- 22 Mayıs 2021
- 108
- 38
-
- Konu Sahibi muzluyulaf
Öncelikle sadece sivilce sorunundan pcos olabilir denilmez. Bunun hormon testi var fiziksel muayenesi var. Pcos lu olsan bile adetlerin düzenliyse ve belirtileri yaşamıyorsan hayatını hiç bir şekilde olumsuz etkilemez. Pcoslu ların en büyük problemi düzensiz adet periyodları sebebiyle gebe kalmanın zorlaşması. Ama adet düzenliyse böyle bir problem de yaşamazsınız. Benim de tek yumurtalığım pcos görünümünde. Ama sadece görüntü de öyle. Tüylenme problemim oluyor. Adetlerim düzenli. Bana da doktor hamile kalman zor olabilir demişti görüntüsü yüzünden ama ilk aydan hamile kaldım. Korkulacak bişey değil yani
Amh kaç sizin acabaBen de öyleyim. Zayıfım, adetlerim düzenli. Hatta bi doktor pcos diyor başka doktor değil diyor. Hormonlarım normal, sadece amh yüksek. Ultrasonda kistik yumurtalık görüntüsü de yok. Bazı doktorlar sadece amh a bakarak pcos diyor. Bazıları sadece amh a bakmamalısın diyor. Ben de bilmiyorum valla pcos muyum değil miyim:) zaten adı üstünde bir sendrom bu. Bazen var olup bazen yok da olabiliyormuş eğer sınırdaysan. Dikkatli olmam gerekiyormuş kilo almayacakmışım felan.
Benim de düzenliyken pcos teşhisi aldım. Git bir görün ilgisi olabilir de olmayabilir de, benim sivilce sorunum tedaviyle geçti mesela geri gelmedi. Ama pcos devam. Karaciğerini kontrol ettirdin mi karaciğer de sivilce yapar? 1 ay beklemene gerek yok karından muayene ediyor regl olduğunda ordan da görebiliyor.Merhabalar 20 yaşındayım uzun yıllardır sivilce problemi yaşıyorum en son antibiyotik tedavisi almıştım ondan sonra 1 sene sivilcem olmadı ama maalesef ilaçlarım bittiği için tekrardan çıkmaya başladı ve cildiyeye gittim. Cildiye doktoru kadın hastalıklarına gitmemi istedi polikistik over olabileceğimi söyledi. Ancak reglim çok düzenli 28 günden 28 güne oluyorum maksimum 2 gün erken 2 gün geç olurum. Kilo sorunum da yok 1.62 52 kiloyum kilo veremiyorum değil aksine hızlı kilo veriyorum. saç dökülmesi de yaşamıyorum. Bunun dışında aşırı tüylenme sorunum da yok. Böyle olup da polikistik over olan var mı? Korktum açıkçası kadın doğuma da minimum 1 ay sonra gidebilirim reglimin 4. günündeyim çünkü. Yardımcı olabilecek var mı?
