regl tarihini öne almak

m_japon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2010
16
0
36
İstanbul
merhaba kızlar. bu benim ilk başlığım olacak, doğru konuyu seçebildim mi bilemiyorum ama yardımcı olursanız çok sevineceğim*

sorunumdan bahsedeyim; geçtiğimiz ay regl döneminde normalin dışında bi' durumda olduğum için -yani stresten- düzensizlik yaşadım. hem 5 gün erken geldi özel günüm, hem sadece bir gün sürdü. bunun normal olduğunu düşünüyorum, çünkü özellikle yaşadığım yer konusundaki değişimlerden aşırı etkilenen bir bünyem var. bunun olması benim için yadırganacak bir durum değil. ancak şöyle bir sorunum var; normalde de benim regl zamanımdan bir hafta kadar önce sindirim sistemim, bağırsaklarım falan acaip yavaşlar ve kabızlık sorunu çekerim. ancak regl olduğum günlerde bu sindirim sorunu ortadan kalkar ve dolayısıyla bundan kaynaklı şişkinliğim de hemen hemen iki gün içerisinde iner. ancak bu kez regl dönemimin sadece 1 gün, hatta yarım gün de diyebiliriz, sürmesi sebebiyle şişkinliğim geçmedi ve geçmek de bilmiyor. bir sonraki regl dönemimin tarihi ne zaman olur, düzene göre mi gider bilemiyorum ama ben bu şişkinlikten kurtulmak istiyorum artık. kuru kayısı, mürdüm eriği ve yulaf gibi gıdalara başvurdum, gün içinde bolca su da içiyorum ve spor-egzersiz de yapıyorum muhakkak. ama bana mısın demiyor bağırsaklarım. sizce bu sorunu nasıl halledebilirim? regl günümü erkene alacak bir yöntem bitkisel çay vb var mı bildiğiniz?

canım geçmiş olsun regl için bence dr. gitmelisin ihmal etmeye gelmez Allah korusun kist falan olabilir kabızlık içinde akşamları 1 bardak ılık sür şiddetle tavsiye ederim inanılmaz işe yarıyor bir dene canım geçmiş olsun yatmadan hemen önce iç yat sabah karın ağrısı ile uyanıyorsun :)

çok teşekkür ederim süt tavsiyesini denicem hemen bugün:) ama doktor için biraz daha beklemeyi düşünüyorum, pek doktora gitmeyi sevmem de malesef :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…