• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rekorlar Şehri İstanbuldan Pierre Loti Buluşması

siz süper,manzara süper daa ne diyem:nazar:alkisalkisalkis
keşki bende yanınızda olabilsedim,yazışarak bilem kaynaşmışız,kimbilir yanyana olsak neler olurŞeniz
hep böle gülün emiia.s.

Heee bu lady34 lostzede deki lady demi nan:delphin:

Heç zedelenmiş göremedim ben ama :umursamaz:

Piyet lotttirik nedir nasıl bir yerdir reklamını etmişsiniz biraz anlatın bari:mymeka:

Kanımca odur. kaydirigubbakcemile3

Pierre Loti Eyüp'te bir tepe... Mezarlıklar üzerine kurulmuş kafeteryalar var nevbahar... Hani şu Eski Türk filmlerinde esas oğlanla esas kızın buluştuğu bir yer... Senede bir gün filmininin senede bir gün buluşulduğu yer. kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

keşki bende yanınızda olabilsedim,yazışarak bilem kaynaşmışız,kimbilir yanyana olsak neler olurŞeniz
hep böle gülün emiia.s.

Bir dahakine gelirsin inşallahhhh a.s.

hep böle gülün emiia.s.
evet yaaa:gitme:
nese gun gelır oda olur tatlım sagol bıtanemmŞeniz

Piyer Loti:
Ünlü Fransız romancı Pierre Loti, 1850-1923 yılları arasında yaşadı. Gerçek adı Louis Marie Julien Viaud olan yazar aynı zamanda bir deniz subayıydı. 1867 yılındaki Okyanusya seferi sırasında, Büyük Okyanus’ta yetişen bir çiçeğin adı olan Loti takma adını aldı. Mesleği sayesinde Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerini, kültürlerini görme fırsatı buldu ve yazdığı anı ve romanlarda bu seyahatlerinde edindiği bilgilerden çok faydalandı. Denizcilik öğpreniminin ardından 1881’de yüzbaşı, 1906 yılında da albay rütbesini aldı. ıstanbul’u da ziyaret eden Loti, bu şehirden ve Osmanlı kültüründen çok etkilendi ve daha sonra defalarca buraya gelerek uzun süre burada yaşadı. ıstanbul’a ikinci gelişinde (1879) o zamanın Osmanlı Dönemi Türkiyesi’ni anlattığı “Aziyadé” adlı romanına adını veren kadınla tanıştı. Loti, bu romanla birçok eleştirmenden olumlu not aldı ve geniş bir kitle tarafından tanınmış oldu. Daha sonra roman yazmaya devam etti ve birçok önemli yapıta imzasını attı. Gözlem yönü kuvvetli olan Pierre Loti, yazılarında oldukça yalın bir dil kullandı ve aşk, ölüm, umutsuzluk gibi öğelere fazlaca yer verdi.

Eyüp sırtındaki Pierre Loti Kahvesi, bütün Haliç’in tepeden görülebildiği, doğal ve sakin bir mekan. Eyüp, dini mekanları, mezarlıkları, doğal güzellikleriyle önemli ve eski bir yerleşim bölgesi. Eyüp’ten Eminönü’ne kadar tüm Haliç’in tepeden görülebildiği Pierre Loti Kahvesi, yerli ve yabancı turistlerin oldukça ilgi gösterdiği bir yer. Osmanlı kültürüne ve yaşayış biçimine hayranlık duyan yazar Pierre Loti, ıstanbul’da bulunduğu dönemlerde bu kahveye sürekli gelirdi. Özellikle nargileye meraklı olan Loti, burada saatlerce oturur, insanlarla sohbet ederdi. Kahvehaneye, Eyüp’ten arabayla veya mezarlıkların içinden geçen patika yoldan yaya olarak ulaşılabiliyor. Hafta içi öğlen saatleri dışında, oldukça kalabalık olan Pierre Loti Kahvesi’ne turistlerin yanı sıra ıstanbullular da ilgi gösteriyor.Kahvenin arkasında kalan bölümde ise inşaatı bitmiş ve faaliyete geçmesi beklenen , eski ıstanbul evleri şeklindeki apart hotel evleri, restoran ve kafeden oluşan bir kompleks bulunuyor. Divanyolu’ndaki caddeyle birlikte buraya da Pierre Loti’nin adı verılmıs..
burcum yanlıs bılgı verme tarıhımız hakkında ...

