihtimal. Çatlak problemini de yaşadım maalesef. Ama catlakta büyük tuvaletten sonra çok ağrı ve yanma olur. Kan foş diye değil büyük tuvaletin üzerinde gorulur. Çok açık yazdım ama belki bilmeyenlere de yararı olur. Ama çok içerde bir çatlak olmuşsa bilemem belki ağrıyı hissedemeyebilirsiniz.

Bir de çatlak için tavsiyem (doktor tavsiyesidir, yoksa da önlem olur en azından), bu dönemde ekmeğin kabuğunu ve kuruyemiş yemeyin özellikle ay çekirdeğinden uzak durun. Bu gıdalar tam hazmedilemediginden yirtiklara daha cok sebep olup çatlağın kapanmasına engel oluyormuş. Bol cok bol zeytinyagi tuketin. Ben buna dikkat edince duzeldim çok şükür. Allah sifalar versin..

Bagirsaklariniz aşırı toksine tepki göstermiş olabilir. Ya da hemoroid damarindan gelmis gibi buyuk ihtimal. Çatlak problemini de yaşadım maalesef. Ama catlakta büyük tuvaletten sonra çok ağrı ve yanma olur. Kan foş diye değil büyük tuvaletin üzerinde gorulur. Çok açık yazdım ama belki bilmeyenlere de yararı olur. Ama çok içerde bir çatlak olmuşsa bilemem belki ağrıyı hissedemeyebilirsiniz.

Bir de çatlak için tavsiyem (doktor tavsiyesidir, yoksa da önlem olur en azından), bu dönemde ekmeğin kabuğunu ve kuruyemiş yemeyin özellikle ay çekirdeğinden uzak durun. Bu gıdalar tam hazmedilemediginden yirtiklara daha cok sebep olup çatlağın kapanmasına engel oluyormuş. Bol cok bol zeytinyagi tuketin. Ben buna dikkat edince duzeldim çok şükür. Allah sifalar versin..

Evet benim de daha önceden çok acı oluyodu çatlak yüzünden. Şimdi hiç olmadı doktor yine de çatlak dedi. Tekrarlarsa bağırsaktan şüphelenirim dedi. Bakıcam artık. :(

Azıcık bir acı hissettiğimde hemen müshil ilacı gibi bişeyim var çok hafif ondan alıyorum. Dışkıyı yunuşatacak kadar kabız olmiyim diye. Procto glyvenol ve anestol kremler kullanıyorum. Gece yatarken çörek otu yağına batırdığın pamuğu oraya koyup yumuşatıp uyuşturuyorum. Sabah tuvalete kolay çıkıyosun. Banyoda ılık duşu anüse doğru 10 dk falan tutuyorum. Hem rahatlatma hem temizlik içi. İlerletmemek çok önemli. İlerledikten sonra zor tedavi oluyo. Hafifken acısı alıcan önlemini.
Çörekotu denemedim aklımda olsun. Aman inşallah yasamam da bi daha. Ben de tenturdiyota batirdigim pamuğu bekletiyordum sabaha kadar o da ise yarıyor.

Çörekotu denemedim aklımda olsun. Aman inşallah yasamam da bi daha. Ben de tenturdiyota batirdigim pamuğu bekletiyordum sabaha kadar o da ise yarıyor.

Aaa evet hem dezenfekte eder hem yaraları kapatır benim de aklımda olsun :))

Çok geçmiş olsun. Bende de vardı anal fisür ameliyat oldum dikti doktorum çatlağı. Şimdi ameliyatı eskiye göre çok basit. Proctolog kullandınız mı hiç bu arada ? Ciddi faydası oluyordu bana.

Çok geçmiş olsun. Bende de vardı anal fisür ameliyat oldum dikti doktorum çatlağı. Şimdi ameliyatı eskiye göre çok basit. Proctolog kullandınız mı hiç bu arada ? Ciddi faydası oluyordu bana.

Procto glyvenol diye bişey kullanıyorum onu mu diyosun acaba?dbu sefer acı olmadı ve içteymiş çatlak bilemedim yani o yüzden..:(

Procto glyvenol diye bişey kullanıyorum onu mu diyosun acaba?dbu sefer acı olmadı ve içteymiş çatlak bilemedim yani o yüzden..:KK43:

Muhtemelen aynı şey evet. Ah ben neler çektim ya :( Benim bile geçtiyse ki kronik kabızım sizin kesin geçer.

