Regl...

blue_suede

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2014
1.634
1.313
63
konuyu buraya açıyorum ama gerçekten dert oldu.
1kasımda regl oldum. Hala devam ediyor. İlk değil hep böyleydi. Hep normali bu demekki diye düşündüm ama bitek bende böyle olduğunu farkettim. Aşırı derecede ağrım oluyor. Elim ayağım kalkmıyor başağrısı karın ağrısı.. O kadar ağrım oluyor ki acıdan miğdem bulanmaya başlıyor. Her ay 10 gün regl ile geçiyor 4gün önce ağrısı başlıyor. Bitince kirlenmeye devam ediyorum 2-3 gün derken bana temiz 12-13 gün kalıyor her aydan.
Bu aşırı ağrıların sebebi kist falan olabilir mi diye düşündüm ama uzun sürmesi durumu da var kist varsa ve alınsa bile buna çözüm olur mu bilmiyorum. Doğurganlığı etkiler mi bu aşırı uzun süren regl ters bişeyin mi habercisi.
Tabiki en doğru cevabı doktor verir ama bu durumda olan var mı varsa nasıl bi yol izledi yoksa normal mi olabilitesi yüksek bi durum mu? Bir aydır çok yoğunum bi 15 gün daha doktora gitmem zor görünüyor. Bu sürede meraktan çatlamak yerine bilgi almak istedim.
Bu zamana kadar herkesin bünyesi farklı benimkide böyle demekki diye düşündüm hep. Ama bebek yapma durumlarını konuştukça aklıma takılmaya başladı.
Şimdiden teşekkürler.

Evlenmeden önce bende sancılı ve 10 günlük adet dönemi geçiriyordum. kist var mış doğum kontrol hapı kullandım 3 yıl ve kist eridi. şimdi bebeğim var. ancak sende de aynısı olacak diye bi şart yok belki ciddi bi şeydir ihmal etme. bir de hayıt otunu araştır derim. geçmiş olsun

Benim de kanamalarım aşırı derecedeydi, 20. Gün sonu ilaçla durdurmuşlardı bidaha ne ağrı oldu ilaçları düzenli kullandıktan sonra ne de aşırı kanama şimdi çok düzenli ve 5-6 gün sürüyor

Her regl dönemi ilk gün benimde ağrım çok olur. Evlendim Kızım oldu. Beş ay sonra ilk korunmasız ilişkide kızım oldu. Hamile kalmaya engel olsaydı sanırım kızım hemen olmazdı. Hala ağrılı geçer benim regl zamanları. Doktorum çok kolay hamile kalabileceğimi söylemişti hep. Aklınıza çok takmayın bunu.

Bütün gece bunu düşündüm bu kadar uzun süren bu kadar ağrılı geçen bi regl masıl olurda sağlıklı olabilir diye.
Ben yinede baktırıcam bazen regl değilkende gerilme gibi bi ağrı oluyor. Evliyim 29 yaşımdayım çocuk mevzusu beni çok korkutuyor. Elbette daha büyük yaşta çocuk sahibi olanda var eşim sperm sayısına baktırmıştı ağrısı yüzünden doktora gitmiştik normal insandan 5kat fazla dedi doktor oyüzden ağrısı oluyormuş nasıl oluyr bende anlamadım bide güldü şakalaştı eşimle sen duvarı hamile bırakırsın dedi keşke o dönem bende baktırsaydım. Şimdi aklıma geliyor olmazsa sebebi ben olucam diye takıntı yaptım.
Çok teşekkür ederim.
Çocukla bağlantısı olmasında gerisi ne varsa hallolur. Günlerdir takıntı yaptım.

kanamayı azaltan ılaçlar var beımde 7 gun surerdı evlenmeden once agrıdan kalkamazdım bulantı kusma 4. gun başlayan baş ağrısı... doğumdan sonra ağrı yok oldu gıbı kanama 6 gun suruoyor 4. gunden sonra azalıyor baş ağrısına devam bulantı yok.... dokotr sana onerıde bulunur mutlaka...

Ben korunmuyorum 8 aydır. Yani geri çekilme oluyor. İhtimali düşürüyor ama olursa da olur dedik. Doktorun dediğini de düşününce geri çekilmeyle bile hamile kalmam gerekirdi diye korku yaşıyorum.

