• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rektal kanama

ispanakliborek

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2012
10.762
12.401
298
kızlar selam,

Daha önce de bir konum vardı hastalık hastasıyım diye. Çok hasta oluyorum bğnyem çok zayıf. işim çok ağır hiç kendime vakit ayıramıyorum.

Ankilozan spondilit hastasıyım bir çeşit romatizma. İlaçlarım çok ağır. Geçen hafta şiddetli tutulmalar yaşadım ilaçlara abandım.

Burdan sonrası ayıplı :-) ilaçlardan bunu yaşadığımı düşğnüyorum en çok. Perşembe günü tuvalete oturdum. Kalktım. Tuvalet kan içindeydi. Oracıkta düşüp bayılacaktım. Birden makattan geldiğini farkettim. Normalde hemoroid problemm var ama bu öyle bir kanama değil. Çok fazlaydı. Bütün gün bu kanama her wcye gittiğimde tekrat etti. Aralıklarla ishal ve karın krampları eşlik etti. Cuma günü 2 kez ve çok daha az bir kan geldi. Bugün bişey yok daha.

Çalıştığım için doktora gidemedm. Bugün özele gidicem. Bi yandan doktor araştırıyorum. Bi yandan pank oldum bu ne diye. İstanbulda avrupa yakasında özel hastane ve genel cerrH tavsiyesi de alırım. Ama en çok bu ne bilen var mı nerem kanıyo bu kan nerden geliyo böyle :///

Valla bilmem ama biran evvel doktor yolunu bulsanız iyi olur
Ayrıca bu bünye içinde kan tahlili yaptırır belki demir takviyesine ihtiyacınız vardır
O kullandığınız ilaçlarıda bir söyleyin onlarda ishale neden olmuş olabilr

Bu kadar yoğun kanaması normal değil bence acilen bir doktora gidin. İlaçlar da sebep olmuş olabilir. Çok geçmiş olsun..

Valla bilmem ama biran evvel doktor yolunu bulsanız iyi olur
Ayrıca bu bünye içinde kan tahlili yaptırır belki demir takviyesine ihtiyacınız vardır
O kullandığınız ilaçlarıda bir söyleyin onlarda ishale neden olmuş olabilr

Bu kadar yoğun kanaması normal değil bence acilen bir doktora gidin. İlaçlar da sebep olmuş olabilir. Çok geçmiş olsun..

Aldım randevumu gidiyorum bakalım. Yusuf yusuf oldum :(

Tuvaletinizi yaparken acı hissetmedinizmi hemeroite bağlıdır muhtemelen anüs çıkışına bağlı damar çatlaması vardır bu çıkışla ilgili bir kanamaysa dediğim gibi hemeroite bağlı damar çatlaklığından olan bir kanama ama dışkı yaparken dışkıda kanlı bir şekilde çıkıyorsa bağırsağın içerisinde bir problem vardır geçmiş olsun ( biraz açık oldu yazı ama anlamak açısından bunu yazmalıydım)

Tuvaletinizi yaparken acı hissetmedinizmi hemeroite bağlıdır muhtemelen anüs çıkışına bağlı damar çatlaması vardır bu çıkışla ilgili bir kanamaysa dediğim gibi hemeroite bağlı damar çatlaklığından olan bir kanama ama dışkı yaparken dışkıda kanlı bir şekilde çıkıyorsa bağırsağın içerisinde bir problem vardır geçmiş olsun ( biraz açık oldu yazı ama anlamak açısından bunu yazmalıydım)

Hemoroitte hiç acı yok. Evet çok zorlandığım dönemler vardı ama bir yıldır problem yaşamıyorum. İnşallah hemoroittir yine de. Dışkıda kan yok. Ayrı geliyo ve taze kan geliyo. Ben de o yüzden hemoroit umuduyla gidiyorum :-)

Bir bilgim yok malesef çok geçmiş olsun demek istedim. Allah şifa versin tez zamanda. Inşallah çok ciddi birşey değildir.

Hemoroitte hiç acı yok. Evet çok zorlandığım dönemler vardı ama bir yıldır problem yaşamıyorum. İnşallah hemoroittir yine de. Dışkıda kan yok. Ayrı geliyo ve taze kan geliyo. Ben de o yüzden hemoroit umuduyla gidiyorum :-)
Ozaman kesinlikle damar çatlamasıdır korkma canım tabi yinede doktora git

Hemoroitte acı olmuyo mu gercekten? Ben doğumdan sonra dikislerimden bile hemeroit kadar zorlanmadim. Bendeki başka bisey mıydı yoksa çok mu canim kıymetli bilemedim?:KK17:

Hemoroitte acı olmuyo mu gercekten? Ben doğumdan sonra dikislerimden bile hemeroit kadar zorlanmadim. Bendeki başka bisey mıydı yoksa çok mu canim kıymetli bilemedim?:KK17:

Hayır yani vardı da uzun zamandır atlattım gibi acısını yaşamıyorum :) çok zor zaman geçirdim ondan. Aylarca zor çıktım tuvalete bağırsaklarımı tıkadım bi güzel. Şimdi blinçlendim o konuda. Azcık bir acıda önlrmimi alıyorum hep. Bir yıl kadardır da hiçbi şey olmadı. Gebelikte ne olur bilemem ama o başka :/

Hayır yani vardı da uzun zamandır atlattım gibi acısını yaşamıyorum :) çok zor zaman geçirdim ondan. Aylarca zor çıktım tuvalete bağırsaklarımı tıkadım bi güzel. Şimdi blinçlendim o konuda. Azcık bir acıda önlrmimi alıyorum hep. Bir yıl kadardır da hiçbi şey olmadı. Gebelikte ne olur bilemem ama o başka :/
Allah korusun olmaz inşallah, kimseye yasatmasin Rabbim.

kızlar selam,

Daha önce de bir konum vardı hastalık hastasıyım diye. Çok hasta oluyorum bğnyem çok zayıf. işim çok ağır hiç kendime vakit ayıramıyorum.

Ankilozan spondilit hastasıyım bir çeşit romatizma. İlaçlarım çok ağır. Geçen hafta şiddetli tutulmalar yaşadım ilaçlara abandım.

Burdan sonrası ayıplı :-) ilaçlardan bunu yaşadığımı düşğnüyorum en çok. Perşembe günü tuvalete oturdum. Kalktım. Tuvalet kan içindeydi. Oracıkta düşüp bayılacaktım. Birden makattan geldiğini farkettim. Normalde hemoroid problemm var ama bu öyle bir kanama değil. Çok fazlaydı. Bütün gün bu kanama her wcye gittiğimde tekrat etti. Aralıklarla ishal ve karın krampları eşlik etti. Cuma günü 2 kez ve çok daha az bir kan geldi. Bugün bişey yok daha.

Çalıştığım için doktora gidemedm. Bugün özele gidicem. Bi yandan doktor araştırıyorum. Bi yandan pank oldum bu ne diye. İstanbulda avrupa yakasında özel hastane ve genel cerrH tavsiyesi de alırım. Ama en çok bu ne bilen var mı nerem kanıyo bu kan nerden geliyo böyle :///

Çok geçmiş olsun. Hemoroidi doğumdan sonra ben yaşadım. Çok feciydi. Ancak o bölgede çatlak oluşumu vardı benim, sonra bir de meme belirdi falan. Ama ya değilse dedim??? Hastaneye gittim. Doktor maalesef elle muayene etti ve çatlak dedi. Sonra ben atlattım bu olayı derken bir iki yıl sonra bir gün WC de hiç ağrım, sızım, zorlanmam, kabızlığım falan yokken peçeteye kan geldi. Pembe taze kan olarak. Tabi fırladım doktora. İçim rahat etsin diye arkadan kameralı incelemeye ne deniyordu birkaç çeşidi var ya çıkaramadım şimdi ondan yaptırdım. Ama özel hastaneydi utanmadım en azından. Sadece o bölgesi yırtık bir şort giyiyorsun. Yine çatlak çıktı. Ne olursa olsun kafana takılmasın yaptır sen de.

Ama normalde kolon ya da benzeri kanserlerde foşşşş diye değil de gizli kan şeklinde olur. Hemoglobin seviyen normal ise referanslara göre için rahat olsun bence. Yani gizli kan kaçağın falan yok demektir.

Kesinlikle gastroskopi ve kolonoskopi yaptırın yani makattan kalin bagirsaga bakilsin hatta oralardada bişey bulanamazsa hap seklinde minik kamera var ondan versinler ince bagirsak icin o..
Tabii doktorun bilecegi bisey bence bakilmali o kadar kanama normal degil.
Allah korusun ama arkadaştan duymustum babasindada feci kanama olmus sonra haataneye gittiginde bağırsak kanseri oldugunu ögrenmis.
Kesinlikle hemen gidin doktora veya hastaneye.
Gecmis olsun.

Ilk gunden sonra gecmesi bagirsak olmayabilecegine isaret ediyor. Bagirsak ulseri gibi biseyler olsaydi icerdeki bir yaranin kanamasi olsaydi devam ediyor olurdu. Ilk gun dedigin kadar kan kaybedip nasil bayilmadin sen :) cok gecmis olsun umarim hemorroiddir. Koku var miydi peki kanla beraber agir bir koku?

Hastanede misin şimdi?
Bize de haber vermeyi unutma..

Daha önce böyle karın ağrısı ve ishal ataklarınız olur muydu? Şu açıdan önemli, ankilozan spondiliyle crohn , yani bir çeşit inflamatuar barsak hastalığının birlikte görülme ihtimali vardır.

Back