kar, Pierre Loti bölgesi için bir tepe demiştim ben şahsiyeti es geçmedik tabi ki kafamçokkarıştı

Boş ver mühim olan insanlık naniknanik

burcums hani eyüp sultan camiin de beklerken bacağıma kuş şeettmişti ya resmini çekmiştin sende onu koymayı unutmuşsunkaydirigubbakcemile3

cok guzelsınız kızlar lady34 kız o etegını calmazsam ne zman yıkıcan camasır bakım ardım tardımda bulamdım ben :) kar cım sende guzle olmsun ama canta olmamaıs keske sıyah taksaydın ama ppatyanın dalı yesıl olur demı sende dalını da evde unutmamsısın :) guzle olmsu sun guzel :)) dıger arkadslarda guzle olmsular hepınız cok guzlesınız hasa olmasaydım gelırdım ama yıne gelemzdım sıcakda cıkamıorum yasak :( artık ben bı evı tutım kar bılıor ne yapıcamızı sevgulu sanal eltıcım pıjama partısı huraaaaa:))) ne catlak karıyım ya

arkadaşlar bu buluşma süper olmuş ya
hepinizde gözüme çarpan kişilerdiniz
iyi oldu sizleri gördüğüm
birsamıda görebilsek iyi olurdu ama
arkadaşlığınız daim olsun
mutlu kalın

sus böcük çenebaz kadar değilim ben :smiley-cool:

çok güzel bi gün geçirdim zemuszemus teşekür ederim bu güzel günü bana yaşattığınız için a.s.

evet benim kadar değilsin, beni geçtin çünkü kaydirigubbakcemile3

sagol canımmŞeniz
bı senle tıramısu yıyemedık karsılıklı :gitme:

uuyy tiramisu demi cokacimcoook ama kimse olmamalı o buluşmada, yoksa yerler benim tiramisumu Çok üzgünüm çoook

Heee bu lady34 lostzede deki lady demi nan:delphin:

Heç zedelenmiş göremedim ben ama :umursamaz:

Piyet lotttirik nedir nasıl bir yerdir reklamını etmişsiniz biraz anlatın bari:mymeka:

lostzede olsam iyidir seninzedeliğinden çıktım ben :delphin:
sezon bitsin tependeyim haberin ola :ecrin_bebek:

cok guzelsınız kızlar lady34 kız o etegını calmazsam ne zman yıkıcan camasır bakım ardım tardımda bulamdım ben :) kar cım sende guzle olmsun ama canta olmamaıs keske sıyah taksaydın ama ppatyanın dalı yesıl olur demı sende dalını da evde unutmamsısın :) guzle olmsu sun guzel :)) dıger arkadslarda guzle olmsular hepınız cok guzlesınız hasa olmasaydım gelırdım ama yıne gelemzdım sıcakda cıkamıorum yasak :( artık ben bı evı tutım kar bılıor ne yapıcamızı sevgulu sanal eltıcım pıjama partısı huraaaaa:))) ne catlak karıyım ya
çalmana gerek yok verim sana :delphin: ama içinde kaybolursun bacım böyük gelir mirmirmirmir
evet benim kadar değilsin, beni geçtin çünkü kaydirigubbakcemile3

seni mi geçtim alla sen :mymeka:
izmirlere kocaelilere mi gidiyom :dilcikar:

bekar olsam gezmediğim yer kalmazdı :gitme:

Maaşallah ne güzel buluşma olmuş...hihoyyytKar cım sarı sana pek bi yakışmış tatlım...:nazar:Ben de gelince yine buluşalım, buluşma organizatörüm KAR...Şenizbunlar da benden size nazara gelmeyin diye...:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

arkadaşlar bu buluşma süper olmuş ya
hepinizde gözüme çarpan kişilerdiniz
iyi oldu sizleri gördüğüm
birsamıda görebilsek iyi olurdu ama
arkadaşlığınız daim olsun
mutlu kalın

ben sana gösteririm kendimi bi arakaydirigubbakcemile3

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3:roflol::roflol:
rezıl ettın benı yaaa
papatyayım ısde sevıyo sevmıyo edıcem ne sıyahı bee ıcım kararmadı daha kaydirigubbakcemile3tutdun mu evı ne zaman toplanıyoz de bakemm cok sagol dadlım
gelemedın ya catla sen orda pijamalarınla kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Back