Reglim düzenli polikistik over olabilir miyim?

muzluyulaf

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2021
108
38
Merhabalar 20 yaşındayım uzun yıllardır sivilce problemi yaşıyorum en son antibiyotik tedavisi almıştım ondan sonra 1 sene sivilcem olmadı ama maalesef ilaçlarım bittiği için tekrardan çıkmaya başladı ve cildiyeye gittim. Cildiye doktoru kadın hastalıklarına gitmemi istedi polikistik over olabileceğimi söyledi. Ancak reglim çok düzenli 28 günden 28 güne oluyorum maksimum 2 gün erken 2 gün geç olurum. Kilo sorunum da yok 1.62 52 kiloyum kilo veremiyorum değil aksine hızlı kilo veriyorum. saç dökülmesi de yaşamıyorum. Bunun dışında aşırı tüylenme sorunum da yok. Böyle olup da polikistik over olan var mı? Korktum açıkçası kadın doğuma da minimum 1 ay sonra gidebilirim reglimin 4. günündeyim çünkü. Yardımcı olabilecek var mı?

Bu ben işte zayıf, tüysüz, saçı dökülmeyen, hatta sivilce sorunu olmayan, adeti gayet düzenli ama pcoslu olan ben. Hiçbir belirtisini yaşamasam da pcosluyum. Ancak cok da sorun edilecek bir şey değil bu tedirgin olmayın. İçinizi ferah tutun

Öncelikle sadece sivilce sorunundan pcos olabilir denilmez. Bunun hormon testi var fiziksel muayenesi var. Pcos lu olsan bile adetlerin düzenliyse ve belirtileri yaşamıyorsan hayatını hiç bir şekilde olumsuz etkilemez. Pcoslu ların en büyük problemi düzensiz adet periyodları sebebiyle gebe kalmanın zorlaşması. Ama adet düzenliyse böyle bir problem de yaşamazsınız. Benim de tek yumurtalığım pcos görünümünde. Ama sadece görüntü de öyle. Tüylenme problemim oluyor. Adetlerim düzenli. Bana da doktor hamile kalman zor olabilir demişti görüntüsü yüzünden ama ilk aydan hamile kaldım. Korkulacak bişey değil yani

Ben de öyleyim. Zayıfım, adetlerim düzenli. Hatta bi doktor pcos diyor başka doktor değil diyor. Hormonlarım normal, sadece amh yüksek. Ultrasonda kistik yumurtalık görüntüsü de yok. Bazı doktorlar sadece amh a bakarak pcos diyor. Bazıları sadece amh a bakmamalısın diyor. Ben de bilmiyorum valla pcos muyum değil miyim:) zaten adı üstünde bir sendrom bu. Bazen var olup bazen yok da olabiliyormuş eğer sınırdaysan. Dikkatli olmam gerekiyormuş kilo almayacakmışım felan.

Adet düzenli olup da yumurtası çatlamakta zorlandığı için gebe kalmanın zorlaştığı pcoslu hastalar da olabiliyormuş mesela ben :) yani adetin düzenli olması da garanti bir unsur değil. Adet düzensiz olunca kesin gebelik zorlaşıyor ama her adeti düzenli olanın da yumurtası kesin düzgün çatlamadığı için yine de sorun olabiliyor. Bilmem anlatabildim mi biraz karıştırmış olabilirim

Amh kaç sizin acaba

Benim de düzenliyken pcos teşhisi aldım. Git bir görün ilgisi olabilir de olmayabilir de, benim sivilce sorunum tedaviyle geçti mesela geri gelmedi. Ama pcos devam. Karaciğerini kontrol ettirdin mi karaciğer de sivilce yapar? 1 ay beklemene gerek yok karından muayene ediyor regl olduğunda ordan da görebiliyor.

Ay valla bilmiyorum ne kadar çocuk diye şart koşmasam da çocuğumun tıbben olmama ihtimali mahveder beni. 14 yaşından beri sivilce sorunu yaşıyorum bir doktorum da demedi kadın hastalıklarına git diye. Siz nasıl pcoslu olduğunuzu öğrendiniz?

Evet doğru söylüyorsunuz o da öyle söyledi zaten pcos olmasanız bile hormonlarınızda sorun olabilir dedi. Bakalım reglin 2. ve 3. Günü gidin diyorlar diğer periyodumda gideceğim.

Çok şükür elimden geldiğinde kiloma dikkat ediyorum 3 yıldır sabit kilodayım. Gideceğim kadın doğuma bakalım ne olacak

Karaciğerimde sorun yok çok şükür. Baktırmıştım ona. Doktor reglinin 2. ve 3. Günü git dedi o yüzden bekliyorum.

Pcosluların pek cogunun normal yolla cocukları oluyor, hemen olumsuz düşünmeyin lütfen. Acıkcası ben pcos kaynaklı bir tedirginlikte değilim. Elbet Allah gönlümüze göre evlatlar nasip edecek biliyorum Ultrasonda sağ yumurtalığımda pcos görüntüsü var, hormon değerlerimin hepsi normal, amh biraz yüksek

kızlar tecrübe konusuyo bi açıklık getireyim bilgilenin. yazdıklarınızın aynısı 10sene önceki ben... 170boya 48 49kg.. tüy prbolemi olmayan normal şekilde saç dökülmesi yaşayan. tek problemim sivilcelerdi. onun dısında asla kilo alamıyodum ama hep adetlerim düzensizdi olamıyodum... ne zamanki evlendim heppsinin acısı çıktı. her gün binlerce dökülen saç tellerim karın bölgesinde birikip asla erimeyen yağlarım hala düzensiz adetlerim ile 5senede 20yıl çöken ben boşuna kilo almaya çalişmayın zaten 20li, yaşların sonuna dogru bi anda almaya başlayacaksınız. pcosun onlarca çeşidi saymakla bitmez. herkeste net belirtiler olmuyo maalesef. ve kötü haber tedavisi yok yaş aldıkca dahada sarpa sarıyo vucut

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…