Evet canım içten bi çatlak varmış büyük ihtmalle. bağırsakla ilgiliyse devam eder. O zaman kolonoskopi yaparız dedi.. :)
Kolonoskopıden hıc ama hıc korkma ılk gırerken hıssedıyorsun sonra bır sey yok.her seyı kamerada goruyorsun zaten.dıskılarını bıle:) bende de acı yoktu son kanamada sıldım ve peceteye baya geldı.onun ustune yaptırdım zaten.aılede boyle bır sey varsa kesın yaptır sort veror zaten medıcal parkı bılıorum ankarada dA var.

İpekçim teşekkür ederim. Geldim doktordan eve. Medical parka gittim ben de. Hiç sevmem orayı da mecburiyet. Hemen kolonoskopi vercekler diye korkuyodum özelde. Muayeneden de çok korkuyodum ama doktor çok iyidi utanmadım. Üstümü örttüm ben de. Öyle bakmadan eliyle muayene yaptı sadece. İçten çatlaklar olabilir dedi. İlle acıması gerekmez dedi. Tam anlattığın gibi foşşşşş diye geldi kan :) bizim ailede kolon kanseri var. Dedemin bağırsağı alındı. Babam da riskli birkaç kanama geçirmişti aklıma getirmemeye çalıştım hep. Neyse doktor çok rahatlattı. İlaçlar verdi. Kanama devam ederse bağırsaktandır durursa hemoroid hemen kolonoskopiye sokmiyim seni dedi :)

canım çatlak olduğunu düşündü doktor taze kan geldiği için. İlaçlar verdi çatlak için devam ederse haftaya karar vericek kolonoskopiye. Çok korkmuştum valla rahatladım :-)

Aynısını doktor dedi. Bağırsaksa devam eder bekleyelim dedi.ilk gün bayılmadım ama tansiyonum çok düştü hep revirde oturdum :-( çatlak olduğunu düşünüyor. Rahatladım valla..

İzin vericekti de ortalığı alevlendirmek istemedim :-) çok tutulmalarım oluyo ankilozan spondilitten kışın çok rapor alıyorum. Başka hastalık oldu mu gidiyorum mecbur.

Hemoroid çok şükür :)

Şimdi genel cerraha gittim özelde. İçten çatlaktır dedi. Umarım öyledir.. Ama Benim aklıma en çok gelen şey crohndu.. Çünkü eğitim araştırmadaki romatizma doktorum Crohn sedef ve behçeti araştırıyor sürekli. ben kolonoskopiden tırstığımdan bağırsaklarımda bişey yok hiçbi şeyim yok diyodum sürekli :)aslında 10 yıl önce eklem ağrılarım ilk başladığı sırada ülser problemi yaşadım. Endoskopi yapılmıştı. İshal oluyodum sürekli. Sonra zamanla kabıza döndü bağırsak tıkanıklığı yaşadım. Hemoroid oldum. Şimdi de bu çıktı. Romatizma doktoruma anlaticam haftaiçi. Devlette yaptırır o kolonoskopimi hem.

Procto glyvenol diye bişey kullanıyorum onu mu diyosun acaba?dbu sefer acı olmadı ve içteymiş çatlak bilemedim yani o yüzden..:KK43:
Acı olmasına gerek yok bende de olmamıstı.benı korkutan oydu hemen yaptırdım kolonoskopı cok kolay zaten.medıcal parkı bılıyorum ankarada da var.sort verır orası da aradan sokuverıyor:)) dusununce ıgrenx de mutlaka yaptır aılede boyle bır sey varsa.ıcın rahat etsın.

Acı olmasına gerek yok bende de olmamıstı.benı korkutan oydu hemen yaptırdım kolonoskopı cok kolay zaten.medıcal parkı bılıyorum ankarada da var.sort verır orası da aradan sokuverıyor:)) dusununce ıgrenx de mutlaka yaptır aılede boyle bır sey varsa.ıcın rahat etsın.

Romatizma doktoruma gidicem o da crohn hastalığını araştırmak için yaptırtmak istiyordu. Devlette olurum parasız diye düşündüm. Ama şort meselesine takıldım şimdi. Devlette nasıl yapıyolar çırıl çıplak mı oluyosuno_O

makattan kan gelmesı ıshal ve karın agrısı bunlar benım bır arkadasımdada vardı doktora gıttıgınde ulseratıf kolıt denılen bır hastalık oldugunu ogrendı..Ve 6 yıldır ılac tedavısı goruyor bu hastalık omur boyu surermıs canım her yıl tekrar alevlenırmıs ılac kullanmazsa perısan oluyor ...Hemen bır doktora gorun derım sımdıden gecmıs olsun

Back