Hayıt otu kullandım bi faydasını görmedim maalesef

Bende 10 gun regl oluyorum ama cok aşırı ağrım maz 10. Gun de biter uzamaz.
Sizi endisendirmek istemem ama ayni sikayetler bir arkadasimda vardi regl olunca dışarı bile çıkarmıyordu cok zaman miyom varmış 3 ay kadar önce ameliyat oldu toparladi simdi.
Ama tedaviyi geciktirdiği için acik ameliyat olmak zorunda kaldi.

Gecikme dedinizde öyleyse eğer sarmıştır orayı miyomlar. Keşke ciddiye alsaymışım.ben ilk iki gün evden çıkamıyorum. Şuan kirlenmem devam ediyor. yürüyorum dışardayım. Yürürken bile orada gırç gırç bişey hissediyorum hafif ağrılı galiba dediğiniz şey bu

Herkesin ayni olacak degil tabiki ama ihmal etmeyin demek istediğim insalah onemli bisey değildir sizinki.

ilk reglimden beri reglim ortalama 8-9 gün sürer ve özellikle ilk 3 günü inanılmaz yoğun geçer, gece pedlerini saat başı değiştiririm tamamen dolmuş olurlar o derece. her yıl da düzenli kontrolüme gidiyorum hiçbir sorun yok bünyem böyle. siz de mutlaka bir kontrole gidin, sadece rahatsızlığınız için de değil her yıl düzenli kontrollerinizi aksatmayın.

Doktora gidin polip den kaynaklı olabilir ! ! polip sebeplerinden birisidir aşırı kanama ve pıhtı pıhtı kanamalar

Doktora gidin polip den kaynaklı olabilir ! ! polip sebeplerinden birisidir aşırı kanama ve pıhtı pıhtı kanamalar
Ona baktım şimdi. Regl dışında başka bişey düşünmemiştim ama evet pıhtı pıhtı geliyor asla sıvı değil akışkan gibide değil. Ağrı var şişkinlik var yürürken orada bi balon varmış gibi hissediyorum. Bacaklarımı aça aça yürüyorum. Regl zor geçiyor. Biraz açık olacak ama büyük-küçük tuvalette çok zor oluyor sürekli kabız halindeyim.
Direk kadın doğuma mı gitsem yoksa başka bi bölümden nereye baktırabilirim. Yani hem miyom hem bağırsak için direk nerden randevu almam gerekir.

önce bir kadın doğum uzmanına gidin rahim filminde çıkmıştı benim 5x5 cm boyutunda polip toplamışlarda histeroskopi ameliyatında .... şimdi aşırı kanamam yok, adet sancılarım bitti ve en önemlisi sürekli yaşadığım kansızlık sorunumda çözüldü... geçmiş olsun size ihmal etmeyin lütfen önemli konu biz kadınlar için ve şunu da ayrıca belirteyim polipten kaynaklı düşüğüm oldu .... gebelik düşünmeden önce tedavinizi olun mutlaka

O kansızlık bende de var özellikle bi 3-4 aydır aşırı halsizim yataktan kalkmak zulüm geliyor.
İşte bebek istediğim için kendimi dinlemeye başladım. Ben şimdiden müsait günüme randevumu alayım bari bugünden teşekkür ederim.

İzin aldım diğer işlerimi de erteledim ve pazartesi gününe randevu aldım. Dayanamadım hala şişkinliğim ve lekelenmem geçmedi. İnşallah çözüm olur. Hepinize teşekkür ederim:)

Merhaba, ben 6 Ekimde regl oldum 11 Ekimde bitti. Sonra 23 Ekimde tekrar regl oldum 28 Ekimde bitti. Hemen 3 gün sonra 1 Kasımda yine regl oldum 6 Kasımda bitti. Bu regl kanamalarının hepsi normal kanama şeklinde değildi, son Kasımda olduğum regl çok sıvı halde kanamaydı. Ve şimdi yine kasık ağrım ve hafif leke var sanırım yine Regl oluyorum.
Böyle bir durumda beni nasıl bir rahatsızlık tablosu bekliyor acaba, bir arkadaşım hastanede hemşire, geçen hafta doktora anlattı bu durumu, bir ay daha takip etsin, devam ediyorsa sıkıntı gelsin demiş doktor. Ama bunun normal olmadığının farkındayım ve hemen bir doktora gitmek istiyorum. Önerebileceğiniz hastane ve doktor var mıdır, ve bu durum nasıl bir rahatsızlıktır?
Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…