Ay valla bilmiyorum ne kadar çocuk diye şart koşmasam da çocuğumun tıbben olmama ihtimali mahveder beni. 14 yaşından beri sivilce sorunu yaşıyorum bir doktorum da demedi kadın hastalıklarına git diye. Siz nasıl pcoslu olduğunuzu öğrendiniz?Bu ben iştezayıf, tüysüz, saçı dökülmeyen, hatta sivilce sorunu olmayan, adeti gayet düzenli ama pcoslu olan ben. Hiçbir belirtisini yaşamasam da pcosluyum. Ancak cok da sorun edilecek bir şey değil bu tedirgin olmayın. İçinizi ferah tutun
Evet doğru söylüyorsunuz o da öyle söyledi zaten pcos olmasanız bile hormonlarınızda sorun olabilir dedi. Bakalım reglin 2. ve 3. Günü gidin diyorlar diğer periyodumda gideceğim.Öncelikle sadece sivilce sorunundan pcos olabilir denilmez. Bunun hormon testi var fiziksel muayenesi var. Pcos lu olsan bile adetlerin düzenliyse ve belirtileri yaşamıyorsan hayatını hiç bir şekilde olumsuz etkilemez. Pcoslu ların en büyük problemi düzensiz adet periyodları sebebiyle gebe kalmanın zorlaşması. Ama adet düzenliyse böyle bir problem de yaşamazsınız. Benim de tek yumurtalığım pcos görünümünde. Ama sadece görüntü de öyle. Tüylenme problemim oluyor. Adetlerim düzenli. Bana da doktor hamile kalman zor olabilir demişti görüntüsü yüzünden ama ilk aydan hamile kaldım. Korkulacak bişey değil yani
Çok şükür elimden geldiğinde kiloma dikkat ediyorum 3 yıldır sabit kilodayım. Gideceğim kadın doğuma bakalım ne olacakBen de öyleyim. Zayıfım, adetlerim düzenli. Hatta bi doktor pcos diyor başka doktor değil diyor. Hormonlarım normal, sadece amh yüksek. Ultrasonda kistik yumurtalık görüntüsü de yok. Bazı doktorlar sadece amh a bakarak pcos diyor. Bazıları sadece amh a bakmamalısın diyor. Ben de bilmiyorum valla pcos muyum değil miyim:) zaten adı üstünde bir sendrom bu. Bazen var olup bazen yok da olabiliyormuş eğer sınırdaysan. Dikkatli olmam gerekiyormuş kilo almayacakmışım felan.
Karaciğerimde sorun yok çok şükür. Baktırmıştım ona. Doktor reglinin 2. ve 3. Günü git dedi o yüzden bekliyorum.Benim de düzenliyken pcos teşhisi aldım. Git bir görün ilgisi olabilir de olmayabilir de, benim sivilce sorunum tedaviyle geçti mesela geri gelmedi. Ama pcos devam. Karaciğerini kontrol ettirdin mi karaciğer de sivilce yapar? 1 ay beklemene gerek yok karından muayene ediyor regl olduğunda ordan da görebiliyor.
Evet hormon testi için her halükarda o günler gidiliyorKaraciğerimde sorun yok çok şükür. Baktırmıştım ona. Doktor reglinin 2. ve 3. Günü git dedi o yüzden bekliyorum.
Pcosluların pek cogunun normal yolla cocukları oluyor, hemen olumsuz düşünmeyin lütfen. Acıkcası ben pcos kaynaklı bir tedirginlikte değilim. Elbet Allah gönlümüze göre evlatlar nasip edecek biliyorumAy valla bilmiyorum ne kadar çocuk diye şart koşmasam da çocuğumun tıbben olmama ihtimali mahveder beni. 14 yaşından beri sivilce sorunu yaşıyorum bir doktorum da demedi kadın hastalıklarına git diye. Siz nasıl pcoslu olduğunuzu öğrendiniz?
Amh kaç sizin acaba
Benimde 4.49 da canım nette kimisi 4 üzeri pikos diyor korktumGeçen sene 4.6 idi. Sonra 6.1 e çıktı. Ardından 7.9 oldu. Sonra tekrardan 6'ya düştü. Amh sabit kalır en azından yükselmez diye okuyordum her yerde ama bende asla sabit kalmadı.
Gittiniz mi kadın doğumaÇok şükür elimden geldiğinde kiloma dikkat ediyorum 3 yıldır sabit kilodayım. Gideceğim kadın doğuma bakalım ne olacak
Siz pcos musunuzGeçen sene 4.6 idi. Sonra 6.1 e çıktı. Ardından 7.9 oldu. Sonra tekrardan 6'ya düştü. Amh sabit kalır en azından yükselmez diye okuyordum her yerde ama bende asla sabit kalmadı.
Benim 5.5 di şimdi 8.5 olmuş ama ultrasonda pcos görüntüsü yokBenimde 4.49 da canım nette kimisi 4 üzeri pikos diyor korktum
Maalesef reglimi bekliyorum birkaç güne olacağımGittiniz mi kadın doğuma